Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Телевизионна водеща стана Мис Вселена

Снимка: БТА

Мис Филипини - 24-годишната Катриона Грей, беше коронована за Мис Вселена на конкурса за красота в тайландската столица Банкок, предаде ДПА.

Катриона Грей е филипинка от австралийски произход. Тя е телевизионна водеща, певица и манекенка.

На въпроса кой е най-важният урок, който е научила в живота си, Грей отвърна, че се е научила да бъде благодарна и да се стреми към красота, докато преподавала на деца в неравностойно положение в предградията на Манила.

Втора след Грей се класира 24-годишната Тамарин Грийн от Южна Африка, а трета - Стефани Гутиерес от Венецуела.

67-ият конкурс за Мис Вселена се състоя за трети път в Тайланд, който бе домакин на състезанието предишния път през 2005 г., добавя ДПА.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Кипър започва план за безплатна лятна почивка на пенсионери с ниски доходи

От днес в Кипър започва специален план за безплатна лятна почивка в хотели на пенсионери с ниски доходи. Напълно финансиран от държавата отпуск се предвижда и за работещите. В двете ваканционни програми, субсидирани от правителството, могат да се включат и българи, живеещи постоянно на острова. Планът за летен отдих на възрастните хора ще се прилага..

публикувано на 04.06.24 в 04:00

YouGov: Британските лейбъристи са напът да спечелят историческа победа на изборите

Британските лейбъристи изглежда са напът да спечелят историческа победа на общите избори на 4 юли, като се очаква тяхната партия   да получи мнозинство от 194 места в Камарата на общините, показва последното проучване на YouGov. Това ще бъде най-големият брой места, спечелени от британска партия на избори, откакто Стенли Болдуин получи мнозинство..

публикувано на 04.06.24 в 02:32

75,5% инфлация в Турция

75 и половина процента е инфлацията на годишна база в съседна Турция към края на май, обяви днес турският статистически институт. Най-голямо поскъпване е регистрирано в образованието, жилищата и ресторантьорския бизнес. Скокът в сравнение с края на април е голям. Тогава годишната инфлация беше изчислена на 69,8 на сто. А сегашното ниво е най-високо от..

публикувано на 03.06.24 в 22:55

Кипър обяви нови субсидии за жителите на планинските райони

В Кипър от днес започва подаването на заявления за включване в новите планове за субсидии за жилища и за получаване на специални надбавки за живот в планинските, труднодостъпните и селските райони, съобщиха от вътрешното министерство. Българите, които отговарят на условията, също могат да кандидатстват. Двойно се увеличава надбавката за издръжка за..

публикувано на 03.06.24 в 22:32
Бенямин Нетаняху

САЩ очакват отговора на "Хамас" за прекратяване на огъня в Ивицата Газа

Съединените щати все още очакват отговор от палестинската групировка "Хамас" на плана за прекратяване на огъня в Ивицата Газа, представен в края на миналата седмица от президента Джо Байдън. За това съобщи тази вечер говорителят на държавния департамент Матю Милър. Той беше категоричен, че отгтоворът от израелското правителство е положителен. Специално..

публикувано на 03.06.24 в 22:26

Възстановено е движението в двете посоки по Е-79

Възстановено е движението в двете посоки по международния път Е-79 между Мездра и Враца, съобщава агенция "Пътна инфраструктура". Трафикът беше блокиран близо 4 часа, след като в поройния дъжд шофьор на ТИР загуби контрол над управлението и се удари в крайпътен стълб и препречи платното. Блокирано е движението на Е-79 между Мездра и Враца..

публикувано на 03.06.24 в 21:59
Христо Мутафчиев

Христо Мутафчиев: Пари за култура има

Пари за култура в момента  има, но важното е те да достигнат до хората и да се отразят на техните доходи. Това коментира в Ямбол председателят на Съюза на артистите Христо Мутафчиев. Министерството на културата разполага с един от най-големите бюджети, откакто съществува, подчерта Мутафчиев: „Почти 500 млн. лева са вече парите за..

публикувано на 03.06.24 в 21:47