Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Швейцарците спечелиха отборната титла в Солдеу

Даниел Юл
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Олимпийските шампиони от Швейцария заслужиха отборната титла в паралелния слалом от финалите в алпийските ски в Солдеу (Андора). Във финала срещу състава на Норвегия те спечелиха по време след като победите бяха 2:2.

Норвежците поведоха с 2:0, Уенди Холденер намали на 1:2. В последния старт Даниел Юл имаше огромен късмет неговият съперник Себастиан Солеваг да си изпусне щеката по средата на трасето и това му даде възможност не само да победи, но и с необходимата разлика.

В спора за третото място германците победиха канадците.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Гергана Топалова стартира с победа в квалификациите на "Уимбълдън"

Втората ракета на България при жените Гергана Топалова дебютира с победа в турнирите от Големия шлем. Българката надделя над германката Ела Зайдел със 7:5, 6:4 за 1:38 час и се класира за втория кръг на квалификациите на "Уимбълдън". Топалова, номер 229-а в световната ранглиста, поведе с 2:0 в началото на мача, но допусна изравняване. 24-годишната..

публикувано на 25.06.24 в 20:06

Клуб "Таекуондо Фитнес НСА" с открита тренировка в подкрепа на здравословния начин на живот

На 27 юни от 19.00 часа  в парк „Възраждане“ спортен клуб "Таекуондо Фитнес НСА" организира открита тренировка и демонстрация. Събитието е част от проекта "TAE SHS 2 - Таекуондо за по-устойчив и здравословен начин на живот“. „Проектът има за цел повишаване на обществената осведоменост по отношение на изменението на климата и насърчаване на..

публикувано на 25.06.24 в 16:55
Бразилия-Коста Рика  0:0

Бразилия с проблеми още на старта на Копа Америка

Отборът на Бразилия започна колебливо участието си на Копа Америка. "Селесао" направи нулево реми с Коста Рика в първия си мач от група "D" на турнира. Играчите на Доривал Жуниор дадоха всичко от себе си, за да стигнат до победата, но направиха доста пропуски, един техен гол бе отменен, а веднъж и гредата помогна на съперника им. В крайна сметка..

публикувано на 25.06.24 в 06:50
Ралф Рангник

Ралф Рангник: Знам какво да очакваме

Ралф Рангник призна, че е имало съмнения сред играчите, когато е бил назначен за селекционер на националния отбор на Австрия през 2022 година, но 65-годишният германец изведе тима до прага на елиминациите на Евро 2024 в Германия.  Съставът на Австрия, която се изправя срещу Нидерландия във вторник в последния си мач от група "D", загуби от Франция с..

публикувано на 25.06.24 в 06:33
Роналд Куман

Роналд Куман: Не трябва да подценяваме австрийците

Селекционерът на Нидерландия Роналд Куман подкрепи безрезултатния си нападател Мемфис Депай, за да запуши устата на своите критици преди мача на тима с Австрия утре.  Двата отбора се срещат от 19:00 часа в група „D“ в Берлин в сблъсък, който е съдбовен за австрийците, тъй като „лалетата“ си гарантираха място в следващата фаза. Депай беше обект на..

публикувано на 25.06.24 в 06:25

Испания с трета поредна победа на Евро 2024

Испания постигна трета победа в група "В" на Евро 2024, надделявайки с 1:0 над Албания. Испанците събират 9 точки на върха в класирането и станаха първият отбор, който е с пълен актив, а също така не е допуснал гол във вратата си до момента на първенството. Единственото попадение вкара Феран Торес в началото на срещата, а може би и заради..

публикувано на 25.06.24 в 00:28

Италия на осминафинал след гол в 98-та минута

Хърватия и Италия завършиха 1:1 в двубой от група „В“ на Евро 2024. Лука Модрич откри резултата в 55-ата минута, а секунди преди това той пропусна дузпа. Матиа Дзакани изравни за Италия в осмата минута на добавеното време на срещата. Така хората на Златко Далич заеха трета позиция в групата с актив от 2 точки и имат минимални шансове да..

публикувано на 25.06.24 в 00:24