Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ник Джонас свали Тейлър Суифт от номер едно в Щатите

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Най-успешният брат от фамилията Jonas отбеляза първия си номер едно в класацията на американските радиостанции според Mediabase 24/7. Хитът му Jealous не позволи на Taylor Swift да остане шеста седмица на шампионското място с Blank Space и тя отстъпи до номер две. Другата седмица в ТОП 40 се очаква да настани и новият хит на Nick Jonas Chains. Опасността обаче Jealous да не се задържи много на върха е голяма, защото хитът-трепач Uptown Funk на Mark Ronson и Bruno Mars се катери с голяма скорост и вече заплашително е на номер 4. Номер 3 продължава да е за Love Me Harder на Ariana Grande и The Weeknd, a на номер 5 Sam Smith се прощава с надеждите за номер едно. Последното му I’m Not The Only one губи едно място след като пикира на номер 4. 

Песента за това как трябва да се наслаждаваме на всеки един миг от живота си на земята, независимо от трудностите, с които се сблъскваме, Time Of Оur Lives на Pitbull и Ne-Yo атакува ТОП 20 на номер 17. Януари е важен месец за Ne-Yo. Следващата седмица излиза шестият му албум Non-Fiction. Лейбълът Motown пуснаха няколко промо сингъла, които показват, че в Non-Fiction ще има денс, рап и нежна музика. Самият Ne-Yo казва: Аз съм разказвач. С този албум исках да обърна вниманието към това. Исках усещането в Non-Fiction да бъде кинематографично – всеки трак забавлява слушателите, но в същото време ако слушат внимателно, ще могат да открият различи измерения и подтеми. В момента Ne-Yo e в поп чарта на номер 36 с She Knows с Juicy J. Най-големият хит на звездата до момента в Америка е всъщност дебютът му от 2005-а So Sick, който през 2006-а се задържа за седмица на върха, а най-добрият с негово участие е Give Me Everything от 2011-а, в което водещ артист в Pitbull – три седмици на номер 1 и общо 29 седмици в чарта.

Най-доброто ново предложение в щатската радиокласация е поредно заглавие от саундтрака на 50 Shades of Grey - Love Me Like You Do, което влиза на номер 31. В чарта дебютират още новите хитове на Maroon 5 (Sugar на номер 32), Kelly Clarkson (Heartbeat Song  - на номер 38) и популярният по арендби и хип хоп станциите Somebody на родената в Амстердам Natalie La Rose. В парчето можете да чуете семпли от класиката I Wanna Dance With Somebody на Whitney Houston.

Във Великобритания Mark Ronson и Bruno Mars са вече пета поредна седмица на номер едно в радиокласацията на Radiomonitor с Uptown Funk. И докато в Щатите Blank Space на Taylor Swift  започва да пада в ТОП 40, то на Oстрова се движи нагоре и вече е на номер 3 като има потенциал да измести Uptown Funk. Второто място е за Up на Olly Murs и Demi Lovato, на номер 4 е Thinking Out Loud на Ed Sheeran,  a на номер 5 Lips Are Movin’ на Meghan Trainor.

Приятното денс изпълнение на новака Philip George се представя добре в чарта за продажби на Острова и това даде тласък от номер 14 до номер 9 на Wish You Were Mine и в еърплей изброяването.

Явно Love Me Like You Do на Ellie Goulding се харесва на музикалните директори във Великобритания също толкова, колкото и на тези в Щатите, защото и тук то е най-доброто ново предложение. Също подобно на американския ефир и британския е в етап на промоция на новия албум на Ne-Yo. Изпълнението му Coming With You e ново предложение на номер 25.

Oще за актуалните хитове и артисти можете да научите в следващото издание на Music Point.

Music Point – петък от 19 до 21 ч. по "Хоризонт"!

Гласувайте за песните, които искате да чувате по-често в предаването тук: 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Мартин Пантелеев и Бернд Глемзер по време на репетиция

Софийската филхармония и Мартин Пантелеев възкресяват Владигерова симфония

На Велики четвъртък, 2 май, Софийската филхармония ще посрещне добре познати на състава и публиката музиканти - диригента Мартин Пантелеев и пианиста от Германия Бернд Глемзер, лауреат на клавирните конкурси „Рубинщайн", „Чайковски", „Бузони", ARD и др. Изявата в зала "България" комбинира две творби, които имат различен статус - любимия на мнозина..

публикувано на 02.05.24 в 11:27
Кръстопът – цената на избора

Деян Костов и Милена Ташкова вярват: Пътят към Господ е път към себе си и към другите

Пътят към Господ е път към себе си и към другите. В това са убедени  Деян Костов и Милена Ташкова. Те помогат на желаещите се да го извървят, оповавайки се на вярата и на творчеството. На  14 юни ще открият изложбата "Кръстопът – цената на избора“ в Националната базилика "Светото сърце" в Брюксел, Белгия.  Милена Ташкова и Деян Костов за цената..

публикувано на 01.05.24 в 19:02
Каталин Старейшинска

Каталин Старейшинска: Аз съм Антигона

"Последните години доста бързо преминавам от една роля в друга, това често ме пристеснява ...Справям ли се? Незнам, каза за БНР Каталин Старейшинска . Тя е млада и се е посветила на театъра. Изпълнява ролите си с дълбоко потапяне в образа . Взискателна е и е всеотдайна. Тя е актрисата от Малък градски театър "Зад канала" Каталин..

публикувано на 01.05.24 в 13:01
Бистра Иванова

Бистра Иванова: Расизмът в Европа не може да се толерира

Днес - 30.04, от 18.30 часа в парка пред Народния театър се открива изложбата "Не на расизма в ЕС". Зад нея стои колективът на "Мулти култи", а автор на фотографиите е Красимир Димитров. Бистра Иванова раз каза пред БНР, че идеята за събитието се ражда след извършване на проучване върху връзката между речта на омразата и евроскептицизма.  "То..

публикувано на 30.04.24 в 14:28
Димитър Атанасов, историк

Димитър Атанасов: Историята представлява ресурс, от който изграждаме настоящето си

Историята представлява ресурс, от който изграждаме настоящето си. Това обясни пред БНР  Димитър Атанасов историк от Института по етнология и фолкористика с Етнографски музей към БАН.  Той е и куратор на мултимедийната изложба "Да преживеем миналото – историческите възстановки като феномен на културата" която може да бъде видяна до 13 май в..

публикувано на 30.04.24 в 14:20
Анриета Жекова с първото издание (от 1933)
Гергана Димитрова - новото, с хелиогравюрите на Салвадор Дали

В чудния свят на безбрежност и мечти на "Алиса в Страната на чудесата"

На книжния пазар у нас излезе  "Алиса в Страната на чудесата"  в превод на  Лазар Голдман  и за пръв път у нас с илюстрации на  Салвадор Дали .  Художественото оформление на българското издание е дело на Милена Вълнарова. " Три години уговаряхме, за да ни дадат правата за илюстрации на Салвадор Дали , разказа в "Нощен Хоризонт"  Гергана Димитрова..

публикувано на 30.04.24 в 11:12

30 години от основаването на женски хор "Ваня Монева"

Днес в зала "България" ще бъдат отпразнувани 30 години от основаването на женския хор "Ваня Монева". За мен беше една сбъдната мечта да направим женски фолклорен хор, посочи пред БНР маестра Монева. "На 11 юли 1994 година се събрахме с първите 11 певици. Между тях бяха големите Надка Караджова, Павлина Горчева, Бойка Присадова и Янка Танева...

публикувано на 30.04.24 в 10:46