Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гуардиола очаква помощ от Манчестър Юнайтед в борбата за титлата

Гуардиола се надява на грешни стъпки на Ливърпул.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола се надява градският съперник Манчестър Юнайтед да помогне на "гражданите" в битката за титлата с Ливърпул. Испанецът смята, че предстоящата визита на мърсисайдци на "Олд Трафорд" на 24 февруари ще бъде един от ключовите моменти през сезона при оставащи 12 мача за неговия тим. 

Сити са временно начело, след като вчера победиха Евертън като гост с 2:0, но Ливърпул може да си върне аванса от три точки на върха, ако победи Борнемут в събота.

"Остават още 12 мача и не смятам, че някой от отборите ще ги спечели всичките. Със сигурност и ние ще загубим точки, надявам се по-малко от останалите отбори. Вярно е, че имаме мач повече от Ливърпул, но е хубаво да си обратно на върха. Не мисля много за това, но само преди няколко дни бяхме на 7 точки, така че това е урок никога да не се предаваме. Не знам колко напред ще стигнем, но се стараем, а и Ливърпул ще гостува на "Олд Трафорд", каза Гуардиола.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Дания - Словения - 1:1

Дания и Словения с първо равенство на ЕП по футбол

Отборите на Дания и Словения завършиха при равенство 1:1 в мач от първия кръг в трета група на европейското първенство по футбол. Титуляр в състава на Словения бе бившият защитник на Лудогорец Жан Карничник, който през декември миналата година бе трансфериран в тима на Целе. За словенците пък последната контрола преди Евро 2024 бе срещу България в..

публикувано на 16.06.24 в 21:01
Виктория Томова

Виктория Томова не успя да спечели титлата на тенис турнира във Валенсия

Виктория Томова загуби финала на тенис турнира  на клей от сериите УТА 125 в испанския град Валенсия с награден фонд 100 хиляди евро. Първата ни ракета  отстъпи пред американката Ан Ли с 3:6, 4:6 за 78 минути. 69-ата в световната ранглиста българка, която е сигурна за участие на Олимпийските игри в Париж, допусна ранен пробив, но успя да го върне и да..

публикувано на 16.06.24 в 20:46
Национален отбор по биатлон

Биатлонистите ни започнаха подготовка в Руполдинг, Милена Тодорова се завърна в състава

Тренировъчният лагер на националния отбор на България по биатлон започна днес в германския зимен център Руполдинг под ръководството на треньорите Волфганг Пихлер и Роберт Кабуков. В състава са Милена Тодорова, която се завърна след година майчинство, Валентина Димитрова, Лора Христова, Мария Здравкова, Стефани Йолова, Антон Синапов, Благой Тодев,..

публикувано на 16.06.24 в 20:13
Килиан Мбапе

Килиан Мбапе: Новият ми отбор има ясна позиция - няма да участвам на Олимпийските игри

Капитанът на националния отбор на Франция Килиан Мбапе говори на пресконференцията на тима преди старта на "петлите" на Евро 2024 утре срещу тима на Австрия. Новото попълнение на Реал Мадрид призова младите хора във Франция да гласуват на предстоящите предсрочни парламентарни избори. "Екстремистите са на прага на властта, имаме възможност да изберем..

публикувано на 16.06.24 в 18:46
Полша - Нидерландия - 1:2

Нидерландия победи Полша на Евро 2024 след обрат

Нидерландия преодоля пасив от един гол и спечели с 2:1 срещу Полша на старта на четвърта група от европейското първенство по футбол. Коди Гакпо и резервата Воут Вегхорст бяха точни за "лалетата", които оглавяват потока преди мача между Австрия и Франция в понеделник от 22 часа българско време. Халфът на българския Лудогорец (Разград) Якуб Пьотровски се..

публикувано на 16.06.24 в 18:40
Живко Желев

Втородивизионният Литекс (Ловеч) започна лятната си подготовка с ново име и с нов треньор

Втородивизионният Литекс (Ловеч) започна лятната си подготовка с ново име и с нов  треньор. След като Гриша Ганчев се отказа от футбола и прехвърли безвъзмездно цялата спортна база и управлението на футболния клуб на Община Ловеч, от новия сезон отборът ще играе с ново име.  За момента то не е уточнено, но ще се случи в предстоящите дни, тъй..

публикувано на 16.06.24 в 17:48
ПФК Левски подписа договор за три години със защитника  Алдаир Невеш Пауло Фаустино

Футболен клуб Левски подписа за три години с десен бек от Португалия

ПФК Левски подписа договор за три години със защитника  Алдаир Невеш Пауло Фаустино, съобщават от футболения клуб. Португалецът е на 24 години и играе предимно като десен бек, а "сините" го привлякоха от испанския Понферадина. Алдаир прекара миналия сезон под наем в португалския втородивизонен Пасош Ферейра, за който той изигра 25 мача и вкара..

публикувано на 16.06.24 в 17:38