Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Реверсивното движение по пътя София-Перник през Владая остава в дните с натоварен трафик

Пътят София - Перник (архив)
Снимка: БГНЕС
Реверсивното движение на пътя София - Перник през Владая остава в дните с натоварен трафик. Това стана ясно след среща на протестиращи от селата Драгичево и Мала Кория с ръководството на Агенция „Пътна инфраструктура“.
След среща с ръководството на агенция "Пътна инфраструктура" бе постигнато съгласие реверсивното движение да остане в натоварените дни, съобщи инженер Иван Досев от Управителния съвет на АПИ.

"Сега ще го продължим този реверс в по-намален вид, не всекидневен, а само в дните с най-натоварен транзит. Мисля, че постигнахме съгласие относно това нещо с инициативните комитети", каза той.

Кметът на Драгичево Виктор Викторов заяви, че проблемът е решен само частично, тъй като не са изпълнени исканията на жителите на селото за поставянето на светофар.

"Нашият проблем си остава, за съжаление, нерешим на този етап, защото не отговаряме на замерванията за светофар. Имахме друго обещание, но за съжаление не стана. Доволен съм от реверсивното, но от другото решение не, ще търсим друг начин".

Насроченият за неделя протест остава, но няма да се затваря път Е-79, заяви Васил Николов, организатор на протеста, и добави, че се отменят планираните за понеделник протести.

"Протестът, който ще бъде от 17 часа в неделя, ще протече по един по-мек вариант, ще бъде протестна демонстрация, няма да бъде блокирано движението по Е-79".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Посолството на България в Берлин

ПП-ДБ печели най-много гласове в Германия

В Германия най-много гласове на вчерашните предсрочни парламентарни избори е получила коалицията ПП-ДБ. Тя е получила 5791 гласа или 29,18% от вота. На второ място е "Възраждане" с 3607 гласа и 18,18%. Изненадващо е представянето във федералната република на партия "Величие". За нея са пуснати 2237 бюлетини, които са равни на 11,27% от вота...

публикувано на 28.10.24 в 12:53

МЕЧ иска анти-ГЕРБ и анти-ДПС правителство, държи да получи МВР

Новата парламентарна формация е партия "МЕЧ". Преди минути нийният лидер на партията Радостин Василев посочи, че те ще настояват да бъде сформирано, цитирам "анти-ГЕРБ и анти-ДПС" правителство,  и искаха да получат Министертво на вътрешните работи в бъдещ кабинет.  Минути преди 12 ч. пред храм-паметника "Александър Невски" в София лидерът на..

публикувано на 28.10.24 в 12:52
Исторически парк

Любомир Жечев: Има знак на равенство между "Величие" и Исторически парк

Варненската районна прокуратура е започнала досъдебно производство, за да изясни дали е налице финансова измама, свързана с филма на Любомир Жечев за Исторически парк. Това съобщи Жечев в интервю пред БНР. "Разследват дали набирането (на средства - бел. ред.) за филма е станало чрез такъв тип измама." Влогърът определи това като..

публикувано на 28.10.24 в 12:25

"Възраждане" с убедетелна победа в Регенсбург, втори там са "Величие"

В Ренсбург, Германия на вчерашните избори 481 наши сънародници са упражнили правото си на вот. Това съобщи пред БНР д -р Антоанета Тончева, доброволец и член на избирателна комисия. ПП-ДБ печели най-много гласове в Германия Над 146 000 души са гласували в чужбина "Имахме и машинно гласуване, и с хартиени бюлетини. Валидните гласове са..

публикувано на 28.10.24 в 12:22

На изборите в Турция за българския парламент са гласували 48 010 души

На изборите за Народно събрание в Турция са гласували 48 010 души. Това е малко по-висока избирателна активност спрямо изборите през юни, когато гласувалите бяха 46 495. Коалицията "Алианс за права и свободи - АПС" печели 64,76% от вота в Турция (29 496 гласа), докато "ДПС - Ново начало"- 28,46% (12 961 гласа). Най-много хора са упражнили..

публикувано на 28.10.24 в 12:22

При 99,71% обработени протоколи: "Величие" е на ръба за 51-вото НС

Девет политически партии и коалиции ще влязат в 51-вото Народно събрание, показват междинните данни на Централната избирателна комисия при обработени 99,71% от секционните избирателни протоколи. Това са ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ, "Възраждане", "ДПС-Ново начало", "БСП - Обединена Левица", "Алианс за права и свободи - АПС", "Има такъв народ", МЕЧ и..

публикувано на 28.10.24 в 12:05

Какви избиратели отидоха до урните? Профили от екзитпол на "Галъп"

Данните от екзитпола дават интересна картина на типа избирател, който е отишъл вчера до урните. Това каза пред БНР  социологът Яница Петкова от "Галъп интернешънъл болкан". Типът избирател на ПП-ДБ е доста по-младежки в сравнение с този на ГЕРБ-СДС . При вота за ГЕРБ се разделят почти поравно висшистите и хората със средно образование,..

публикувано на 28.10.24 в 12:01