Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Седма победа за Черно море след 4:1 над Ботев (Враца)

Седма победа за Черно море след 4:1 над Ботев (Враца)
Снимка: БТА

Отборът на Черно море постигна седмата си победа в Първа лига по футбол след успех над Ботев (Враца) с 4:1. За домакините младият талант Мартин Минчев и Исмаил Иса вкараха по два гола, като вторият има вече 8 попадения от началото на сезона.

Двата отбора изиграха слабо първо полувреме, независимо че домакините успяха да отбележат два гола. Първото сериозно положение в срещата бе в 26-та минута, когато Васил Панайотов стреля слабо и вратарят на гостите Красимир Костов улови топката. Две минути след това Черно море откри резултата. След центриране отдясно Исмаил Иса стреля много опасно с глава, а Костов изби топката, но притичалият Мартин Минчев от малък ъгъл вкара за 1:0.

В 31-та минута домакините удвоиха преднината си. Мартин Минчев бе изведен в отлична позиция от Аристот Ндонгала и с прецизен удар вкара втория си гол в мача. В 36-та минута Костов предотврати сигурен гол, след като успя да избие топката след топовен удар на Патрик Андраде от пряк свободен удар. В 40-та минута отново вратарят на гостите показа класа и успя да парира опасен удар на Мартин Минчев.

В началото на второто полувреме в 47-та минута врачани можеха да намалят пасива си. Доминик Янков получи топката в наказателното поле на домакините, завъртя се и стреля технично, но топката премина над вратата. В 51-та минута Черно море стигна и до трети гол. Родриго Енрике бе изведен отляво в наказателното поле на гостите и центрира, а Исмаил Иса с глава вкара за 3:0.

В 60-та минута Черно море можеше да стигне до 4-ти гол. Панайотов изведе в отлична позиция Родриго Енрике, който напредна, навлезе в наказателното поле на Ботев и стреля по земя, но топката премина на сантиметри встрани от вратата.

Все пак Ботев стигна до гол чрез Петър Атанасов в 72-ата минута, когато Валери Домовчийски го изведе зад отбраната на домакините. В 74-та минута Исмаил Иса вкара втория си гол в мача и четвърти за Черно море. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Арда надигра ЦСКА 1948 в Бистрица

Отборът на Арда победи ЦСКА 1948 с 2:1 на стадион Витоша в Бистрица, в последен мач от 8-мия кръг в Първа футболна лига.  Гостите от Кърджали вкараха по един гол през двете полувремена. Феликс Ебоа Ебоа отбеляза с техничен удар в 35-тата минута, а в 58-та тонислав йорданов вкара втория гол за гостите. Единственото попадение за домакините отбеляза..

публикувано на 21.10.24 в 19:55
Адриан Андреев

Адриан Андреев не успя да влезе в основната схема на турнира в Брест

Втората ракета на България в мъжкия тенис Адриан Андреев допусна загуба във финалния кръг на квалификациите на турнира в зала от сериите "Чалънджър" във френския град Брест с награден фонд от 118 000 евро. Във втория кръг на пресявките поставеният под номер 1 в схемата Андреев отстъпи с 6:2, 3:6, 4:6 пред швейцареца Якуб Паул.  Андреев изигра много..

публикувано на 21.10.24 в 18:56
Якуб Пьотровски

Якуб Пьотровски претърпя операция от херния

Халфът на Лудогорец Якуб Пьотровски претърпя операция от двустранна ингвинална херния, съобщиха от клуба на страницата си.  След като премина необходимия набор от тестове и изследвания, диагнозата беше поставена веднага след завръщането му от националния отбор. Операцията беше насрочена за днес и се извърши в елитна клиника в Познан. Тя не е сложна и..

публикувано на 21.10.24 в 17:26

Федерацията по биатлон отбеляза 40 години от основаването си

Българска федерация по биатлон отбеляза 40 години от основаването си и отличи най-добрите състезатели,  треньори и деятели. На традиционното „Закриване на сезона“ бяха връчени Купа България и Купа Надежди и наградени с парични премии най-заслужилите през годините и призьорите от последните 12 месеца. Специален гост бе министърът на младежта и..

публикувано на 21.10.24 в 16:43
Атанас Фурнаджиев

Атанас Фурнаджиев предложи ММС да поеме детско-юношеския футбол

Първият вицепрезидент на Българския футболен съюз Атанас Фурнаджиев предложи Министерството на младежта и спорта да поеме контрола над детско-юношеските школи. Според него това ще облекчи бюджета на футболните клубове, като в същото време ще спомогне за привличането на качествени специалисти, което да позволи производството на добри футболисти. Само по..

публикувано на 21.10.24 в 16:14
Българската делегация за конгреса на Международната федерация по гимнастика

България с петима кандидати за ръководните структури на Международната федерация по гимнастика

България ще има петима кандидати за ръководните структури на Международната федерация по гимнастика (ФИГ). 85-ият конгрес на централата, който е изборен, ще се проведе от 24 до 26 октомври. В Доха делегатите на националните федерации ще изберат президент и тримата вицепрезиденти, седем представители на Изпълнителния комитет и 21 членове на..

публикувано на 21.10.24 в 15:13
Димяна Попова

България с шестима състезатели със Синдром на Даун на турнир по гимнастика в Норвегия

Шестима състезатели ще представят България в международния турнир по гимнастика за хора с интелектуални затруднения в Осло (Норвегия) на 1 и 2 ноември. В надпреварата по художествена гимнастика ще ни представят Диляна Попова, Василена Богданова и Томислава Стоянова, които се подготвят с Христина Василева и Дарина Николова. В турнира по..

публикувано на 21.10.24 в 07:10