Филип Зидаров

Изложба ни въвежда в ателието на художника Любен Зидаров

" Идеята на тази изложба е да покаже някаква по-вътрешна, по-интимна част на този творчески процес, продължил почти 100 години ". Това заяви пред БНР синът на Любен Зидаров – Филип Зидаров, който е куратор на изложбата, с която юбилейните..

публикувано на 13.02.24 в 10:08
Мара Белчева

Националният литературен музей посвещава 14 февруари на любовта между Пенчо Славейков и Мара Белчева

Със специално събитие в къщата музей "Петко и Пенчо Славейкови“ в столицата ще се отбележи 14 февруари. Вечерта ще е под наслов "Аз слушам само твоите очи, как дивно ми говорят за живота” и ще е посветена на любовта между Пенчо Славейков и..

публикувано на 12.02.24 в 18:27

Ново издание на творческата лаборатория за млади хореографи ХЕЛИОС

От 16 до 27 юни в София ще се проведе третото издание на творческата лаборатория за млади хореографи ХЕЛИОС. Домакин отново ще е регионалния център за съвременни изкуства „Топлоцентрала“. Проектът има за цел да култивира новата генерация съвременни..

публикувано на 12.02.24 в 14:15

Да оцветиш тишината – музиката на Lalalar

- На два пъти спомена военните преврати от 60-те и 70-те, но дали днешните политически и социални промени в Турция влияят на музиката ви? - Разбира се, влияят особено много на текстовете ни, защото тук понякога..

публикувано на 12.02.24 в 11:21
Любомир Чернев

Любомир Чернев за четвъртата си книга „Ти за мен помисли“

Наричат го майстор на изчистения смисъл, на усещането за реалност с лек привкус на загадъчна романтичност. Поетът Любомир Чернев поднася усещанията с картини, а неговата детайлност помага на читателя да се потопи в свят на образи, цветове и представи...

публикувано на 12.02.24 в 10:49
Бахар Емин -

Бахар Емин, читател на годината: Вземете една книга в ръце, като изключите телефоните. Ще видите, че е по-добре

11-годишно дете от кърджалийското село Горна Крепост прочете над 700 книги и спечели класацията на Регионалната библиотека за "Читател на годината".  Читателките на годината в Кърджали Бахар и Златина: Нямам непрочетена книга При връчването на..

публикувано на 12.02.24 в 10:17
Анджелина Манго с наградата.

Анджелина Манго спечели 74-ото издание на "Санремо"

Анджелина Манго спечели 74-ия фестивал на италианската песен "Санремо". В  конкурсната програма участваха 30 изпълнители, събитието премина при изключителен зрителски интерес. Дебютантка на фестивала, но победителка, 22-годишната  Анджелина..

публикувано на 11.02.24 в 08:27
Теодора Колева - писател

Теодора Колева: Когато си сам, остават до теб само хората, които те обичат

„Когато си сам, остават до теб само хората, които те обичат.“ Това сподели с мен авторката Теодора Колева в интервюто по повод романа й "Милионер по назначение". Блестяща книга. И като съдържание, и като стил, и като истини. Високо..

публикувано на 11.02.24 в 06:30

Изложба в София на картини, изработени от деца и хора от заведения за социални услуги

По инициатива на заместник-кмета по социални дейности в София Надежда Бачева бе открита изложба в сградата на Столичната община с картини, изработени от деца, младежи и хора от заведения за социални услуги в града. Картините са част от..

публикувано на 11.02.24 в 09:00

Владигеровите вариации по "Горда Стара планина" бяха издадени на диск

В предаването "Алегро виваче" по програма "Хоризонт" представяме премиерно в радиоефира съвсем новите записи на пианиста Симеон Златков, обединени в албума „Горда Стара планина“.  Използвано е заглавието на едната от двете творби - Вариациите по..

публикувано на 08.02.24 в 14:33