Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ивайло Гоцев: Джошуа иска мачът да е в Лондон, а Кобрата - на неутрален терен (обновено)

| обновено на 29.01.20 в 16:27
Кубрат Пулев и Антъни Джошуа трябваше да се бият през 2017 г.
Снимка: ВВС

Мениджърът на боксьора ни в тежка категория при професионалистите Кубрат Пулев - Ивайло Гоцев, разкри за "Хоризонт", че е получено разрешение за удължаване на преговорите за подготовка на мача с Антъни Джошуа и неговия щаб с още две седмици - до 14 февруари. Джошуа лично настоявал сблъсъкът с Кобрата да бъде в Лондон, докато желанието на българския щаб е той да се състои на неутрален терен.

"Двата щаба имаме правото да договаряме мястото на провеждане на мача. От наша страна бяхме договорили две дати в края на май за "Водафон Арена" в Истанбул, но преди финала в Шампионската лига по футбол, който е на 30 май пак там. Джошуа обаче държи непременно да играе в Лондон, тъй като извън Англия последните му два мача завършиха при резултат 1:1. Ние пък не желаем двубоят да бъде в Лондон, защото 60 000 англичани, при това доста шумни и понякога дори хулигански настроени - това не е добре за нас. Ние искаме просто мачът да бъде на неутрална територия."

"Не е вярно твърдението на Еди Хърн, че Кобрата иска много пари. Ние за пари още не сме говорили. Преговаряме само за мястото на провеждане на мача. Така че Кубрат няма такива претенции. Той тренира на Белмекен, аз съм сега до него и го подкрепям", заяви Гоцев.

Чуйте още в звуковия файл от разговора на Светослав Табаков с Ивайло Гоцев:




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Кубрат Пулев срещу Антъни Джошуа в Истанбул

Двубоят между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа вече е факт. Кобрата ще се боксира срещу британеца за световната титла в тежка категория на Международната боксова федерация (IBF) през май в Истанбул, съобщи bTV. Двубоят ще бъде на клубния стадион на..

публикувано на 16.01.20 в 11:08
Кубрат Пулев и Антъни Джошуа трябваше да се бият през 2017 г.

Кубрат Пулев и Антъни Джошуа могат да се срещнат в Лондон през пролетта

Британският боксьор в свръхтежка категория Антъни Джошуа, който си върна световните титли от Анди Руис в Саудитска Арабия в събота в 12-рундов мач, иска да се бие в Лондон през март.  Той предпочита да се изправи срещу Дилиън Уайт, но според..

публикувано на 09.12.19 в 09:54
ВИЖТЕ ОЩЕ

Виктория (Пилзен) - Лудогорец пряко по програма "Хоризонт"

Отборът на Лудогорец гостува тази вечер на чешкия Виктория в Пилзен в мач от футболния турнир Лига Европа. Срещата е от втория кръг на основната фаза, на втория по сила турнир на континента и ще бъде предавана по програма "Хоризонт" на БНР след новините в..

публикувано на 03.10.24 в 06:22
Игор Йовичевич

Игор Йовичевич: Тук сме, за да победим

Старши треньорът на Лудогорец – Игор Йовичевич, даде пресконференция преди двубоя срещу Виктория в Пилзен, в мач от втория кръг на основната фаза на турнира Лига Европа.  Хърватинът демонстрира оптимизъм, като смята, че разградчани са готови за победа...

публикувано на 03.10.24 в 05:51

30 пилоти ще участват в първото състезание по офроуд в Северозападна България

Състезание по траялен офроуд ще се проведе следващата събота и неделя, 5 и 6 октомври, в монтанското село Мърчево. Проявата се организира за първи път на това място. 30 пилоти от цялата страна, и екипаж от Гърция, са заявили участие в проявата...

публикувано на 02.10.24 в 13:46
Илия Груев-младши

Националът Груев с контузия в Англия

Футболистът на Лийдс Илия Груев получи контузия в коляното и бе сменен още в 19-ата минута по време на гостуването на Норич (1:1) в осмия кръг на Чемпиъншип. Българинът получи медицинска помощ на терена, но не успя да продължи участието си в мача...

публикувано на 02.10.24 в 06:19
Борусия вкара 7 гола на Селтик.

Гръмки победи за Дортмунд, Барселона, Сити, Интер и Брест в ШЛ

Борусия (Дортмунд) постигна гръмка победа със 7:1 над шотландския първенец Селтик (Глазгоу) и вече има 6 точки, както и най-добра голова разлика 10:1 след първите девет мача от втория кръг на Шампионската лига. Хеттрик за жълто-черните от Дортмунд..

публикувано на 02.10.24 в 06:13
Арсенал - ПСЖ  2:0

Резултати от втория кръг в основната фаза на Шампионската лига

Резултатите в 9-те мача от втория кръг на основната фаза на Шампионската футболна лига: Залцбург - Брест  0:4 Щутгарт - Спарта Прага  1:1 Арсенал - Пари Сен Жермен  2:0 Леверкузен - Милан   1:0 Барселона - Йънг Бойс    5:0 Дортмунд - Селтик   7:1..

публикувано на 01.10.24 в 23:54
Президентът на федерацията Илияна Раева.

Федерацията извади Елвира Краснобаева от националния отбор

Федерацията по художествена гимнастика реагира със съобщение за желанието на Елвира Краснобаева да не се състезава за България, изтъквайки като причина семейни обстоятелства, потвърдено писмено от нейната майка и законен представител Александра..

публикувано на 01.10.24 в 16:10