На Велики четвъртък депутатите гласуваха втория вот на недоверие към правителството „Желязков“, внесен от партия МЕЧ на тема корупция. Вотът, очаквано, не мина. Резултатите от него и предизвикателствата пред кабинета коментираме с политолога Татяна Буруджиева.
Преди великденските празници каква храна купуваме и с колко е тя по-скъпа от миналогодишната? Има ли ръст или пък спад в търсенето на традиционните за великденската трапеза агнешко, козунаци и яйца? Темата коментираме с Петър Мишев, икономически анализатор от Института за социални и синдикални изследвания към КНСБ.
Симеон Караколев, съпредседател на Националната овцевъдна и козевъдна асоциация, алармира какво се случва с внесеното новозеландско агнешко в българските магазини. Заради сигнала му търсим и отговора на Агенцията по храните.
На Велики четвъртък традицията повелява да се боядисват яйца, като първото задължително е червено, за да символизира Христовата кръв и прераждането. За традиционното багрене са репортажите на Антоанета Петричанска от Пловдивската митрополия и на Даниела Добрева от Бачковския манастир.
Бъдете с нас от 15.10 до 17.00 часа, ще бъде интересно!
Ружка Генова е наш гост в първата седмица на март 2025 година. В края на 2022 година международната майсторка по шахмат бе обявена за училищен ръководител №1 от Министерството на младежта и спорта. Ружка Генова е директор на Спортно училище „Васил Левски“- Пловдив от 1 юли 2019 година, преди това от 2001 до 2013 година е била заместник-директор..
В последния ден от работната седмица някак логично отправяме мислите си към планове за почивка и различни забавления. Ще бъдем в помощ и услуга на тези, които споделят усещането ни за лятна лежерност. В поредния епизод на "Уроци по щастие", продължаваме темета за успешно плануване на почивка с половинката. Очаквайте още от съветите на консултанта ни..
Последното работно утро на седмицата посрещаме с актуалните теми в Пловдив, но към тях ще добавим и културните прояви, които правят плавен преход към почивните дни, ето какво ще чуете във времето до 9.30 часа: Усещане за цени. Повечето българи отчитат увеличение, за разлика от политиците. Има ли спекула и колко адекватни са набелязаните мерки..
За някои храната е изкуство, за други поезия поднесена в чиния, но почти винаги овкусена с много подправки и не на последно място доза чиста емоция! Замисляли ли сте се колко често посягате към храната не от глад, а от стрес, скука, тъга или дори радост? Това е емоционално хранене – навик, който може да ни отдалечи от здравето и хармонията със..
Пчеларите тази година очакват по-ниски добиви от мед. Какви са причините, ще се отрази ли това на цените и какви са изпитанията пред бранша ще коментираме с Борис Бормалийски, пчелар от района на Хисаря и председател на Асоциация професионално пчеларство. И още проверки в салоните за маникюр и педикюр предстоят от началото на септември,..