Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Български училища в Кипър отварят врати за новата учебна година

Снимка: Bulgarian School Nicosia

Две от 10-те български съботно-неделни училища в Кипър откриват днес новата учебна година. С водосвет и тържествена програма българското училище „Народни будители“ в град Паралимни в югоизточната част на острова отбелязва за 15-ти път първия учебен ден. Най-голямото българско училище на острова - училище „Никола Вапцаров“ в Никозия към Съюза на българите в Кипър, започва своята 10-та учебна година. Празничната програма за откриването й е подготвена заедно със студенти от Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“, които са били стажанти в училището през лятото. Двете училища ще отбележат юбилейните си годишнини с различни мероприятия до края на учебната година под егидата на посолството на България и на Община Паралимни.
Останалите български съботно-неделни училища ще посрещнат българчетата в клас в дните до 17 септември. Информацията е на кореспондентката на БНР в Кипър Бранислава Бобанац.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Сибила Стоянова

Българските избори в Белгия – вот за победител или коалиция

При необичайно слънчево време протича изборният ден в Брюксел, научаваме от Сибила Стоянова, секретар на една от двете изборни секции, отворена в посолството на България в белгийската столица и от общо 16 в страната домакин на Европейския парламент...

публикувано на 09.06.24 в 16:00

Мая Падешка от Неапол: Хубавото е, че и много български туристи идват да гласуват

Изборният ден на сънародниците ни в Неапол върви спокойно. Още с отварянето на секцията е имало желаещи да гласуват . " В момента работим на пълни обороти " - каза за Радио България Мая Падешка. Тя е член на секционната избирателна..

публикувано на 09.06.24 в 15:35

В Истанбул отчитат ниска избирателна активност

Ниска е избирателната активност сред българските турци в Истанбул, предава специалният пратеник на БНР Мария Петрова. Преди да отворят, пред двете секции в училище Амбаарлъ в квартал "Авджълар" в Истанбул нямаше никакви избиратели, докато на..

публикувано на 09.06.24 в 14:13