Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Йосиф Миладинов отказал да плува за Германия

Йосиф Миладинов.
Снимка: Спортал

Йосиф Миладинов е новата надежда в българското плуване. Той се върна с бронзов медал от световното първенство за юноши в Будапеща, спечелен на 50 метра бътерфлай, а на 100 метра в същата дисциплина завърши четвърти. 

За 16-годишния пловдивчанин равносметката от турнира се допълва с 4 национални рекорда и с олимпийска квота. 

И както призна, успехите му се дължат на съчетанието от подготовка в 3 държави – България, Германия и Швейцария, а самият той е отказал оферта да плува под германски флаг. (Чуйте подробности в първия прикачен файл).

Младият плувец има и интереси към футбола, а любимите му отбори са Локомотив (Пловдив) и Манчестър Сити. Има си и кумир в плуване – олимпийският шампион Чад Ле Кло от Южна Африка, който обираше медалите в късите дистанции на неговата любима дисциплина бътерфлай.

Успехите на Йосиф Миладинов се оказаха поредното стъпало нагоре в развитието на българското плуване. (Коментар на президента на федерацията Георги Аврамчев в прикачения втори файл).

По-късно през деня министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди с почетен плакет Миладинов. Председателят на Българската федерация по плувни спортове Георги Аврамчев благодари на министър Кралев за подкрепата, която оказва на плувните спортове. Почетни плакети от Кралев получиха и главният мениджър на националния отбор по плуване Кристиян Минковски и треньорът на Миладинов Стефан Георгиев.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Арда надигра ЦСКА 1948 в Бистрица

Отборът на Арда победи ЦСКА 1948 с 2:1 на стадион Витоша в Бистрица, в последен мач от 8-мия кръг в Първа футболна лига.  Гостите от Кърджали вкараха по един гол през двете полувремена. Феликс Ебоа Ебоа отбеляза с техничен удар в 35-тата минута, а в 58-та тонислав йорданов вкара втория гол за гостите. Единственото попадение за домакините отбеляза..

публикувано на 21.10.24 в 19:55
Адриан Андреев

Адриан Андреев не успя да влезе в основната схема на турнира в Брест

Втората ракета на България в мъжкия тенис Адриан Андреев допусна загуба във финалния кръг на квалификациите на турнира в зала от сериите "Чалънджър" във френския град Брест с награден фонд от 118 000 евро. Във втория кръг на пресявките поставеният под номер 1 в схемата Андреев отстъпи с 6:2, 3:6, 4:6 пред швейцареца Якуб Паул.  Андреев изигра много..

публикувано на 21.10.24 в 18:56
Якуб Пьотровски

Якуб Пьотровски претърпя операция от херния

Халфът на Лудогорец Якуб Пьотровски претърпя операция от двустранна ингвинална херния, съобщиха от клуба на страницата си.  След като премина необходимия набор от тестове и изследвания, диагнозата беше поставена веднага след завръщането му от националния отбор. Операцията беше насрочена за днес и се извърши в елитна клиника в Познан. Тя не е сложна и..

публикувано на 21.10.24 в 17:26

Федерацията по биатлон отбеляза 40 години от основаването си

Българска федерация по биатлон отбеляза 40 години от основаването си и отличи най-добрите състезатели,  треньори и деятели. На традиционното „Закриване на сезона“ бяха връчени Купа България и Купа Надежди и наградени с парични премии най-заслужилите през годините и призьорите от последните 12 месеца. Специален гост бе министърът на младежта и..

публикувано на 21.10.24 в 16:43
Атанас Фурнаджиев

Атанас Фурнаджиев предложи ММС да поеме детско-юношеския футбол

Първият вицепрезидент на Българския футболен съюз Атанас Фурнаджиев предложи Министерството на младежта и спорта да поеме контрола над детско-юношеските школи. Според него това ще облекчи бюджета на футболните клубове, като в същото време ще спомогне за привличането на качествени специалисти, което да позволи производството на добри футболисти. Само по..

публикувано на 21.10.24 в 16:14
Българската делегация за конгреса на Международната федерация по гимнастика

България с петима кандидати за ръководните структури на Международната федерация по гимнастика

България ще има петима кандидати за ръководните структури на Международната федерация по гимнастика (ФИГ). 85-ият конгрес на централата, който е изборен, ще се проведе от 24 до 26 октомври. В Доха делегатите на националните федерации ще изберат президент и тримата вицепрезиденти, седем представители на Изпълнителния комитет и 21 членове на..

публикувано на 21.10.24 в 15:13
Димяна Попова

България с шестима състезатели със Синдром на Даун на турнир по гимнастика в Норвегия

Шестима състезатели ще представят България в международния турнир по гимнастика за хора с интелектуални затруднения в Осло (Норвегия) на 1 и 2 ноември. В надпреварата по художествена гимнастика ще ни представят Диляна Попова, Василена Богданова и Томислава Стоянова, които се подготвят с Христина Василева и Дарина Николова. В турнира по..

публикувано на 21.10.24 в 07:10