Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

История с продължение за малки чудеса, които стоплят сърцето

"Фабрика за добро" сбъдва мечтите на 11-годишно момче от обезлюдяващо се село

2
11-годишният Вальо
Снимка: Мая Щърбанова

В края на миналата година в предаването "По първи петли" ви разказахме история, в която главен герой беше едно 11-годишно момче, което живее в отдалечено село до румънската граница - Поручик Кърджиево, община Крушари, заедно с още петнайсетина възрастни хора. Преди около половин година Вальо губи майка си и тъй като баща му също е болен, през повечето време живее в къщата на баба си и дядо си.

Със задачата да помогнат на Вальо, който живее в изключителна нищета и неподходящи за едно дете битови условия, се заемат добрите хора от фейсбук групата „Спаси севера“ и по-конкретно жена от Добрич на име Стоянка Маринова.

В предишния ни репортаж Стоянка разказа, че когато се запознава с Вальо, той не е имал раница за училище, не е имал тетрадки, химикалки и още много неща от първа необходимост. Впоследствие Вальо получи много коледни подаръци, за част от които дори не си е и мечтал, но получи и една огромна изненада - изкара новогодишните празници в дома на г-жа Маринова в Добрич. Така Вальо за първи път отиде на сладкарница, гледа филм на кино, яде пържола и се изкъпа в баня. На апела за помощ в групата „Спаси севера“ се отзовават много хора.

Какви са поредните изненади за Вальо - чуйте в репортажа на кореспондента на БНР Мая Щърбанова.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Галерия

Свързани новини

Единственото дете в опустяващо село получи мечтани коледни подаръци

Главен герой в тази история е 11-годишният Вальо от малкото село Поручик Кърджиево, близо до границата с Румъния.  Като всички деца и Вальо мечтае за телефон, за колело и ръкавички, но мечтае и за поне още едно дете в неговото село, с което да може да..

публикувано на 29.12.18 в 15:04
ВИЖТЕ ОЩЕ

2 500 декара земеделска продукция са почти напълно унищожени от градушката в Благоевградско

2 500 декара с тютюн, краставици, царевица и домати са почти напълно унищожени от градушката в сряда, която засегна селата Гърмен, Дебрен, Дъбница и Рибново.  Това обяви служебният министър на земеделието Георги Тахов на среща със земеделските..

публикувано на 28.06.24 в 14:40

МС: Българската позиция за Срещата на върха на НАТО отразява в пълна степен националния ни интерес

Одобрената от Министерския съвет позиция за Срещата на върха на НАТО във Вашингтон отразява в пълна степен националния интерес на България и препотвърждава последователната подкрепа за Украйна, както на национално, така и на съюзническо ниво. Тя е..

публикувано на 28.06.24 в 14:30

Постоянен арест за Брендо, въпреки че е в затвора

Въпреки че от понеделник Евелин Банев - Брендо, след като сам се предаде, започна да изтърпява шестгодишната си ефективна присъда по дело за пране на пари от наркотрафик, постановена от Върховния касационен съд през 2018 година, от днес той е и с мярка за..

публикувано на 28.06.24 в 13:59

Евелин Банев е влязъл в България през пролетта на 2022 г.

Евелин Банев - Брендо, който в понеделник се предаде на властите у нас, е влязъл в България през пролетта на 2022 г. Това съобщи от парламентарната трибуна служебният вътрешен министър Калин Стоянов.  Той обвърза тази информация с обстоятелствата..

публикувано на 28.06.24 в 13:05

Започва Празникът на черешата в Кюстендил

В Кюстендил с приготвянето на 1500 сладоледа с течен азот и черешов сироп, които ще бъдат раздадени на пл. "Велбъжд", тази вечер започва Празникът на черешата. Програмата ще продължи три дни. Организатори са Общината и Институтът по земеделие край..

публикувано на 28.06.24 в 13:00

Мним лекар измами жена с 3 500 лева в Хасково

Жена от Хасково е измамена с 3 500 лева. Телефонната измама е станала снощи, съобщават от полицията. Около 20 ч. на стационарния й телефон е позвънил мъж, представил се за лекар. По схемата за пострадал роднина, за който са нужни пари за..

публикувано на 28.06.24 в 12:59

Антон Оруш: При мен е Ноевият ковчег на българската техника

"Над 500 технически български устройства притежавам, които събирам от 2009 година досега, разказа в "Нощен Хоризонт" Антон Оруш, автор на книгата "Произведено в България. 101 български технически изделия" .  Книгата включва някои от интересните..

публикувано на 28.06.24 в 12:03