Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разкриха 11-та поред лаборатория за производство на наркотици в Сливенско

Част от конфискуваните вещи при акцията
Снимка: Щилияна Василева

11-та поред лаборатория за производство на наркотични вещества разкриха сливенските криминалисти при специализирана акция. Производителят е задържан, като наркотиците са били предназначени за наркопазара в Сливенско, Ямболско и Карнобатско.

При полицейската акция във вила в местността Мацулка са задържани 8 души в момент на производство на наркотици. Повечето от тях са били купувачи. Основният производител е 35-годишен мъж от Сливен на име Хасан, който вероятно е бил подпомаган от 40-годишния си брат Сали от Стара река.

Във вилата е открита лаборатория за производство на синтетични наркотици, 20 гр. метаамфетамин и голямо количество прекурсори. От дома на Хасан в квартал "Клуцохор" в Сливен са иззети още 10 гр. метаамфетамин, везна и дневник с дължими суми от наркозависими.

35-годишният наркопроизводител е със 72-часова мярка за задържане, а в понеделник прокуратурата ще поиска постоянна мярка. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Професор Меир Литвак

Защо Иран е против съществуването на държавата Израел?

Светът е в очакване на евентуален отговор на Израел спрямо Иран, заради нападението с балистични ракети, извършено преди дни. Какъв би могъл да бъде? До 1978 година, когато в Техеран идва на власт режимът на аятоласите, отношенията между Иран и Израел са били много близки и в икономически, и в политически план. Защо сега Иран е против самото..

публикувано на 08.10.24 в 17:09
Веселин Стойнев

Веселин Стойнев: С тези избори политическата криза няма да се реши, ще се отложи

Политическата криза у нас няма да бъде разрешена и след тези избори, но ще бъде отложена, ще се състави някакво правителство. Ще се отложи, защото не са узрели политическите процеси за това да се намери радикално, ново, устойчиво мнозинство и устойчив хоризонт за управление, прогнозира журналистът и политически наблюдател Веселин Стойнев в..

публикувано на 08.10.24 в 17:05

Работници в столичния градски транспорт ще протестират пред Общината

Утре (9 октомври) работници в столичния градски транспорт ще протестират пред сградата на Столична община. Причините са неизпълнение на споразумение за сътрудничество от страна на кмета и отказ от въвеждане на т.нар. километричен бонус за водачите, както и бонус на всички други работници от столичния авто- и електротранспорт.  Протестиращите негодуват..

публикувано на 08.10.24 в 16:56
Станимир Михайлов

Надзорният съвет на НЗОК подписа договора за управление със Станимир Михайлов

Станимир Михайлов, който бе възстановен като управител на Националната здравноосигурителна каса с решение на Конституционния съд, е подписал днес договора си за управление на Касата. Надзорният съвет на НЗОК се събира за договора на върнатия шеф Станимир Михайлов Михайлов подаде оставка в края на миналата година. Оттегли я през април, малко..

публикувано на 08.10.24 в 16:39
Детелина Стаменова

Честото нощно преяждане е сигнал за възможен проблем!

Ако повече от три месеца последователно ставате нощем, за да се нахраните е възможно да имате синдром на нощното преяждане и е добре да се обърнете към специалист, съобщи за „Нощен Хоризонт“ психотерапевтът Детелина Стаменова.  Тя работи често с пациенти с хранителни разстройства.  Стаменова каза, че има и хора, които се разхождат до хладилника..

публикувано на 08.10.24 в 16:36

Ромите от кюстендилския кв. "Изток" се затрудняват в коя секция ще гласуват

Ромите от кюстендилския кв. "Изток" с около 4 500 гласоподаватели се затрудняват в коя секция ще гласуват на вота на 27 октомври, казаха активисти.  Гласоподавателите от квартала са разпределени в шест смесени секции в други квартали на града. Така е от 2015 г., а искането в съда шестте секции да се открият отново в ромското 6-o ОУ..

публикувано на 08.10.24 в 16:29
 Милена Боева и Явор

15 души със специални нужди работят в градина "Вдъхновение"

Градина "Вдъхновение" – социално предприятие за работа на хора със специални потребности в град Божурище, организира фестивал на плодородието, за да представи продукцията си. Отворените врати ще се състоят на 12-и октомври. 15 души на възраст между 20 и 40 години работят там като градинари, разказа за "Нощен Хоризонт" - Милена Боева, която е..

публикувано на 08.10.24 в 16:15