Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Антонио Валенсия напуска Манчестър Юн в края на сезона

Антонио Валенсия (в дясно) през лятото става свободен агент.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Манчестър Юнайтед няма да удължи договора на капитана на отбора Антонио Валенсия и в края на сезона той ще стане свободен агент. Това обяви мениджърът Оле Гунар Солскяр на пресконференцията преди мача със Саутхемптън от Висшата лига.

Ръководството на клуба имаше опция да удължи автоматично с един сезон контракта на еквадорския национал, като крайният срок изтича в днешния работен ден, но Солскяр каза, че двете страни имат сериозни раминавания в исканията си и това е довело до решението за раздяла с футболиста.

Запитан как вървят преговорите за нов договор с друг ключов играч - вратаря Давид де Хеа, норвежецът отговори, че се надява да се стигне до положителен край.

"Не мога да кажа нищо ново по въпроса, клубът и Давид преговарят и се надявам, че ще се разберат. Аз не отговарям за преговорите за нови договори, но съм сигурен, че ще бъде направено нужното и от двете страни. Давид върши фантастични неща, откакто пристигна на "Олд Трафорд". Не знам вече колко пъти е най-добрият ни играч през сезона и всеки ден съм благодарен, че го имам в състава си. Трудно ми е да го сравня с Петер Шмайхел и Едвин ван дер Сар, но Давид ни донесе толкова много точки със спокойствието си и спасяванията си, че бих казал, че той е най-добрият в света на своя пост", заяви Солскяер.

Норвежецът обяви, че още не мисли за реванша с Пари Сен Жермен от Шампионската лига в сряда и е концентриран върху предстоящия мача със Саутхямптън.

Той добави, че групата за мача едва ли ще бъде много по-различна от тази в сряда за срещата с Кристъл Палас, като единствено Антони Марсиал има възможност да се завърне след травма. Друга промяна, която е възможна, е свързана с нападателя Маркъс Рашфорд, който по всяка вероятност ще започне срещата от първата минута.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Славия препъна Черно море

Славия победи с 1:0 у дома Черно море в среща от 11-ия кръг в Първа лига и прекъсна негативната си серия от шест поредни двубоя без успех. А Черно море прекъсна серия от 7 мача без загуба. Първата част премина при поделено превъзходство.  В 22-ата минута Чунг До проби в наказателното поле и пусна кълбото за Цветелин Чунчуков, който отблизо се разписа..

публикувано на 04.10.24 в 22:02

Даниел Трифонов се класира на 2 финала в Сомбатхей

Даниел Трифонов се класира за финалите на прескок и на висилка на Световната чалъндж купа по спортна гимнастика за мъже в унгарския град Сомбатхей. Състезателят на Левски-Спартак с треньор Илия Янев зае второ място в квалификациите на висилка с 13.450 точки, а на прескок даде пети по сила резултат от 13.850 точки (13.950 първи прескок и 13.750 втори..

публикувано на 04.10.24 в 21:14
Кимия Ализаде

Дея Пеева с пето място на СП по таекуондо за младежи

Дея Пеева се класира на пето място при девойките в категория до 44 килограма Световното първенство по таекуондо до 17 години в Чунчон (Република Корея). Пеева стартира с успех над португалката Киара Барозо с 2:1 части (15:2, 15:16, 16:9), след което се справи с Фелисити Кастел (Филипини) с 2:0 (5:0, 4:0) и с Айлийн Торес (САЩ) с 2:1 (3:6, 14:7, 9:4). На..

публикувано на 04.10.24 в 21:07

Баскетболистите на Миньор откриха сезона с победа

Миньор стартира с победа през новия сезон в мъжкото ни баскетболно първенство.Момчетата на Георги Малденов не показаха колебания срещу Шумен след 90:74 в дебютния мач от първия кръг.  Официален дебют за "чуковете" направи най-новото им попълнение в лицето на Коди Шварц. За "жълто-зелените" пък също дебютира един от тримата им нови играчи - Дамян..

публикувано на 04.10.24 в 20:45

Ансамбълът на Тракия (Пловдив) спечели титлата при жените

Отборът на Тракия (Пловдив) спечели титлата при жените на Държавното първенство по художествена гимнастика за ансамбли, категория "Елит", което се провежда в зала "София" в столицата. Носител на Приз "Весела Димитрова" стана треньорката на Тракия Ирина Чернева, която го получи лично от наставничката на националките на България. Гимнастичките от..

публикувано на 04.10.24 в 20:08

Александра Фейгин завърши 6-та в Астана

Най-добрата българска състезателка Александра Фейгин завърши на шесто място при жените на турнира по фигурно пързаляне в Астана (Казахстан), информира БТА. Тя събра 168.33 точки, след като беше пета в кратката програма и шеста във волната. За Фейгин това беше първо състезание за сезона, в което показа новите си програми. Шампионка стана..

публикувано на 04.10.24 в 19:57

Арда и Берое не се победиха

Арда и Берое направиха равенство 1:1 в двубой от 11-ия кръг на Първа лига. В Кърджали всичко по-интересно на терена стана след почивката, когато паднаха и двете попадения. Хуанка Пинеда откри за заралии след около час игра, преди Тонислав Йорданов да донесе точката за домакините. Така Берое направи равенство в първия мач след раздялата с Хосе Луис..

публикувано на 04.10.24 в 19:55