БДЖ: Бързият влак Димитровград - Г. Оряховица престоява край Тулово, дим излизал от локомотива

След повреда в помощния двигател на локомотив, бързият влак от Димитровград за Горна Оряховица престоява между гарите Змейово и Тулово, съобщават от БДЖ. Екипи на пожарната работят по обезопасяване на локомотива, от чието машинно отделение..

публикувано на 01.12.23 в 10:42

Гърция увеличава 4 пъти потенциала си за износ на газ

Гърция увеличава четири пъти потенциала си за износ на природен газ, съобщи министерството на енергетиката в Атина. Ключова е ролята на терминала до Александруполис, от който България притежава част от акциите. В началото на следващата година..

публикувано на 01.12.23 в 10:42

Над 30 загинали при израелските удари в Ивицата Газа

Военните действия между Израел и "Хамас" бяха възобновени тази сутрин след едноседмично примирие. От Тел Авив обвиниха "Хамас" в неспазване на договореностите. На фона на продължаващи преговори за ново спиране на огъня палестинската страна..

публикувано на 01.12.23 в 10:38
Омбудсманът Диана Ковачева.

Омбудсманът с инструкция за хората, останали без ток

След многобройни запитвания на граждани, пострадали от липсата на ток, омбудсманът Диана Ковачева изготви инструкция как да се потърси компенсация за причинените неудобства и претърпени вреди от електроразпределителните предприятия. Гражданите..

публикувано на 01.12.23 в 10:35

Премиерът: Няма да се продават земи от поземления фонд

Няма да се продават земи от поземления фонд на държавата, заяви премиерът Денков в НС:  "Няма да се продават земи и тази тема е приключена! Каквито и писма да са разменяни между Министерството на финансите и Министерството на земеделието! Аз..

публикувано на 01.12.23 в 10:31
Министър-председателят акад. Николай Денков дава брифинг в сградата на Народното събрание.

Денков за критиките от Пеевски: Глупости няма да коментирам

Премиерът определи като абсолютно неприемлив начина, по който се взимат решения за назначения на ключови постове в държавата. Той има предвид вчерашния избор на предложения от ГЕРБ-СДС Момчил Мавров за подуправител на Здравната каса. ПП-ДБ са против..

публикувано на 01.12.23 в 10:07

Венямин Воденичаров се закле като народен представител в НС

Венямин Воденичаров се закле като народен представител от "Възраждане" в началото на пленарното заседание.  Воденичаров заменя Деян Николов от партията, който вече е общински съветник в София. 

публикувано на 01.12.23 в 09:57
Премиерът Николай Денков в НС - 16 ноември 2023 г.

Денков: Имаме изключително положителен доклад за Шенген

България има изключително положителен доклад, че отговаря на всички критерии за членство в Шенген, заяви премиерът Николай Денков от парламентарната трибуна. Денков изрази оптимизъм, че можем да получим зелена светлина за членство до края на годината:..

публикувано на 01.12.23 в 09:52

Села в Монтанско още са без вода, областният свиква спешна среща

Спешна среща свиква областният управител на Монтана днес за решаване на проблема с подаването на вода към някои населени места. Всички населени места в област Монтана имат ток. Проблемът е захранването на помпените станции с електричество, в..

публикувано на 01.12.23 в 09:45
Христо Пимпирев

Христо Пимпирев: Антарктида е пътят към отговорите за климата

Днес е Международен ден на Антарктида . На тази дата 1959 г. 12 държави подписват Антарктическия договор, който регламентира използването на Ледения континент като световно пространство само за мирни цели. " България от повече от четвърт век е..

публикувано на 01.12.23 в 09:35