Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димитър Пенев: И при мен нямаха търпение да изчакат да ми свърши договора

Снимка: БГНЕС

„Минал съм този етап. Знаете много добре, че съм участвал като треньор на националния отбор. Няма да говоря за успехите. Жалкото е, че и при мен имаше този етап. Нямаше търпение – 20 дни да ме изчакат да ми свърши договора и то след европейско първенство“. Така легендарният треньор Димитър Пенев коментира специално пред БНР утвърждаването на Георги Дерменджиев на поста селекционер на националния отбор по футбол от Изпълнителното бюро на Българския футболен съюз.


Почетният президент на ЦСКА София коментира и решението на Министерски съвет да разреши на ръководството на клуба да модернизира стадион "Българска армия" чрез създаването на съвместно дружество между Сердика спортни имоти” ЕАД-еднолично акционерно дружество с държавно участие в капитала и “Арена ЦСКА” ЕООД, чийто едноличен собственик на капитала е “Професионален футболен клуб ЦСКА”ЕАД.

„Честито на ръководството, на всички цесекари, чорбари, супаджии. Да са живи и здрави да подкрепяме ръководството. Да строим нови лица на стадиона, защото 50 години нищо не се е пипало в този двор. Този стадион заслужава да бъде млад и обичан от младото поколение.“





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Стадион

Разрешиха на ЦСКА София да модернизира "Българска армия"

Министерският съвет е разрешил на ЦСКА София да модернизира стадион "Българска армия". Това съобщи в профила си във Фейсбук министърът на младежта и спорта Красен Кралев. Ето какво написа той: "Преди минути, Министерски съвет гласува решение за определяне..

публикувано на 23.10.19 в 11:42
Георги Дерменджиев

Утвърдиха Георги Дерменджиев за национален селекционер

На свое заседание Бюрото към Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз утвърди Георги Дерменджиев за селекционер на националния отбор на България, съобщиха от футболната централа. Специалистът, който заменя на поста подалия оставка Красимир..

публикувано на 22.10.19 в 17:04
ВИЖТЕ ОЩЕ
Милен Желев

Българин подписа нов договор с румънския Оцелул

Българският защитник Милен Желев ще остане поне още един сезон в актуалния си клуб Оцелул (Галац), след като ръководството реши да се възползва от опцията и удължи договора му до юни 2025-а година, съобщи monitoruldegalati.ro. "Оцелул започва..

публикувано на 01.06.24 в 19:45
Симеон Петров

Полският Шльонск откупи правата на национала Симеон Петров

Отборът на Шльонск (Вроцлав) откупи правата на защитника Симеон Петров, съобщават от вицешампиона на Полша. Българският национал игра като преотстъпен от ЦСКА 1948 в Шльонск през 2024 година. Договорът на 24-годишния национал на България е за..

публикувано на 01.06.24 в 19:31
Майк Браун

Везенков продължава със същия треньор в Сакраменто

Старши треньорът Майк Браун подписа нов договор с клуба от Националната баскетболна асоциация Сакраменто, където играе българският национал Александър Везенков, съобщават медиите в САЩ. Контрактът на специалиста е за три години. ESPN твърди, че..

публикувано на 01.06.24 в 19:26
Виктория Томова

Виктория Томова ще доиграе утре мач на „Ролан Гарос“

Първата ракета на България при жените Виктория Томова ще доиграе утре срещата си от първия кръг на двойки жени на Откритото първенство на Франция по тенис. 29-годишната българка и Магдалена Фрех (Полша) отстъпват пред американките София Кенин и..

публикувано на 01.06.24 в 19:23
Златислава Чуканова

Златислава Чуканова на победа от квота за Париж

Златислава Чуканова се доближи на само една стъпка от възможността да спечели квота за Олимпиадата в Париж. В категория до 50 килограма европейската вицешампионка се класира за четвъртфиналите на олимпийската квалификация по бокс в Банкок. В..

публикувано на 01.06.24 в 16:55
Адриан Андреев

Адриан Андреев отпадна на четвъртфиналите във Виченца

Адриан Андреев отпадна на четвъртфиналите на турнира по тенис от сериите "Чалънджър" във Виченца (Италия) с награден фонд 74 825 евро. Българинът отстъпи пред номер 220 в света Нерман Фатич (Босна и Херцеговина) с 4:6, 3:6 за 1:50 час. Андреев..

публикувано на 01.06.24 в 15:53
Янаки Милев

Янаки Милев на финал в Куршумлийска Баня

Националът на България за Купа "Дейвис" Янаки Милев се класира за финала на турнира по тенис на клей в Куршумлийска Баня (Сърбия) с награден фонд 15 хиляди долара. Поставеният под номер 3 Милев победи водача в схемата Хумоюн Султанов (Узбекистан)..

публикувано на 01.06.24 в 15:50