Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България и Румъния не успяха да постигнат повече компенсации за млекопроизводителите

| обновено на 27.01.15 в 09:48
Десислава Танева

България и Румъния не успяха да извоюват повече компенсации за млекопроизводителите си, които търпят щети от руското ембарго. На Съвета по земеделие е било преценено, че все още няма криза в сектора и необходимост от извънредни мерки, съобщи земеделският министър Десислава Танева:

Поискахме заедно с Румъния да бъдат приложени пет допълнителни мерки, съобразени с нашето производство, тъй като нашата страна не произвежда сухо мляко, което се компенсира от ЕС заради санкциите. Положителното е, че през декември миналата година бяхме сами в позицията си, че има криза в този сектор, а вече шест държави ни подкрепят и през март ще продължим анализа.

Министър Танева заяви, че се надява скоро да бъде постигнат компромис и допълни, че от март миналата година цената на млякото у нас постоянно спада и към ноември се е понижила с 14%.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Богомил Николов: Ежедневно ни сигнализират за отказ от страна на магазини за разплащане чрез ПОС терминал

Ежедневие са сигналите за отказ от страна на магазини за разплащане чрез ПОС терминал, заяви пред БНР изпълнителният директор на "Активни потребители" Богомил Николов.  "Много хора не могат да разберат поведението на търговците в такива ситуации. Няма нормативно задължение търговците да използват една или друга форма на плащане. Те са свободни да..

публикувано на 20.09.24 в 15:43
Борис Бонев

ПП-ДБ-Спаси София: Трамвайният транспорт ще бъде основен приоритет за София

Трамвайният транспорт ще бъде основен приоритет за София, заявиха от групата на "Продължаваме промяната-Демократична България-Спаси София" в Столичния общински съвет, които направиха отчет за свършеното за транспорта в столицата. Общинските съветници заявиха още, че ще направят необходимото, за да може в средата на мандата да започне..

публикувано на 20.09.24 в 15:36
Пресконфернеция в Киев на Урсула фон дер Лайен и Володимир Зеленски

Фон дер Лайен: ЕС ще отпусне на Украйна заем от 35 млрд. евро, финансиран от замразени руски активи

Европейският съюз ще отпусне на Украйна заем от 35 милиарда евро, финансиран от замразени руски активи. Заемът беше анонсиран от председателката на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен по време на съвместна пресконференция в Киев с украинския президент Володимир Зеленски. Европейският заем е част от по-голям план за подкрепа на украинската..

публикувано на 20.09.24 в 15:12

Бараж от около 60 ракети е бил изстрелян от Ливан по Северен Израел

Бараж от около 60 ракети е бил изстрелян от Ливан по Северен Израел, гласи съобщение на израелската армия, цитирано от Франс прес. Все още не е ясно дали ракетите са нанесли щети и какви. Отговорът следва днешна нова израелска атака по цели на групировката "Хизбула" в Южен Ливан, включително срещу ракетни установки. Израел нанесе мащабен..

публикувано на 20.09.24 в 15:03
Димитър Главчев

Главчев: България няма никакво отношение към производството и преминаването на взривените пейджъри

България няма никакво отношение към производството и преминаването на пейджърите, взривени в Ливан и Сирия. Това каза служебният премиер Димитър Главчев. Той припомни изявлението на ДАНС и още институции, което отрича страната ни да има отношение към взривовете на комуникационни устройства в Ливан и Сирия. Главчев не очаква проблеми за..

публикувано на 20.09.24 в 14:57
Борис Березовски

Полските власти са арестували бившия адвокат на покойния руски олигарх Борис Березовски

Полските власти са арестували бившия адвокат на покойния руски олигарх Борис Березовски като част от разследване, свързано с атаки срещу руски опозиционери, съобщи полско радио. За ареста на адвоката, идентифициран от прокурорите само като Анатолий Б., беше съобщено по-рано от независими руски медии. Говорител на Националната прокуратура..

публикувано на 20.09.24 в 14:35

Повече от 70 000 души, воюващи в руската армия, са загинали в Украйна

Повече от 70 000 души, воюващи в руската армия, са загинали в Украйна според данни, анализирани от Би Би Си. Руската служба на Би Би Си и независимият уебсайт Mediazona съобщават, че всеки ден имената на загиналите в Украйна, техните некролози и снимки от погребенията им, се публикуват в медиите и социалните мрежи в цяла Русия.  Те са..

публикувано на 20.09.24 в 14:29