Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Желяз Андреев вече не се издирва от Интерпол

2
Желяз Андреев
Снимка: БГНЕС

Желяз Андреев, който беше разследван от Съединените американски щати за нарушаване на ембаргото за търговия със Сирия, вече не се издирва от Интерпол.

Това съобщи самият той след среща с премиера Бойко Борисов, на която е получил документа за сваляне на червената бюлетина:

"Червеният бюлетин е подаден за сваляне директно от Интерпол, Вашингтон, благодарение на преговорите, които са се водили. Официално червеният бюлетин към мен от Интерпол е свален и това е най-хубавата новина от известно време насам. Вече съм свободен човек".

Миналата пролет Желяз беше задържан по искане на американските власти, но България отказа да го екстрадира.

След преговори на главния прокурор и личния ангажимент, поет от премиера, САЩ се отказаха.

Българинът беше обвинен, че като служител на кол център в София, е нарушил търговското ембарго със Сирия и е продавал части за самолети на режима в Дамаск.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Галерия

Свързани новини

САЩ оттеглят искането си за екстрадиране на Желяз Андреев

Съединените американски щати официално оттеглят с нота искането си Желяз Андреев да бъде екстрадиран. Това съобщи в изявление пред медиите премиерът Бойко Борисов. САЩ посочват, че поддържането на искането за екстрадиция е безпредметно след писмо на..

обновено на 31.10.18 в 11:15
ВИЖТЕ ОЩЕ
Столичният кмет Васил Терзиев.

Терзиев: Бонусната система за служителите в градския транспорт ще има

Бонусната система за служителите в градския транспорт ще има, обяви след среща със синдикатите кметът на София Васил Терзиев. На нея градоначалникът е представил предложенията на столичната община в тази посока. Той изрази надежда до средата на..

публикувано на 11.10.24 в 13:11

Бисерка Цанева е освободена от длъжността заместник-министър на правосъдието

Със заповед на служебният премиер Димитър Главчев от длъжността заместник-министър на правосъдието е освободена Бисерка Цанева.  Цанева напуска поста по лични причини, съобщават от правителствения пресцентър .

публикувано на 11.10.24 в 12:47

Европрокуратурата обвини бивш кмет на Варна и още трима за измама с ремонт на пристанище

Офисът на Европейската прокуратура в София повдигна обвинения срещу бившия кмет и бившия областен управител на Варна - Иван Портних и Стоян Пасев, както и на двама официални представители от Изпълнителна агенция "Морска администрация" във връзка с..

публикувано на 11.10.24 в 12:32

Без консенсус между бизнеса и синдикатите за увеличаване на минималната заплата

Няма консенсус между бизнеса и синдикатите по темата за увеличаването на минималната работна заплата от догодина. Националният съвет за тристранно сътрудничество обсъжда проекта на правителствено постановление за повишение на това възнаграждение от 1..

публикувано на 11.10.24 в 12:24

Японската организация "Нихон Хиданкьо" получава Нобеловата награда за мир

Японската организация "Нихон Хиданкьо" получава Нобеловата награда за мир за 2024 година, съобщи председателят на норвежкия Нобелов комитет Йорген Ватне Фриднес на специална пресконференция в Осло. "Нихон Хиданкьо" е национално движение на оцелелите след..

публикувано на 11.10.24 в 12:16

Оркестър "Митонисимо" открива сезона си с концерт, посветен на Пучини

Оркестър "Митонисимо" открива сезона си с концерт, посветен на 100-годишнината от смъртта на италианския композитор Джакомо Пучини. Концертът представлява една богата програма от оперни и инструментални произведения на Пучини , съобщи пред БНР..

публикувано на 11.10.24 в 12:14

ООН: Увеличава рискът за мироопазващите сили в Южен Ливан

22 души са загинали и близо 120 са били ранени при израелски въздушни удари в централната част на Бейрут в четвъртък вечерта. От ООН заявиха, че се увеличава рискът за мироопазващите сили в Южен Ливан след израелска атака срещу щаба им...

публикувано на 11.10.24 в 12:14