Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дни на планинската вода в Тетевен

Снимка: Луиза Лазарова

В Тетевен започват Дни на планинската вода, които се организират от Научноизследователския център по медицинска биофизика и Общината.

По време на форума, който се провежда за десети път, ще има дискусии и лекции на теми, свързани с хидратацията в спорта и при младежи, качествата на планинските изворни и минерални води, хербалната (билкова) медицина при висок холестерол.

Ще бъде направена физикохимична и микробиологична характеристика на термални лечебни изворни води в Бургаска област.

Заместник-кметът на общината Борис Врабевски ще бъде награден за съдействието през годините за организиране на Дните на планинската вода.

Ще бъде връчена и награда за най-възрастната двойка на Балканите.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пропалестински протест на покрива на австралийския парламент

Пропалестински протестиращи се качиха на покрива на австралийския парламент. Телевизионни кадри показаха хора в тъмни дрехи, които развяват черни плакати с лозунги. Един от недоволните произнесе реч с помощта на мегафон, в която обвини правителството на Израел във военни престъпления. Полицаи и служители по сигурността посъветваха..

публикувано на 04.07.24 в 08:17
Роберт Фицо

Конституционният съд в Словакия потвърди спорна съдебна реформа

Конституционният съд в Словакия потвърди спорните и ключови промени в Наказателния кодекс, предложени от премиера Роберт Фицо. Те включват закриване на специализираната прокуратура, която се занимава с тежки престъпления, предимно корупционни, организирана престъпност и екстремизъм. Делата ще бъдат поети от окръжните прокуратури, които не..

публикувано на 04.07.24 в 08:05

Ивелин Михайлов

Ивелин Михайлов предупреди за възможното разпадане на ПГ на "Величие"

Основателят на партия "Величие" Ивелин Михайлов предупреди за възможно разпадане на парламентарната група на формацията, след като групата гласува единодушно против предложеното от ГЕРБ правителство. Николай Марков: Наближава часът на истината "Ако нашите депутати не могат да махнат Виктория Василева и полковник Марков, ще разпуснат..

публикувано на 04.07.24 в 07:58
Пламена Игнатова

Пламена Игнатова: Трябва да следим изкъсо работата на служебното правителство

Трябва да следим изкъсо работата на служебното правителство . Това заяви пред БНР Пламена Игнатова - журналист от Клуб Z.  "Вчера в 18.30 ч. влезе съобщение с решенията от заседанието. Там виждаме нова порция сменени областни управители - в края на мандата на служебно правителство и отново ДПС получава областни управители . Може да се..

публикувано на 04.07.24 в 07:57

Русия поела контрола над част от Часов Яр, ожесточените боеве продължават

Русия твърди, че е поела контрол над част от град Часов Яр, а Украйна съобщава за ожесточени боеве. Министерството на отбраната на Русия оповести, че силите му са поели контрола над квартал в стратегически важния град Часов Яр. В същото време, Украйна твърди, че районът е обхванат от активни бойни действия и ситуацията е "критично трудна,..

публикувано на 04.07.24 в 07:51
Протест на фармацевти в Бургас, 3 юли 2024 г.

Протестиращите фармацевти се срещат със здравния министър

Собственици на аптеки ще внесат в Районните здравноосигурителни каси предизвестия за прекратяване на договорите си с Националната каса. След това по искане на Българския фармацевтичен съюз в Министерството на здравеопазването ще се проведе среща с министър Галя Кондева, представители на касата и Информационно обслужване. Вчера имаше протест..

публикувано на 04.07.24 в 07:42
Джейхан Ибрямов

ДПС – Търговище снема доверието си от Джейхан Ибрямов

Областният съвет на ДПС - Търговище снема доверието си от народния представител Джейхан Ибрямов, това се съобщава във Facebook страницата на ДПС - Търговище. От справка, разпространена вчера от пресцентъра на парламента след гласуването за проектокабинета, предложен от ГЕРБ-СДС, става ясно, че  Ибрямов е гласувал с "въздържал се". В..

публикувано на 04.07.24 в 07:33