Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Без инциденти и с добра организация протича гласуването в Канада

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Точно в 7.00 часа сутринта (14.00 часа българско време) започна изборният ден в днес слънчево и сравнително топло за ноември Торонто. В избирателната секция в Генералното консулство, в която традиционно гласуват най-много българи, още от началото на изборния ден има постоянен поток от хора. Засега няма регистрирани оплаквания и инциденти в секцията, организацията е отлична и всеки гласоподавател упражнява правото си на глас без забавяне.

Освен в сградата на Генералното консулство, където за първите три часа на деня са гласували над 100 души, българите в Торонто гласуват и в предградието Брамптън. Там избирателната активност към 10.00 часа сутринта (17.00 часа българско време) е около 50 души.

5 са останалите избирателни секции в Канада – две в Монреал и по една в Отава, Калгари и Ванкувър.

Трудно може да се прогнозира каква ще е избирателната активност днес. Миналата седмица на първия тур на изборите общо 2075 българи в Канада упражниха правото си на глас. Най-голям брой българи гласуваха в Торонто и Монреал, съответно 735 и 712 души.

Изборният ден ще приключи в 20:00 часа местно време или рано сутринта в понеделник българско време.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Няма опашки на изборите в Мадрид

Изборният ден в Мадрид протича спокойно. Това съобщи за "Хоризонт" Христо Дянков, член на СИК в Мадрид: Всичко е нормално. Опашки все още няма. Очакваме същия процент гласуващи като бройка, плюс, минус 50 човека. Предния път гласуваха малко..

публикувано на 13.11.16 в 10:59

Гласуването на балотажа протича без опашки в Прага

Няма промяна в броя на секциите за балотажа на територията на Чехия. Българите могат да гласуват в сградата на българското посолство в Прага, както и във втория по големина град в страната Бърно. На първия тур в Прага гласуваха 734 души, а в..

публикувано на 13.11.16 в 14:48
ВИЖТЕ ОЩЕ
Андрей Келин, посланик на Русия във Великобритания.

Руският посланик във Великобритания: Санкциите срещу Русия не постигнаха целите си

Санкциите, наложени на Русия заради нахлуването й в Украйна, не успяха да постигнат нито една от целите си, каза руският посланик във Великобритания пред "Скай нюз". Андрей Келин направи своето изявление, след като разследване на журналиста Ед Конуей от..

публикувано на 03.07.24 в 02:22

Гръмотевична буря, силен вятър и 13 литра/кв.м дъжд над Русе

Около 18:00 часа тази вечер над Русе и региона се разрази гръмотевична буря със силен дъжд. Паднали са 13 литра на квадратен метър, а силният вятър достигна скорост от 50,4 километра в час.  Прогнозите са за още и по-обилни валежи през нощта. Движението..

публикувано на 02.07.24 в 20:44

Вятър наклони стълб от електропреносната мрежа в Кюстендил

Стълб от електропреносната мрежа по кюстендилската ул."Даскал Димитри" се е наклонил заради силния вятър в града.  Екипи на "Електрохолд" и Общината са спрели движението в дветe посоки, както и електрозахранването до изграждането на временна въздушна..

публикувано на 02.07.24 в 20:41
Снимката е илюстративна, архив.

Системата за сключване на "Гражданска отговорност" функционира нормално

Възстановено е нормалното функциониране на системата за сключване на застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилистите, съобщиха от Гаранционния фонд. През последните дни се появиха проблеми със системата за задължителната полица. От фонда..

публикувано на 02.07.24 в 20:35

До 14 юли - специализирана полицейска операция на Пътна полиция в цялата страна

Увеличава се броят на жертвите и ранените при пътни инциденти през последните седмици, констатира пред журналисти комисар Мария Ботева, заместник-началник на отдел "Пътна полиция". "До 14 юли тече специализирана полицейска операция на територията на..

публикувано на 02.07.24 в 20:25

Търговски камари с отворено писмо към депутатите: Бизнесът очаква стабилност и предвидимост

За отговорно държавническо поведение и спешни действия в полза на обществото и бъдещето на България призовават в отворено писмо няколко търговски камари, които представляват компании от основните външнотърговски партньори на страната ни. Те се..

публикувано на 02.07.24 в 20:12

Парламентът ще гласува проектокабинета, предложен от ГЕРБ-СДС, в 13 часа утре

Народното събрание ще гласува предлагания от ГЕРБ–СДС министър-председател, структура и състав на Министерския съвет от 13:00 часа утре, 3 юли. Това предвижда точка от проектопрограмата за работа на депутатите, публикувана на интернет страницата на..

публикувано на 02.07.24 в 20:11