Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Христо Мутафчиев: Черно на бяло“ - кой е карловският Маугли

Христо Мутафчиев
Снимка: БГНЕС

Един много откровен разговор между Христо и мен. Така определи пред БНР книгата „Христо Мутафчиев: Черно на бяло“ нейната авторка Теа Денолюбова.

В предаването „12+3“ на програма „Хоризонт“ тя разказа, че се познава с актьора от години, тъй като той е съпруг на нейната сестра.

„Много често по време на разговорите си с него го наричах „карловското Маугли“, защото той всъщност е едно много добро пораснало момче от Карлово, което иска да заведе всички хора, които обича, на любимия си водопад“, сподели още Денолюбова.

Официалната премиера на книгата е на 4-ти април в театър „Азарян“ от 19.00 часа. На тази дата Христо Мутафчиев навършва 50 години.

Интервюто с Теа Денолюбова можете да чуете в звуковия файл.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Проф. Сава Димитров връчи наградата на Милена Добрева

Отзвук от "Музикант на годината 2023": Милена Добрева е "Музикален педагог на годината"

В предаването „Алегро виваче“ по "Хоризонт" започна поредица от срещи с носителите на призове в допитването „Музикант на годината 2023“. Галаконцертът се състоя на 31 май 2024 г. в Първо студио на БНР. Милена Добрева отдава силите си като преподавател изцяло в родния си Бургас - от 2011 до 2017 г. работи в Националното училище за музикално и..

публикувано на 28.06.24 в 20:14

За трето поредно лято Боровец ще е домакин на Международния фестивал "Д-р Емил Илиев"

За трето поредно лято в началото на август в Боровец ще се свири джаз. Международният фестивал "Д-р Емил Илиев" е подготвил  много изненади за любителите на тази музика, а Биг бендът на Българското национално радио ще открие феста. Музиканти от 10 държави ще участват в третото издание на джаз фестивала "Д-р Емил Илиев“ в Боровец Седем..

публикувано на 28.06.24 в 16:23

С прожекция на филма "Грънци" на Николай Волев започва "Фестивал на сръчните ръце" в село Бусинци

С прожекция на филма "Грънци" на Николай Волев и със светлинно шоу ще започне второто издание на "Фестивала на сръчните ръце" в Бусинци. Той се провежда на 28, 29 и 30 юни. Организатор на тридневното събитие е Стефка Бонева, създател на "Бусинската сръчкотилница".  “Нашият фестивал ще съчетае много интересни занаяти, демонстрации и..

публикувано на 28.06.24 в 15:49
Албена Врачанска

Албена Петрович Врачанска представя в София своя музика, книга и нов албум

Българската композиторка от Люксембург Албена Петрович Врачанска ще гостува тази седмица на родна сцена с два авторски концерта в рамките на Международния фестивал "Софийски музикални седмици".  На 27 юни в Съюза на българските композитори от 19 ч. тя ще ще представи свои и чужди творби заедно със свои колеги в програма, озаглавена "СаксоВоче", а..

публикувано на 27.06.24 в 14:44
Татяна Явашева

"Солено синьо" - концептуална арт книга, в която от морето извират чувствата

"Солено синьо"  е една изключителна книга, с която ще пътуваме в света на изкуството и поезията. Това е книга, богата на образи и пестелива на думи, която ви приканва да съзерцавате, да четете, да пътувате и да се срещате с морето, водата, океана и природата на нещата. Тя ви кара да отправите взор навътре в себе си, в дълбините на душата ви...

публикувано на 27.06.24 в 09:17
Владимир Величков

Български кавалджия отличен с международна музикална награда

Владимир Величков, който свири на кавал, е отличен от Глобалните музикални награди за авторския си албум "Пробуждане". Величков е получил втора награда - сребърен медал за инструментална солова музика в "Пробуждане". Продукцията, издадена през миналата година, съчетава традиционни и съвременни техники при свиренето на кавал. "Пробуждане" е..

публикувано на 27.06.24 в 07:40
Божидар Чеков

Божидар Чеков: В чужбина разбрах какво е България

В чужбина разбрах какво е България. Това сподели пред БНР Божидар Чеков, журналист и писател, който живее във Франция. Той представи книгата си  с разкази "Билет за връщане". "Това е резултат от срещи и от актуалността в България и Франция, както и от сравненията, които правя". И на двете места липсва мнението на хората, които работят и..

публикувано на 25.06.24 в 19:26