Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Уил Смит бил твърде бял за ролята на бащата на сестрите Уилямс

Уил Смит
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Предстоящ биографичен филм за бащата на тенисистките Серина и Винъс Уилямс се оказа в центъра на скандал след съобщения, че актьорът Уил Смит може да играе в главната роля, предаде Би Би Си.

Ричард Уилямс (77 г.) бе треньор на дъщерите си, когато те се превърнаха в две от най-добрите тенисистки в света, въпреки че по-рано не е имал опит в този спорт.

Евентуалното участие на Смит в лентата разгневи критици, които заявиха, че кожата му била твърде светла за ролята. Холивудската кинозвезда все още не е коментирал кастинга или недоволството.

В социалните мрежи вече заваляха предложения за замяна на Смит, сред които британецът Идрис Елба и носителят на „Оскар“ Махершала Али. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Шесто издание на Фестивала на българската книга в Брюксел

На първи и втори юни в Брюксел ще се състои шестото издание на Фестивала на Българската книга. Наши автори гостуват в белгийската столица за среща със своите читатели от българската общност там. Какво да очакваме?  Българската културна асоциация в Белгия съвместно с издателство ICU и с подкрепата на Посолството на Република България в..

публикувано на 31.05.24 в 16:00

"Отпечатъци от Антарктида" - изложба акварели на Марина Великова

" Отпечатъците, които Антарктида остави в мен, са много дълбоки.  Те дълго ще излизат на повърхността под най-различна форма.  Мястото е много силно и въздейства много дълбоко.  Отпечатъците са резултат на моите дълги размишления, на моето вглеждане в мястото, на чувствата, които минаваха през мен в този период". Това сподели пред БНР и..

публикувано на 31.05.24 в 11:59

Акварелната изложба на Марина Великова "Отпечатъци от Антарктика" - леденото приключение продължава

Тя е Марина Великова. Червени коси, синьо-зелени очи, авантюристичен дух и философска душа. Марина беше част от групата български артисти, които на 15 май през 1996-та година на платото под връх Калапатар, точно срещу Еверест, на 5350 метра надморска височина, осъществиха най-височинния концерт на планетата, влязъл в Книгата на рекордите на Гинес...

публикувано на 30.05.24 в 17:02
Интервю на Веселина Миланова с Мария Тодорова

Прекалено ли е да мечтаем за утопия? Фестивалът ShapeShift ще потърси отговор!

В НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" за втора поредна година ще се проведе Фестивал за изкуство, технологии и иновации ShapeShift .  Темата на тазгодишното издание е " Прекалено ли е да мечтаем за утопия? ".  Тя е провокирана от събитията, които се случват в света през последните две години, обясни пред БНР Мария Тодорова, куратор на фестивала...

публикувано на 30.05.24 в 11:00
Българска галавечер в Музикферайн - Виена

Българска галавечер в Музикферайн увенча честването на 24 май във Виена

На 25 май в зала „Брамс“ на престижния виенски концертен комплекс Музикферайн се състоя емоционална галавечер на българската култура и музика, посветена на светлия празник 24 май.  Бляскавото събитие с участието на великолепни български и австрийски музиканти беше организирано по идея на виртуозната българска пианистка Донка Ангъчева...

публикувано на 29.05.24 в 20:50
Клементин Марген

Звездата Клементин Марген гостува в поредицата "Съкровени гласове"

В петък, на 31 май, в зала "България" ще бъде заключителният концерт от първия сезон на “Съкровени гласове“, в който световноизвестната българска оперна певица Соня Йончева представя свои звездни колеги на наша сцена. Френският мецосопран Клементин Марген, смятана от критиката за една от най-добрите изпълнителки на ролята на Кармен в света, ще..

публикувано на 29.05.24 в 20:27
Милен Начев - диригент

Диригентът Милен Начев се завръща на родна сцена след 22 години

На 30 май, след повече от 20 години отсъствие от родните сцени, диригентът Милен Начев ще застане на пулта на Софийската филхармония. В програмата са подбрани атрактивни пиеси от началото на ХХ век - на композиторите  Морис Равел,  Пол Дюка,  Мануел де Файя и  Николай Римски-Корсаков.   Маестро Начев е след най-високо ценените български..

публикувано на 29.05.24 в 12:54