Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Точно днес" за приемната грижа и ваксините

Снимка: Яница Марова

Сряда сутрин поемаме по октомврийските сюжети. Ето и темите и събеседниците:

В сезона на гриповете и респираторните заболявания търсенето на противогрипни препарати все повече расте. Има ли достатъчно противогрипни ваксини в аптечната мрежа в Пловдив и пристигнаха ли при джипитата безплатните ваксини за възрастните над 65 г.? Отговорите на тези въпроси търсим от председателя на Регионалната фармацевтична колегия Димитрия Стайкова и председател на Регионалната колегия на общопрактикуващите лекари д-р Костадин Сотиров.

Тръгваме и по стъпките на децата в риск и нуждата от адекватна грижа за тях. Сериозен недостиг на приемни родители има в Асеновград. За проблема с приемната грижа и как местните институции се опитват да го разрешат ще бъде разговорът с Анелия Граматикова, психолог от Центъра за обществена подкрепа в Асеновград.

Може ли да бъде постигнат дефицит от 3% в бюджета за следващата година и с какви мерки коментираме с икономическият анализатор Светлозар Гледачев?

В Пловдивския Окръжен съд започва поредно заседание по делото „Цалапица“. То е срещу Рангел Бизюрев, обвинен за убийство на 24-годишния Димитър Малинов. Каква е атмосферата преди поредния процес ще научим от Севдалин Палаузов, който ще проследи заседанието.

"Добро утро, ден!" през тази седмица Веселина Пеева ще разговаря с журналиста Красимир Димовски.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Управление на хора и пари "Ден след ден"

Проблемът в културния сектор у нас се оказват не парите, а начинът, по който е структуриран и управляван. Изводът се налага след огласяване на т. нар. схема „Разград“, повторена в Смолян и „измислена от умен човек“, както твърди служебният министър на културата Найден Тодоров. Могат ли злоупотребите да се окажат законни, след като вратичките..

публикувано на 08.10.24 в 14:49

Усещане за време с „Вход свободен“

Говорим за изложбата „Усещане за място“, на Траяна Панайотова, в галерия „Лабиринт“, в събота, от 18 часа. Един разговор за свободата и пространството, в живота, като цяло.  Как създаваме емпатия в комуникацията, само с гласа си? Гласовият коуч, Дими Командучи разказва, в рубриката "Брейнсторминг". Жоро Пеев също е на старт линията, с..

обновено на 08.10.24 в 09:43
Художник: Йоан Левиев

В тоналностите на октомври - "Точно днес"

Есента дискретно напомня, че е очарователелно време за мечти и догонване на закъснели планове. И че между умората от трескавото лято и предстоящото впускане на партиите в изборното състезание съществуват и други територии - за памет, надежди за бъдещето и  конструиране на  красиви пространства.  "Точно днес"  с впечатляваща доза респект ще си спомним за..

публикувано на 07.10.24 в 17:35

"Ден след ден" на 7 октомври

Знанията по математика- но не от Националното външно оценяване,  да са основният критерий за прием в паралелките по информационни технологии в математическите гимназии. Това предложение пращат на образователното министерство от Българската асоциация по информационни технологии и още 4 организации от бранша. Ще говорим по темата с Теодора Тодорова..

публикувано на 07.10.24 в 14:37
На светло

"Вход свободен" в есенно оживление

Понеделник е, работната седмица започва, небето е ясно, слънцето сутрин грее по- икономично, а до събота  остават цели  пет дни. Трафикът е влиза в обичайната си нервна фаза,  шофьорите в Кючук Париж ругаят тапите с все по цветисти изречения, а останалите водачи за кураж се утешават с тяхното дередже и продължават  примирено  към работните си места...

публикувано на 07.10.24 в 10:05