Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бивш военен призна за убийството на словашкия журналист Ян Куциак

Убийството на Ян Куциак и годеницата му предизвика вълна от протести в Словакия.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Бивш войник призна за двойното убийство на словашкия разследващ журналист Ян Куциак и годеницата му Мартина Кушнирова, предаде Би Би Си.

Мирослав Марчек и трима други – всичките в ареста, са обвинени в убийството, което доведе до политическа криза в страната и оставката на премиера Роберт Фицо.

Куциак и Кушнирова, и двамата на 27 г., бяха застреляни през февруари 2018 г. в дома им край Братислава. За поръчковото убийство бе обвинен бизнесменът Мариан Кочнер.

Куциак разследваше предполагаеми връзки между словашки бизнесмени, политици и италианския престъпен синдикат Ндрангета, включително източване на еврофондове. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Убийството на Ян Куциак и годеницата му предизвика вълна от протести в Словакия.

Словашката полиция обвини бизнесмен в убийството на журналиста Ян Куциак

Словашката полиция обвини днес бизнесмена Мариан Кочнер в поръчване на убийството на разследващия журналист Ян Куциак и годеницата му Мартина Кушнирова, съобщиха словашкия медии, които се позоваха на свои източници. Кочнер е бил сред основните обекти..

обновено на 14.03.19 в 14:21
Убийството на Ян Куциак и годеницата му предизвика вълна от протести в Словакия.

Словакия отбелязва една година от убийството на Ян Куциак

Словакия отбелязва днес една година от убийството на разследващия журналист Ян Куциак и годеницата му Мартина Кушнирова, което предизвика политическа криза в страната и доведе до оставката на премиера Роберт Фицо след мащабни антиправителствени..

публикувано на 21.02.19 в 15:06
Убийството на Ян Куциак и годеницата му предизвика вълна от протести в Словакия

Четиримата заподозрени за убийството на журналиста Ян Куциак остават в ареста

Словашки съд остави в ареста четиримата заподозрени за участие в убийството на разследващия журналист Ян Куциак и годеницата му, съобщи Ройтерс, позовавайки се на прокуратурата. Трима души бяха задържани в четвъртък и в петък бяха обвинени в..

публикувано на 30.09.18 в 22:30
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пловдивският митрополит Николай: Аз няма да съм патриарх, това мога да ви заявя

Пловдивският митрополит Николай заяви в Бургас, че няма да участва в избора на български патриарх. Той и духовници от цялата страна приветстваха в морския град новия Сливенски митрополит Арсений.  Посрещането и тържествената церемония преминаха при..

публикувано на 02.06.24 в 18:54

Израел продължава да се сражава с "Хамас" в Газа

Израел бомбардира и днес Ивицата Газа и се сражава с "Хамас", докато посредниците призовават двете страни да се съгласят на примирието и сделката за освобождаване на заложници, очертана от президента на САЩ Джо Байдън. Израелските военните съобщиха, че..

публикувано на 02.06.24 в 18:52
Близо до граничната ограда между ивицата Газа и Египет в Рафа, южна Газа, 31 май 2024 г.

Египет: Израел да се изтегли от палестинската страна на граничния пункт Рафах

Делегации от Съединените щати и Израел приключиха среща в Кайро, на която Египет се е придържал към позицията си, че Израел трябва да се изтегли от палестинската страна на граничния пункт Рафах, за да може той отново да функционира, съобщи египетска..

публикувано на 02.06.24 в 18:21
Президентът на Сърбия Александър Вучич гласува в избирателна секция в Белград в присъствието на съпругата си Тамара

Местни избори в Сърбия - Белград, Нови Сад и Ниш

Избирателите в Сърбия гласуват на местни избори в десетки градове, включително в столицата Белград, където при предишния вот..

публикувано на 02.06.24 в 18:20

Разчистването на терена за Националната детска болница може да бъде ускорено, смята премиерът

Разчистването на терена за Националната детска болница може да бъде ускорено с два месеца, каза служебният премиер Димитър Главчев по време на работна среща в Министерския съвет с участието на служебния министър на здравеопазването д-р Галя Кондева,..

публикувано на 02.06.24 в 18:10

Украинската армия е започнала да обстрелва руските войски на тяхна територия с американски системи

Украинската армия е започнала да обстрелва руските войски на тяхна територия с американски системи за залпов огън с прецизно насочване, за да попречи на настъплението им към град Харков, съобщава агенция Ройтерс. Вашингтон склони оръжието му да бъде..

публикувано на 02.06.24 в 17:55

Бус с 11 пътници се обърна край Чепеларе, двама са леко пострадали

Микробус се обърна край Чепеларе, съобщи директорът на Областната дирекция на МВР в Смолян ст. комисар Цветан Цанков. Бусът е  пътувал по линията София – Златоград, в него е имало 11 пътници. Двама от тях са леко пострадали. Веднага им е оказана лекарска..

публикувано на 02.06.24 в 17:50