На бис - българските музиканти

Предаването „На бис - българските музиканти“ се излъчва всяка събота от 21:10 до 22:00 часа. 

Водещ: Татяна Иванова


Публикации

Новата поредица „Наследниците“ по „Хоризонт“ ще разказва за големите български музиканти през спомените на техните потомци и възпитаници

В рамките на предаването „На бис – българските музиканти“ в ефира на програма „Хоризонт“ започва поредица „Наследниците“. В нея ще се говори за ярките български композитори, изпълнители и педагози, които вече не са сред нас. Техните най-близки хора –..

публикувано на 14.10.22 в 11:41
Филхармония

Филхармония „Пионер“ на 70 години

През 2022 г. Младежка филхармония "Пионер" чества две годишнини: 70 г. от сформирането на оркестъра и 110 г. от рождението на създателя му проф. Влади Симеонов - неин дългогодишен диригент. В юбилейната година се вписа блестящото турне на..

публикувано на 14.07.22 в 14:54

"На бис - българските музиканти" посрещна звездно 2021 година

Предаването „На бис – българските музиканти“ честити Новата 2021 г. на своите слушатели с празнично двучасово издание на 1 януари. Негови звездни гости в ефира на „Хоризонт“ бяха изпълнители, станали част от световния музикален елит, с които..

публикувано на 07.01.21 в 19:19

На бис - проф. Сава Димитров

В това издание на предаването „На бис – българските музиканти“ гостува проф. д-р Сава Димитров – новият ректор на Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“ в София. Постът той пое през септември 2020 г. Говорим за..

публикувано на 26.11.20 в 12:48
Аглика Генова и Любен Димитров пред къщата на Сергей и Наташа Рахманинов в имението „Сенар“ на Люцернското езеро

На бис - клавирното дуо Аглика Генова и Любен Димитров

Изключителното клавирно дуо Аглика Генова-Любен Димитров гостува в предаването "На бис – българските музиканти". От дома си в Хановер, Германия, музикантите разказват за реакцията след издаването на двойния им компактдиск с музика от Сергей..

публикувано на 17.07.20 в 12:46

На бис - перкусионистката Виви Василева

Познаваме Виви Василева от участията й в концертите на нейния прочут брат - цигуларя Васко Василев, но самата тя гради много успешна кариера в Германия – страната, в която е родена и израснала. През лятото на 2019 г. излезе дебютният ѝ..

публикувано на 29.05.20 в 18:19
Десислава Петева /флейта/, Вилиана Иванова /арфа/ и Емануеле Педрани /пиано/

На бис - флейтистката Десислава Петева за два български концерта в Милано

Флейтистката Десислава Петева живее в Милано (Италия) повече от 20 години, но обичта й към българската музика е все така силна. Десислава организира истински български празник по повод 24 май в Залата на почитателите в легендарния оперен театър..

публикувано на 12.07.19 в 20:03
София Симфоникс в Бавария

На бис - оркестър София Симфоникс в лятна Бавария

Това издание на предаването "На бис - българските музиканти" разказва за двата концерта в Бавария през юли на българския оркестър София Симфоникс под диригентството на Любка Биаджони цу Гутенберг. Те бяха част от традиционното лятно турне на състава в..

публикувано на 15.08.18 в 20:18
Румен Цветков

На бис – виолистът Румен Цветков

В предаването "На бис – българските музиканти" гостува един от най-изявените наши виолисти – Румен Цветков, който от години живее и работи в Испания. Там той е соло виолист в Кралската опера във Валенсия по лична покана на маестро Зубин Мета. Имал е шанса..

публикувано на 11.05.18 в 08:10
Веселина Кацарова солира на

На бис - концертите през февруари

Това издание на предаването „На бис – българските музиканти“ представя част от ярките концерти през месец февруари, състояли се на софийска и мюнхенска сцена. Ще научим повече за поредното голямо българско музикално събитие в Германия – рецитала на..

публикувано на 28.03.18 в 20:04