Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Злато и бронз за Катрин Тасева от финалите на Гран При в Киев

Злато и бронз за Катрин Тасева от финалите на Гран При в Киев
Снимка: БФХГ

Катрин Тасева спечели златен и бронзов медал във финалите на уредите във втория за годината турнир от веригата Гран При по художествена гимнастика в Киев (Украйна).

След блестящо изпълнение на съчетанието си с лента по музика от филма „Роди се звезда“ българката получи оценка от 18.250 точки (10.100 точки за трудност), която я изкачи на най-високото стъпало на подиума. Среброто с резултат от 18.200 точки стана притежание на представителката на домакините Ева Мелешчук, а с бронза се окичи нейната сънародничка Влада Николченко с 17.700 точки.

19.850 точки пък стигнаха на възпитаничката на Силвия Стойнева да стигне до бронзовото отличие във финала с обръч. Шампионка с 20.900 точки е украйнката Влада Николченко. Втора остана рускинята Екатерина Селезньова с 20.750 точки.

За съжаление грешки в изпълненията на съчетанията с топка и с бухалки оставиха Тасева извън призовата тройка. Във финала с топка грацията ни завърши 7-ма с оценка от 17.700 точки, а в този с бухалки е 5-та с 19.300 точки. Златните медали на тези уреди заслужиха съответно Екатерина Селезьова (Русия) с 21.050 точки и Соломе Пажава (Грузия) с 19.700 точки.

След тези две отличия Катрин Тасева се завръща от Гран При в Киев  с пълен комплект медали - сребро в многобоя, злато във финала с лента и бронз в този с обръч.

Във видеото можете да видите шампионското изпълнение на Катрин Тасева!



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Григор Димитров

Григор Димитров след победата на Уимбълдън: Загубите сега болят много повече, така че не искам да губя

Григор Димитров заяви след победата си на старта на турнира от Големия шлем "Уимбълдън", че оценява всеки мач, който играе, а резултатите му са плод от много работа през годините. Димитров започна с трисетова победа участието си в Лондон, надделявайки над сърбина Душан Лайович с 6:3, 6:4, 7:5. На коментара, че остарява като хубаво вино, Димитров..

публикувано на 01.07.24 в 18:56
Марчо Дафчев и Петко Петков

Марчо Дафчев и Петко Петков влизат в треньорския щаб на Етър

Двама нови треньори подсилват треньорския щаб на Светослав Петров във втородивизионния Етър (Велико Търново). Марчо Дафчев е новият помощник-треньор, а Петко Петков става треньор на вратарите. Дафчев и Петков влизат в треньорския щаб на мястото на Калоян Чакъров и Марин Стефанов, като Марин Стефанов ще продължи работа в школата на "виолетовите" с..

публикувано на 01.07.24 в 18:33

България със седем отбора в европейските клубни турнири по волейбол

България ще участва със седем отбор в европейските клубни турнири по волйбол. О тборите на ЦСКА , който са вицешампиони, ще стартират в "Чалъндж къп" при мъжете, а при дамите ще играят в Купата на CEV.  Жребият  ще се тегли на 16 юли в Люксембург. При мъжете Левски ще играе в Шампионска лига. Със спечелването на титлата и благодарение на националния..

публикувано на 01.07.24 в 18:11

Волейболистите на Франция спечелиха Лига на нациите

Олимпийският шампион Франция триумфира с трофея в Лигата на нациите. Воденият от Андреа Джани тим се наложи над Япония с 3:1 (25:23, 18:25, 25:23, 25:23) в големия финал на надпреварата, изигран в Лодз (Полша).  "Петлите" вдигат за втори път титлата - след 2022 г. Финалът бе трети за тима - през 2018 г. загубиха от Русия с 0:3 гейма и останаха със..

публикувано на 01.07.24 в 07:21
Фенове на Еквадор реагират на мексиканеца Рейес след мача.

Венецуела и Еквадор продължават напред на Копа Америка

Отборите на Еквадор и Мексико не излъчиха победител в сблъсъка помежду си от група "В" на Копа Америка и Еквадор се класира за елиминациите, докато Мексико отпада от турнира. Мексиканците три пъти претендираха за неотсъдени дузпи. В последния случай в края на мача реферът дори първоначално я даде, но след разглеждане на ситуацията с ВАР прецени,..

публикувано на 01.07.24 в 05:51
Ина Ананиева: Не знам дали ще остана треньор на ансамбъла след Игрите в Рио

Ина Ананиева: На Олимпиадата пожелавам късмет на момичетата ни, но той идва при подготвените

Тя е  един от най-успешните треньори в съвременната история на българската художествена гимнастика, извела българския ансамбъл до абсолютна световна титла след 18-годишна пауза, както и до бронзовия медал на олимпиадата в Рио де Жанейро. Знае какво е целият ти свят да рухне - преживяла го е не веднъж, а два пъти. Знае какво е да преминеш през целия път..

публикувано на 30.06.24 в 17:15

Стилияна Николова с четири златни отличия на турнир по художествена гимнастика в Кайро

Абсолютната европейска шампионка по художествена гимнастика от Будапеща 2024 Стилияна Николова спечели златните медали на финалите на всичките четири уреда на международния турнир "Pharaohs Cup" 2024 в Кайро (Египет). Възпитаничката на Валентина Иванова извоюва титлите на обръч с резултат от 36.350 точки, на топка с 34.800, на бухалки с 34.700 и на..

публикувано на 30.06.24 в 16:58