Без парно са райони на Велико Търново

Без парно отопление са различни райони на Велико Търново. На алтернативно отопление минаха Домът за стари хора и две от големите училища.  Близо три седмици "Топлофикация ВТ" не може да отстрани авариите по двете магистрали и без парно отопление..

публикувано на 01.12.23 в 12:37
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов

Борисов: ГЕРБ ще подкрепи Бюджет 2024

ГЕРБ ще подкрепи бюджета за догодина, предложен от финансовото министерство. Това заяви лидерът на партията Бойко Борисов след разговор с министъра на финансите Асен Василев. Василев, от своя страна, обяви, че за първи път от две..

публикувано на 01.12.23 в 12:13

Българската национална филмотека представя реставрирания вариант на филма "Морето"

Българската национална филмотека се присъедини към Сезона на класическия филм – инициатива на Асоциацията на европейските синематеки, обединяваща 22 институции от цяла Европа. Целта е опазване на аудиовизуалното културно наследство.  Вече трета..

публикувано на 01.12.23 в 12:07
Мохамед бин Зайед

Нов фонд на стойност 30 млрд. долара за преодоляване на климатичните предизвикателства

Президентът на Обединените арабски емирства Мохамед бин Зайед, който е домакин на 28-ата годишна конференция на ООН за промените в климата, обяви създаването на климатичен фонд на стойност 30 милиарда долара за преодоляване на климатичните..

публикувано на 01.12.23 в 12:01

На първо четене: Приеха бюджета на НЗОК

С гласовете на ГЕРБ - СДС, ДПС и "Продължаваме промяната - Демократична България" бюджетът на Здравната каса за догодина е одобрен на първо четене.  В ключовите ресорни комисии при първото гласуване ГЕРБ - СДС и ДПС се въздържаха от подкрепа..

публикувано на 01.12.23 в 11:58

Развръзката: ГЕРБ и ПП-ДБ искат оставките на управителя и подуправителя на НЗОК

След вчерашния раздор по повод избора на заместник-управител на Здравната каса, подкрепящите управлението формации обявиха разбирателство за изход от ситуацията. Ще бъде поискана оставката не само на новоизбрания заместник-управител Момчил..

публикувано на 01.12.23 в 11:34

Британски машинисти започват поредица от стачки

Във Великобритания машинистите на влакове, членове на синдиката Aslef, започват поредица от стачки в дългогодишния спор за заплащането и извънредния труд.  Вчера членовете на синдиката RMT на железопътните работници, който включва персонала по..

публикувано на 01.12.23 в 11:29

Депутатите обсъждат на първо четене бюджета на НЗОК

Депутатите обсъждат на първо четене бюджета на Националната здравна каса, в който са заложени над 8 милиарда лева. Първите изказвания са от опозицията, която критикува разпределението на средствата и предупреждава, че системата остава..

публикувано на 01.12.23 в 10:52
Свилена Димитрова

Свилена Димитрова: Проверките в болниците са плюс, стига да не се превръщат в тормоз

Лечебните заведения не би трябвало да имат проблем с контрола по законен начин в името на разсейването на тезата за злоупотреби. Това мнение изрази в интервю за БНР адвокат Свилена Димитрова, председател на Българската болнична асоциация. Според..

публикувано на 01.12.23 в 10:51

Безплатна прожекция в София по случай 44 години от премиерата на "Всичко е любов"

С безплатна прожекция днес в столичното кино "Одеон" ще бъдат отбелязани 44 години от премиерата на българския филм "Всичко е любов". Гост в салона ще е актрисата Янина Кашева, която изпълнява главната женска роля в лентата. Организатор на..

публикувано на 01.12.23 в 10:45