Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От Танак триумфира в рали Португалия

От Танак
Снимка: ЕПА/БГНЕС

От Танак с "Тойота Ярис" спечели рали Португалия, седми кръг от световния рали шампионат.

Естонецът завърши с общо време 3:20:22.8 часа и записа общо трети успех за сезона и втори пореден след триумфа му в Чили преди три седмици. 

Втори на 15,9 секунди остана Тиери Нювил от Белгия с "Хюндай", а трети е шесткратният световен шампион Себастиан Ожие (Франция) със "Ситроен" на 57,1 секунди.

Британецът Крис Мийк с Тойота се движеше втори, но в последния етап катастрофира и отпадна.

Себастиан Ожие запази първото място в класирането при пилотите със 142 точки, а От Танак остава на второ място със 140. Тиери Нювил (Белгия) с "Хюндай"  е на трета позиция със 132 точки.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Волейболните ни национали научиха съперниците си за световното

Мъжкият национален отбор на България ще играе в група със Словения, Германия и Чили на световното първенство догодина във Филипините. Жребият се изтегли на бляскава церемония в столицата на азиатската страна Манила. Българите бяха в трета урна и се паднаха в група Е. На турнира ще участват 32 отбора. Първите два отбора във всяка от осемте групи..

публикувано на 14.09.24 в 18:40

Стартирахме със загуба за Купа "Дейвис"

Първата ракета на България Пьотр Нестеров допусна поражение с 0:2 сета от представителя на Ел Салвадор Марсело Аревало в първата среща от двубоя между двете страни от Световна група II на Купа "Дейвис", неофициалното световно отборно първенство по тенис за мъже. В отделните части Аревало, който е двукратен шампион на двойки от Откритото първенство на..

публикувано на 14.09.24 в 18:15

Илия Груев и Лийдс допуснаха първа загуба в Чемпиъншип

Лийдс допусна домакинска загуба от един от конкурентите си за промоция в Чемпиншип. Тимът отстъпи с 0:1 на Бърнли, въпреки че доминира в голяма част от мача. Това беше и първи неуспех за тима за сезона в дивизията.  Илия Груев бе титуляр и остана на терена до края на срещата. Отборът на Даниел Фарке имаше предимство през първото полувреме и създаде..

публикувано на 14.09.24 в 18:05

Шарл Льоклер ще потегли първи в Азербайджан

Пилотът на Ферари Шарл Льоклер от Монако за четвърти пореден път спечели квалификациите на Гран при на Азербайджан и ще тръгне от първа позиция на състезанието утре. Той направи най-бърза обиколка за 1:41.365 минута. Монегаскът изпревари в квалификациите австралиеца Оскар Пиастри с Макларън, който остана на 0,3 секунди зад лидера по улиците..

публикувано на 14.09.24 в 16:55

Манчестър Юнайтед си тръгна с победа от Саутхемптън

Манчестър Юнайтед постигна втора победа през новия сезон във Висшата лига. "Червените дяволи" победиха с 3:0 като гости новака в елита Саутхямптън в първи двубой от четвъртия кръг.  В първия четвърт час домакините контролираха ситуацията на терена, но в осмата минута Тайлър Дайблинг не можа да открие резултата.     Юнайтед отговори с пропуск..

публикувано на 14.09.24 в 16:39
Станислав Генчев

Станислав Генчев: Готови сме за мача с ЦСКА 1948

Треньорът на Левски Станислав Генчев даде редовната си пресконференция преди шампионатния мач на тима му утре срещу ЦСКА 1948, като обобщи състоянието на отбора след паузата. "Да, нъпълно сме готови за утрешния мач. Прекъсването дойде навреме, имахме доста работа с футболистите, които останаха тук. Състоянието на националите - Алекс и Марин,..

публикувано на 14.09.24 в 16:38

България с два отбора на БП по спортна гимнастика в женско направление

Ясни са 12-е състезателки от състава на България за Балканското първенство по спортна гимнастика, което ще се проведе от 19 до 21 септември в тренировъчната зала на "Арена София". Като домакин България ще бъде представена от два отбора по шест гимнастички. В тима ще бъдат: Кристин Кръстева (Юнак, Хасково), Мишел Арабаджиева (Интерком груп..

публикувано на 14.09.24 в 07:26