Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Теему Сунинен лидер след втория ден на рали Швеция

Теему Сунинен (Финландия)
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Финландецът Теему Сунинен с "Форд Фиеста" поведе в класирането след втория ден на рали Швеция, втори кръг от световния шампионат по автомобилизъм.

Втори на 2.0 секунди е От Танак (Естония) с "Тойота Ярис", а трета позиция на 17.8 секунди изоставане заема Андреас Микелсен (Норвегия) с "Хюндай i20".

Миналогодишният шампион Тиери Нювил с "Хюндай i20" е на седмо място след първите осем отсечки от надпреварата, след като на два пъти се завъртя в снега и повреди аеродинамиката на автомобила си.

Себастиан Льоб (Франция), който дебютира с "Хюндай  i20" през този сезон, се движи шести, на 48.8 секунди след Сунинен.

Световният шампион и победител в състезанието през 2013, 2015 и 2016 година Себастиан Ожие (Франция) със "Ситроен C3" имаше лош ден. Французинът се завъртя и затъна в снежна преспа в шестата отсечка, което доведе до отпадането му.

 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Феновете на Левски са изкупили билетите за мача с ЦСКА София

Феновете на Левски са изкупили всички билети, които им се полагат за дербито срещу ЦСКА София в събота, съобщава Спортал. Снощи те са разграбили и последните пропуски, след като бяха останали още няколкостотин. Така левскарите са се сдобили с общо над 16 900 места в секторите “А” и “Б”. Феновете на ЦСКА София са изкупили 7569 билета. За тях има..

публикувано на 18.10.24 в 05:50
Григор Димитров

Григор Димитров е на четвъртфинал в Стокхолм

Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на тенис турнира на твърда настилка в зала от категории АТР 250 в Стокхолм (Швеция) с награден фонд 767 455 евро. Димитров, който е шампион в надпреварата през 2013 година, е поставен под номер 3 и почива в първия кръг. На осминафиналите първата ни ракета победи със 7:6(1), 6:3 французина Контан Алис,..

публикувано на 18.10.24 в 00:22
Андрей Рубльов

Андрей Рубльов лесно стигна четвъртфиналите в Стокхолм

Андрей Рубльов се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис на твърди кортове в Стокхолм (Швеция)  с награден фонд от 767455 евро. Поставеният под номер 1 руснак победи с 6:4, 6:1 Александър Мюлер за само 65 минути. Рубльов постигна пробив за 3:2 в първия сет, след което поведе в мача след 6:4. Във втората част френският тенисист на три..

публикувано на 17.10.24 в 22:41
Илиана Раева

Министър Атанас Илков и Илиана Раева обсъдиха разширението на залата в НСБ "Раковски"

Министърът на вътрешните работи Атанас Илков се срещна с председателя на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева.  По време на разговора беше  изяснено, че  Министерството на вътрешните работи  изпълнява всички задължения свързани с бъдещото  изграждане на новия многофункционален спортно-тренировъчен комплекс и залата по..

публикувано на 17.10.24 в 22:28
Отпадна и последният българин на европейското по тенис на маса

Отпадна и последният българин на европейското по тенис на маса

Йоан Величков загуби на 1/32-финалите на Европейското първенство по тенис на маса, което се провежда в Линц, Австрия. Българинът отстъпи с 0:4 (3:11, 6:11, 6:11 и 9:11) срещу белгиеца Мартин Алегро. Величков беше последният роден представител на шампионата, а преди него участието си приключи и Цветелина Георгиева. Мария Йовкова, Виктория..

публикувано на 17.10.24 в 21:29
Жоел Арате

Арате: Искам в националния 30 боксьора, но зависи и от федерацията

Старши треньорът на националния отбор на България по бокс при мъжете Жоел Арате каза, че е доволен от представянето до момента на състезателите на Европейското първенство до 23 години, което се провежда в столичната зала "София". България ще има двама финалисти на шампионата в лицето на Радослав Росенов и Уилиам Чолов, които достигнаха до..

публикувано на 17.10.24 в 21:24
Стефани Стоева

Стефани Стоева започна с победа на турнир в Перу

Стефани Стоева се класира за втория кръг на единично жени на турнира по бадминтон в Лима (Перу). Българката победи без проблеми представителката на домакините Фернанда Мунар с 21:11, 21:12 за 24 минути. Следващата й съперничка ще бъде Жеизиане Алвес (Бразилия).  Стефани Стоева, която в последните две седмици спечели титлите на турнири в..

публикувано на 17.10.24 в 20:23