Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Славия изтръгна 1:0 срещу Ботев (Враца)

Страсти в "Овча купел".
Снимка: Спортал

Славия победи Ботев (Враца) с 1:0 след продължения в среща-реванш от полуфиналните плейоф за разпределение на местата от седмо до десето в Първа професионална лига. Първата среща между двата тима завърши 0:0, а тази вечер в редовното време също не беше отбелязан гол.

Така Славия ще играе за седмото място срещу Етър (Велико Търново), който по-рано елиминира Локомотив (Пловдив) с общ резултат 3:0 от двете срещи.

Попадението за "белите" вкара Цветелин Чунчуков в 99-ата мунута от дузпа, отсъдена за нарушение на Валери Домовчийски срещу Давид Муньос. Нападателят задържа защитника на домакините, който падна на земята и главният съдия отсъди 11-метров наказателен удар.

Играчите на Славия имаха няколко добри голови положения през първото полувреме, но не успяха да стигнат до гол. В 14-ата минута Славчо Шоколаров отправи силен удар от въздуха, но топката мина над вратата. Две минути по-късно Красимир Костов изби удар на Георги Йомов, който стреля отново при добавката, но този път Илия Миланов блокира неговия изстрел. В 34-ата минута Емил Стоев отне топката от Преслав Петров и се озова сам срещу стража Георги Петков, който отрази неговия удар. Малко по-късно Йомов пробва да прехвърли Красимир Костов, който плонжира и успя да изчисти в корнер. 

През второто полувреме "белите" също пропуснаха да вкарат гол. В 75-ата минута след центриране към наказателното поле на Ботев Чунчуков се размина с топката, а след това Георги Йомов стреля в аут от малък ъгъл. В последната минута от редовното време удар на Мартин Кавдански с глава излезе в аут.  В добавеното време Георги Вълчев направи много важна намеса, хвърляйки се пред краката на Чунчуков, който можеше да донесе победа на "белите". 

След 0:0 в редовното време се стигна до продължения. Още в началото на първите допълнителни 15 минути Чунчуков беше точен от дузпа за 1:0. Във второто продължение старши треньорът на Славия Златомир Загорчич беше изгонен от пейката заради реплика към четвъртия съдия.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Берое победи Левски като гост в мач от 13-ия кръг в Първа лига

Хуан Пинеда и Леандро Годой се разписаха през второто полувреме, а Берое (Стара Загора) спечели с 2:0 срещу домакина си Левски в мач от 13-ия кръг на българската футболна Първа лига. Така старозагорци се доближиха на точка от шестия в класирането Арда (Кърджали), докато "сините" останаха на трето място при равенство с втория Ботев (Пловдив). Левски..

публикувано на 25.10.24 в 21:24

ЦСКА с първа победа за сезона в шампионата по волейбол за мъже

ЦСКА постигна първи успех в шампионата на България по волейбол за мъже. Съставът, воден от треньора Александър Попов, взе три точки при домакинството си на Берое 2016. "Червените" се наложиха с 3:1 гейма, в отделните части 25:21, 24:26, 25:20, 25:15 точки, диктувайки темпото на игра па полето срещу възпитаниците на Мирослав Живков.  Старозагорци..

публикувано на 25.10.24 в 20:44
Красимир Дунев

Красимир Дунев: Това е най-успешният конгрес за България

Олимпийският вицешампион на висилка от Игрите в Атланта 1996 и президент на Българска федерация гимнастика Красимир Дунев беше избран в Съвета на Международната федерация по гимнастика (ФИГ) по време на Изборния конгрес в Доха.  Именитият гимнастик влезе в ръководния орган с втори резултат, след като получи 27 гласа. Освен Дунев още четирима българи..

публикувано на 25.10.24 в 19:04
Николина Христова

България за първи път с човек в Изпълкома на световната гимнастика

България за първи път има член в Изпълкома на Международната федерация по гимнастика. Николина Христова влезе в най-висшият ръководен орган на световната централа, след като беше избрана за президент на Техническия комитет на акробатика по време на Конгреса на централата в Доха (Катар). Зад кандидатурата на българката застана лично президента на..

публикувано на 25.10.24 в 18:38
Ботев Пд

Ботев (Пд) отново победи с 1:0, сега срещу Черно море

Ботев (Пловдив) продължава победната си серия в Първа лига, след като „канарчетата“ постигнаха четвърти пореден успех в шампионата и общо девети от началото на сезона. Играчите на Душан Керкез надделяха отново с минималното 1:0 над състава на Черно море като домакини в среща от 13-ия кръг на първенството. Единственото попадение в двубоя реализира Вини..

публикувано на 25.10.24 в 18:37

Фигуристката Христина Василева работи с гимнастичките със Синдром на Даун

Бившата национална състезателка по фигурно пързаляне Христина Василева от няколко месеца работи със състезателките по художествена гимнастика със Синдром на Даун. В момента нейните възпитанички Диляна Попова, Василена Богданова и Томислава Стоянова се подготвят за участие в международния турнир по гимнастика, който ще се проведе на 2 и на 3..

публикувано на 25.10.24 в 13:24

Червен картон препъна Лудогорец срещу Андерлехт

Лудогорец се бори смело, но в крайна сметка загуби с 2:0 от Андерлехт в сблъсъка си от третия кръг на Лига Европа. Българският отбор трябваше да се бори повече от 60 минути с 10 души след червен картон на Кайо Видал през първото полувреме, но головете на Самуел Едози и Андерш Драйер през второто полувреме осигуриха победата на белгийците. Мачът..

публикувано на 25.10.24 в 00:27