Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Комисията по медии прие правилата, по които НС да предлага кандидати за член на СЕМ

Снимка: Ани Петрова, БНР

Парламентарната комисия по културата и медиите прие правилата за предлагане на кандидати за член на Съвета за електронни медии от квотата на Народното събрание, както и процедурата за избор. Очаква се правилата да бъдат гласувани в Пленарна зала следващата седмица, след което депутатите от всички парламентарни групи ще имат 7-дневен срок да оповестят кандидатите, обясни заместник-председателят на комисията Диана Саватева от ГЕРБ:

"На 17-и юли изтича мандатът на Иво Атанасов като член на СЕМ от квотата на Народното събрание. Когато изтича един срок, съвсем резонно е съответната комисия да стартира процедурата по избор на нов член на СЕМ. Тези процедурни правила, които днес приехме, първо, трябва да бъдат одобрени от парламента и след като бъдат одобрени от парламента, тогава започва да тече срокът, в който могат да постъпват кандидатурите".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Иво Атанасов: Кандидатите за директори на БНР и БНТ да имат идеи за решаване на финансовия проблем

"Финансирането на обществените медии е голям проблем. Един генерален директор трябва да има идея как да се решават въпросите, а от СЕМ може да дойде подкрепата". Това заяви пред БНР Иво Атанасов от СЕМ. „Генералният директор на БНР г-н Велев казва,..

публикувано на 06.06.19 в 14:55
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Делойт": На всеки 1000 български граждани се падат по 668 жилища

Според последния Глобален индекс на собствеността на международната консултантска компания "Делойт" на всеки 1000 български граждани се падат по 668 жилища, като България е с най-голям брой жилища на 1000 души от населението сред страните в Европа...

публикувано на 29.09.24 в 17:09

С детски карнавал завърши Празникът на плодородието в Кюстендил

С детски карнавал с участието на над 200 малчугани от 6-те ОДЗ-та приключи тридневният Празник на плодородието, органииран от Общината в Кюстендил и Института по земеделие край града. Заради лошото време програмата беше преместена в залата на..

публикувано на 29.09.24 в 17:08

Десет улици във врачанския квартал "Бистрец" са подготвени за асфалтиране

Десет улици във врачанския квартал "Бистрец" вече са подготвени за асфалтиране, съобщиха от Община Враца. В квартала се изпълнява мащабна програма за обновяване на инфраструктурата, която беше разрушена от водния цикъл и поройни наводнения...

публикувано на 29.09.24 в 15:41
Силвио Берлускони в Сената в Рим, октомври 2022 г.

В Италия почетоха Силвио Берлускони с филателно издание

В Италия издадоха възпоменателна пощенска марка за политика и предприемач Силвио Берлускони, който 4 пъти е бил премиер на страната.  Филателното издание излиза на рождения му ден -  29 септември. Пощенката марка, посветена на Берлускони, е с тираж над..

публикувано на 29.09.24 в 15:27
Служебният министър-председател Димитър Главчев

Правителството ще евакуира поетапно българите от Ливан

Правителството ще евакуира поетапно българите от Ливан, съобщава правителствената пресслужба след свиканата от премиера Димитър Главчев среща с представители на ресорни институции. Започва подготовката за евакуация по въздух на българските граждани,..

публикувано на 29.09.24 в 15:11

Засилен интерес към безплатните кардиологични прегледи в Бургас

При засилен интерес премина инициативата на сдружение "Младите лекари“ за безплатни кардиологични прегледи в Бургас. Инициативата е по повод Световния ден на сърцето и се проведе на открито до Експозиционен център "Флора“. Под мотото "С любов за..

публикувано на 29.09.24 в 14:42
Кузман Илиев

Кузман Илиев: Новите технологии да се вкарват разумно, а не на основата на идеология

Новите технологии да се вкарват разумно,  а не на основата на идеология. За това призова в ефира на БНР Кузман Илиев, икономически експерт и председател на неправителствената организация "България може".  "Има икономически изгоден начин да бъдат..

публикувано на 29.09.24 в 14:15