12+3

Предаването „12+3“ се излъчва от понеделник до четвъртък по програма „Хоризонт“ след обедния осведомителен бюлетин. 

Водещи: Снежана Иванова, Петър Волгин, Даниела Големинова

Публикации

Софийският университет отбелязва 60 години от смъртта на Джон Кенеди

Катедрата по Нова и съвременна история в СУ подготвя специално събитие по повод годишнината от смъртта на президента на САЩ Джон Кенеди, озаглавено "Наследството на Джон Кенеди – 60 години по-късно“ . " За Джон Кенеди има изключително много..

публикувано на 22.11.23 в 13:51
Цвета Галунова

Цвета Галунова: Най-после шахматът в България стана интересен за медиите

Най-после шахматът в България стана интересен за медиите . Това каза пред БНР Цвета Галунова, шампионка по шах и бивш народен представител от "Възраждане" в 47-ото Народно събрание. Тя подчерта, че и досега българските шахматисти са имали успехи,..

публикувано на 22.11.23 в 13:32

Страхил Делийски: Свръхцелта на тази коалиция е да съществува

Свръхцелта на тази коалиция е да съществува. С тази констатация започна коментара си пред БНР политологът и университетски преподавател Страхил Делийскси. "Независимо какво се случва и няма значение какви са публичните политики, нямат значение..

публикувано на 22.11.23 в 12:51

Светослав Василев: Докато не спре войната в Украйна, киберсигурността ще продължава да е проблематична

Производствени роботи и индустриална инфраструктура са новата цел на кибератака . Предупреждението идва от компании за киберсигурност. Това става на фона на статистиката, че  70% от 400 български компании казват, че са били подложени на атаки..

публикувано на 21.11.23 в 16:20

Маргарита Войска: Шахът незаслужено е забравеното дете на българския спорт

Шампионската титла на шахматистките ни надхвърли и най-големите ми мечти! Това коментира пред БНР гросмайсторът Маргарита Войска - бивш член на УС на Българската федерация по шахмат, лицензиран съдия и треньор.  Тя подчерта, че отборът на..

публикувано на 21.11.23 в 14:49
насилие над дете в Силистра

Детето, претърпяло насилие в Силистра, ходело с нож и бокс на училище

Вчера "Хоризонт“ съобщи за случай на насилие над дете от негови съученици, който се проверява от Районната прокуратура в Силистра. Той стана обществено достояние след п убликация на клип в социалната мрежа. Работи се за изясняване на..

публикувано на 21.11.23 в 14:40

Павлин Ваковски, синдикален лидер на "Лукойл": Дерогацията всъщност е на един етап

Дерогацията не е на два етапа, а на един . Ако от 1-ви януари отпаднат квотите за износ, това означава, че тогава настъпва отпадането на дерогацията. Това каза пред БНР Павлин Ваковски, президентът на Синдиката на българските нефтохимици "Лукойл",..

публикувано на 21.11.23 в 13:43

Добромир Иванов: Максималният осигурителен доход не трябва да се вдига

Максималният осигурителен доход не трябва да се вдига . Това заяви пред БНР Добромир Иванов, председател на BESCO - Българската предприемаческа асоциация. " Имаме наблюдение над 70 високотехнологични индустрии. Виждаме, че много от компаниите..

публикувано на 21.11.23 в 13:02
Д-р Александър Симидчиев

Д-р Александър Симидчиев: Опазването на здравето е в профилактиката. Тя не е в НЗОК, а в МЗ

Опазването на здравето не е в НЗОК, опазването на здравето - ваксинациите и профилактичните програми са в Министерството на здравеопазването . Това каза пред БНР д-р Александър Симидчиев, депутат от ПП-ДБ. Той обясни, че в Бюджет 2024 има заложена..

публикувано на 21.11.23 в 12:53

"Блажени са блажените" с премиера в Театър 199

Тази вечер е премиерата на постановката "Блажени са блажените" по романа на Ясмина Реза в Театър 199. Постановката е на режисьора Весела Василева.  Спектакълът е игра с романа, самото представление е игра, пъзел, в който се опитваме да влезем..

публикувано на 20.11.23 в 15:10