Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В НХЛ обмислят мачове в неутрални зали и без фенове

Снимка: Ройтерс

Ръководството на Националната хокейна лига обмисля възможността да продължи сезона на неутрални зали и без фенове, съобщиха от пресслужбата на лигата.

Редовният сезон на бе прекратен на 12 март за неопределен период поради пандемията с коронавирус.

Първоначално периодът на самоизолация на играчите бе въведен до 27 март, след това той е удължен до 4 април.

След това ръководството на лигата препоръча да не се прави карантина до 15 април.

Заместник комисионера на лигата Бил Дали отбеляза, че се обсъждат различни сценарии.

"Нашата цел е да се подготвим за всякакъв обрат в развитието на ситуацията.

Искаме лигата да може бързо да реагира на всякакви промени и да продължи напред. Въпреки това е рано да кажем кой път да изберем.

Провеждане на мачове в неутрални зали и без публика е една от възможностите. Вземаме го предвид и обсъждаме.

Тази перспектива обаче не е за предпочитане. Може би можем да отворим арените до 1 май, нека изчакаме", заяви Бил Дали.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Александър Томаш

Спартак (Вн) започна подготовка, може и да няма лагер

Завърналият се в елита отбор на Спартак (Варна) започна подготовка за новия сезон в първа лига. Точно в 19.18 часа футболистите и треньорския щаб излязоха на терена на стадион „Спартак“ под аплодисментите на най-верните фенове на тима. "Започваме подготовка с 20 футболисти. Закъсняхме за всичко, трудно е, може би няма да направим лагер, но в крайна..

публикувано на 14.06.24 в 20:59
Христина Черкезова и Димитър Исаев

Седмо място за смесения ни дует на Европейското по синхронно плуване

България остана на седмото място от общо осем отбора във финала на смесените дуети в синхронното плуване на Европейското първенство в Белград, Сърбия. Тимът ни в състав Христина Черкезова и Димитър Исаев получи обща оценка от 152.5633. Последният в крайното подреждане тим на Швеция остана със 152.1133. Победител стана Испания, а втори и трети на..

публикувано на 14.06.24 в 19:53
Златомир Загорчич (вляво)

Славия задържа Тони Тасев и Галин Иванов, иска централен нападател

Тони Тасев и Галин Иванов остават в Славия и през следващия сезон, съобщи старши треньорът на "белите" Златомир Загорчич преди първата тренировка на отбора през лятната подготовка. Предишните договори на двама от основните футболисти на столичани изтекоха в края на миналия сезон, но те избраха да продължат на стадион "Александър Шаламанов".  Славия..

публикувано на 14.06.24 в 18:36
Августин Спасов (вляво).

"Васил и Георги Илиеви" спечели титлата в класическата борба

Симеон Станкович донесе отборната титла за Васил и Георги Илиеви (Кюстендил) в класическата борба, след като в последната финална среща при 130-килограмовите успя да обърне резултата на Държавното първенство в зала "Колодрума" в Пловдив. Участникът в реалити шоуто "Игри на волята" изоставаше с 1:2, но в последните минути прояви характер и взе победните..

публикувано на 14.06.24 в 06:03

Мбапе пропусна тренировка на Франция

Френският нападател Килиан Мбапе отсъства, когато отборът участва в открита тренировка в базата си на Европейското първенство по футбол. Мбапе и Кингсли Коман липсваха от групата играчи, които се появиха за тренировки в Падерборн. Приблизително 4000 души присъстваха, за да гледат сесията. Френският спортен всекидневник "Екип" съобщи, че..

публикувано на 13.06.24 в 20:55

Александър Асенов триумфира на шампионата в Упсала

Александър Асенов спечели титлата в спринта на 100 метра в Открития европейски шампионат по лека атлетика за хора с интелектуални затруднения в Упсала (Швеция). Спортистът от Федерация Адаптирана физическа активност - България с председател Слав Петков стигна до златото с време 13:91 секунди. В същата дисциплина при жените Радена Ангелова..

публикувано на 13.06.24 в 20:16
Виктория Томова

Виктория Томова ще играе на четвъртфиналите във Валенсия

Първата ракета на България Виктория Томова се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис на клей от категория WТА 125 в испанския град Валенсия с награден фонд 100 хиляди евро. Поставената под номер 1 в схемата Томова победи рускинята Оксана Селехметева със 7:5, 2:6, 6:1 за 1:55 часа. Българката направи обрат от 1:4 до 7:5 в първия сет,..

публикувано на 13.06.24 в 20:14