Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицията в Ловеч задържа 59-годишен мъж, прострелял друг при битов скандал

Снимка: mvr.bg

Полицията в Ловеч задържа 59-годишен мъж от града, който снощи със законно притежаван пистолет е прострелял 40-годишен мъж в ловешкото село Лисец, починал по-късно в болницата.

Инцидентът е станал след битов скандал и сбиване. Криминалисти разследват случая, по който е образувано досъдебно производство.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна, архив.

Мъж е прегазен от микробус при маневра на заден ход в центъра на Чепеларе

Възрастен мъж е бил прегазен от микробус при маневра на заден ход в центъра на Чепеларе. Трагедията е станала в района на автогарата в града. Мъжът е починал на място. На място се извършват следствени процесуални действия.

публикувано на 13.06.24 в 18:12

Близо 13 килограма кокаин откриха полицаи при рутинна проверка на кола край Симитли

Близо 13 килограма кокаин, скрити в тайник на лек автомобил, откри полицията в Благоевград. Вчера  в района на пътен възел Симитли   на главния път Е-79 е спрян за рутинна проверка 53-годишен мъж от Петрич. При извършена справка в масивите на МВР полицейските служители установили, че шофьорът е с множество криминални регистрации в полицията и  е..

публикувано на 13.06.24 в 18:01

Силна градушка в Ботевград и околните села

В късния следобед днес Ботевград и околните села бяха засегнати от силна градушка, която нанесе значителни щети. Късовете лед, някои от които с размерите на орех, причиниха сериозни повреди в района, съобщава местният информационен сайт "Балканец". Изпочупени са клони на дървета и са унищожени земеделски насаждения. Множество граждани съобщават за..

публикувано на 13.06.24 в 17:44

Частично бедствено положение в ловешкото село Радювене

В ловешкото село Радювене е обявено частично бедствено положение.: Още от сутринта екипи на електроразпределителното дружество отстраняваха повален от бурята огромен бор, който прекъсна електропроводи и остави без ток десетки домакинства в селото. Кметът на Радювене Игнат Игнев пък правеше оглед на щетите. "Дървото е паднало тук, това е единият от..

публикувано на 13.06.24 в 17:40

10-и случай на сифилис в област Монтана от началото на годината

Десети случай на разболял се от сифилис тази година регистрира Регионалната здравна инспекция в Монтана. Първият за годината бе установен в край на февруари. Един от тях е на новородено дете, припомниха от хигиенната инспекция. За цялата минала година случаите на сифилис в област Монтана са 14, а в рамките на три месеца са установени 10...

публикувано на 13.06.24 в 17:39
Теодора Йовчева

Теодора Йовчева: Сценарият за нови избори също е сложен на масата

Сценарият за нови избори също е сложен на масата , защото категоричността на Бойко Борисов беше само за първия мандат. Това каза пред БНР политологът Теодора Йовчева. Тя подчерта, че за никоя от парламентарно представените партии не е изгодно отиването на нови предсрочни избори . Борисов: Ще има правителство, няма да съм премиер..

публикувано на 13.06.24 в 17:27
Председателката на ЦИК Камелия Нейкова

ЦИК обяви имената на българските евродепутати

Председателят на Централната избирателна комисия Камелия Нейкова обяви имената на новоизбраните 17-те български евродепутати:  Ивайло Вълчев от ИТН Петър Петров Волгин от "Възраждане" Станислав Стоянов от "Възраждане" Рада Лайкова от "Възраждане" Никола Минчев от ПП-ДБ Радан Кънев от ПП-ДБ Христо Петров от ПП-ДБ Андрей Ковачев от ГЕРБ-СДС..

публикувано на 13.06.24 в 17:21