Нещо повече

От понеделник до четвъртък между 16:05 и 18:00 часа звучи обзорното предаване на програма „Хоризонт“ - „Нещо повече“. 

Усилията на неговите автори са съсредоточени в две посоки - да дадат с помощта на репортерите на програмата основните сюжетни линии от деня и да очертаят цялостната картина на случващото се в политическата, икономическата и културната сфера. 

Успоредно с това всеки от водещите се стреми да намира и оригинални гледни точки към разглежданите събития, да пречупи ставащото през възприятията на „масовия“ слушател. 

Водещи: Диана Янкулова, Людмила Железова, Георги Марков

Публикации

Лавина е паднала в Боровец, един човек е в неизвестност

Лавина е паднала в Боровец. Тя е в  района на "Маркуджик 3", обясни пред БНР Емил Нешев, директор на Планинската спасителна служба.  "Сигналът е получен в 14.12 часа. Имало е трима затрупани. Гърци, доколкото разбираме. Двама от тях са се..

публикувано на 12.02.24 в 17:49

Йордан Божилов: Казаното от Тръмп обезсмисля НАТО

Казаното в предизборна изява от Доналд Тръмп на практика обезсмисля НАТО .  Това каза пред БНР Йордан Божилов,  основател и председател на Софийския форум за сигурност, бивш заместник-министър на отбраната, и добави: "Надявам се, че САЩ, независимо..

публикувано на 12.02.24 в 17:47
Мехмед Дикме

Мехмед Дикме: Не знам дали и политиците нямат пръст в земеделските протести

Не знам дали и политиците нямат пръст в протестите на земеделците . Това каза пред БНР бившият земеделски министър Мехмед Дикме и добави, че е Бойко Борисов преди месец, т.е. още преди протестите, е казвал, че има готов човек за поста на земеделския..

публикувано на 12.02.24 в 16:47
Лиляна Вълчева

Покриването на таксите не прави ли висшите училища политически зависими?

В Министерски съвет беше съобщено, че се подготвят промени в Закона за висшето образование, с които ще отпаднат таксите за студентите и докторантите, които се обучават по държавна поръчка . Обяснено беше, че промяната влиза в сила още за втория..

публикувано на 08.02.24 в 18:55
Ива Лазарова

Ива Лазарова, ИРПС: С повече гласове е ощетен Терзиев, отколкото Григорова, сочат данните от флашките

С обжалването на изборния резултат в София и интерпретациите за манипулиране на машинния вот се влияе на и без това ниското доверие в изборния процес . Това каза пред БНР Ива Лазарова, изпълнителен директор на Института за развитие на публичната среда..

публикувано на 08.02.24 в 18:09

Тихомир Безлов: Да видим какво ще се случи с Министерството на земеделието. Най-интересни ще бъдат заместниците

Протестиращите земеделци днес обявиха, че се готвят за поход към София. "Имат променащи се и много искания, но ако се опитаме да обобщим – става дума за една значително по-голяма сума от тази, която е готово да даде правителството" ,..

публикувано на 08.02.24 в 16:58
Богдан Богданов

Министър Богданов: Нови пазари и сътрудничество в ключови сектори са фокус на диалога със САЩ

Нови пазари и сътрудничество в енергетиката, отбранителната индустрия и инфраструктурата са във фокуса на диалога със САЩ . Това каза пред БНР министърът на икономиката Богдан Богданов, който е част от делегацията от български министри, които са на..

публикувано на 08.02.24 в 16:49

Окриват "Master of Art" с филма "Да летиш с плавници"

Откриването на девето издание на фестивала за документални филми за изкуство "Master of Art" ще е от 19 часа в петък, 9 февруари т. г., в кино "Люмиер" с филм за Алцек Мишев. Фестивалът ще продължи до трети март. Откриващият филм на..

публикувано на 07.02.24 в 18:32
Д-р Цветелина Спиридонова

Доц. д-р Цветелина Спиридонова: В България имаме подготвени лекари за еднодневна медицина

В България има добре подготвени кадри за еднодневна медицина. Проучване, преди 7 години, сред хирурзи на национално ниво, "съгласни ли сте да работите еднодневна хирургия", показват, че над 65% е одобрението . Сред пациентите то също е над 68%...

публикувано на 07.02.24 в 18:04
Проф. Красимир Калинов, бивш член на ЦИК

Експерт: След като 3 месеца няма председател на СОС, който да свика заседание, се отива на избори

След като 3 месеца няма председател на Столичния общински съвет, който да свика заседание, се отива на нови избори. Това заяви пред БНР изборният експерт проф. д-р Красимир Калинов, бивш член на ЦИК. Той обясни, че в Закона за местното..

публикувано на 07.02.24 в 17:41