Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българската петролна и газова асоциация напуска КРИБ

Отлагането на Закона на горивата продължава живота на сивата икономика, смятат те

Снимка: архив

Според Българската петролна и газова асоциация отлагането на влизането в сила на Закона на горивата означава продължаване на живота на сивата икономика в сектора на производството и търговията с течни горива. В декларация членовете на Асоциацията изразяват възмущението си от това, че се предлага отлагане без никаква дискусия и консултации със засегнатия бранш и настояват за среща с премиера Бойко Борисов.

Българска петролна и газова асоциация прекратява и колективното си членство в КРИБ. Причината е изпратеното от Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България писмо, с което се иска отлагането на влизането в сила на закона за горивата без да е съгласувано с петролния бранш.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Представителите на бизнеса се разделиха в позициите си за отлагането на промените в Закона за горивата

Представителите на бизнеса се разделиха в позициите си дали трябва да бъде отложено с половин година влизането в сила на промените в Закона на горивата. Предложението на правителството за отлагане бе подкрепено от работодателите от КРИБ, Българската..

публикувано на 10.01.19 в 14:30
ВИЖТЕ ОЩЕ
Служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов

Министър Калин Стоянов с обръщение за празника на МВР

"Не мога да ви обещая лесна битка в името на доброто, но ви обещавам безусловната си подкрепа", казва във видео обръщение по повод празника на МВР служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов. Видеото е публикувано в страницата му във..

публикувано на 04.07.24 в 16:14
Служебният министър на отбраната Атанас Запрянов

Министърът на отбраната отрече да се обмисля връщане на наборната военна служба

Противоминната операция в Черно море е мирна по характер, за нея е информирана Русия и не се използва за изпращане на въоръжение в Украйна.  Заработи оперативна група за противоминни действия в Черно море Минният ловец "Струма" отплава от Варна,..

публикувано на 04.07.24 в 15:52

Един убит и двама ранени при престрелка в столичния кв. "Модерно предградие"

Престрелка в столичния квартал "Модерно предградие" е станала около 15 часа днес в блок №3. Според първоначалната информация са били простреляни 3 мъже. От Спешна помощ съобщиха за БНР, че има един убит и още двама пострадали. Сигналът е подаден в..

публикувано на 04.07.24 в 15:46

Единственият общински съветник от ДПС в Кюстендил с молба за напускане

Единственият общински съветник от ДПС в Кюстендил Габриела Стоянова е подала молба да напусне съвета, каза председателят на Общинската избирателна комисия Венцислав Механджийски. Причините и са лични, не ѝ е оказван натиск отникъде, коментира Стоянова..

публикувано на 04.07.24 в 15:45
Аптека в Силистра

И в Силистра протестираха, не са съгласни с НЗОК

В Силистра вчера и днес фармацевтите не спряха работа, макар и само за половин час, както колегите си в страната, но това не означава, че не ги подкрепят. Категорични са, че ще преминат към ефективни протестни действия, ако промените, които..

публикувано на 04.07.24 в 15:43
Президентите на Китай Си Цзинпин и на Русия Владимир Путин

Путин заговори за нови договори за колективна сигурност

Президентите на Китай и Русия се обявиха за нова организация за сигурност в противовес на НАТО. В Астана, където се провежда срещата на върха на Шанхайската организация за сътрудничество, руският президент Владимир Путин говори за нов набор от евразийски..

публикувано на 04.07.24 в 15:11
Николай Марков

"Величие" призова Николай Марков да освободи поста на председател на ПГ

Ръководството на партия "Величие" официално призова Николай Марков да освободи поста на председател на парламентарната група, а Виктория Василева доброволно да се откаже от поста заместник председател на Народното събрание.  В публикувано на сайта на..

публикувано на 04.07.24 в 15:10