Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

През днешния ден са доказани 10 нови случая на Covid-19

Снимка: БТА

894 са потвърдените случаи на Covid-19 у нас по данни на Националния оперативен щаб. През днешния ден са доказани още 10 нови случая, като шест са в област София, два в област Сливен, един в област Пловдив и един в област Ямбол.

Лабораториите продължават да работят.

259 са лицата с потвърден Covid-19, които са настанени под лекарско наблюдение в болнични условия. 36 са пациентите в интензивни отделения и клиники. 

По отношение на общата картина – към 19 април: 479 от регистрираните у нас случаи на Covid-19 са на мъже и 415 на жени.

69 са медицинските служители, при които е потвърдена коронавирусна инфекция.

Регистрираните случаи по справка, предоставена от Националния оперативен щаб, са в областите, както следва: Благоевград – 21; Бургас – 33; Варна – 25; Велико Търново – 10; Видин – 19; Враца – 2; Габрово – 4; Добрич – 13; Кърджали – 13; Кюстендил – 21; Ловеч – 2; Монтана – 18; Пазарджик – 16; Перник – 8; Плевен – 12; Пловдив – 38; Русе – 7; Силистра – 2; Сливен – 21; Смолян – 29; София – 527; Стара Загора – 32; Хасково – 13; Шумен – 4, Ямбол – 4. 

Починалите лица, при които е установен Covid-19, са 42.


Графика на диагностицираните с Covid-19 в България


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Служебният министър на отбраната Атанас Запрянов

Министърът на отбраната отрече да се обмисля връщане на наборната военна служба

Противоминната операция в Черно море е мирна по характер, за нея е информирана Русия и не се използва за изпращане на въоръжение в Украйна.  Това заяви служебният министър на отбраната Атанас Запрянов в отговор на въпрос на депутата от БСП Иван Петков. Операцията е започнала на 2 юли и вече е в ход: "Както виждате, няма никаква негативна реакция от..

публикувано на 04.07.24 в 15:52
Снимката е илюстративна

Престрелка в столичния кв. "Модерно предградие"

Престрелка в столичния квартал "Модерно предградие" е станала около 15 часа днес в блок 3.  По първоначална информация са ранени 3 души. Очаквайте продробности.

публикувано на 04.07.24 в 15:46
Президентите на Китай Си Цзинпин и на Русия Владимир Путин

Путин заговори за нови договори за колективна сигурност

Президентите на Китай и Русия се обявиха за нова организация за сигурност в противовес на НАТО. В Астана, където се провежда срещата на върха на Шанхайската организация за сътрудничество, руският президент Владимир Путин говори за нов набор от евразийски договори за колективна сигурност. Новата регионална система за сигурност трябва да бъде отворена за..

публикувано на 04.07.24 в 15:11
Николай Марков

"Величие" призова Николай Марков да освободи поста на председател на ПГ

Ръководството на партия "Величие" официално призова Николай Марков да освободи поста на председател на парламентарната група, а Виктория Василева доброволно да се откаже от поста заместник председател на Народното събрание.  В публикувано на сайта на партията съобщение се казва, че това е решение на Централния съвет на партията и то е взето на извънредно..

публикувано на 04.07.24 в 15:10
Илхан Андай

Илхан Андай: Яваш-яваш Доган ще нареди пъзела

Яваш-яваш Ахмед Доган ще нареди пъзела . Нещата са вече под контрол . С тази констатация журналистът Илхан Андай започна коментара си за случващото се през последните дни в ДПС и уточни: " Почетният председател ще разбере, че е жертва на интригите на едни хора около него и по върховете на партията, които той отгледа от състояние на амбициозни..

публикувано на 04.07.24 в 15:09
Протестиращи фармацевти в Хасково -  4 юли 2024 г.

Ако няма решение по казуса с Наредба 4, след 1-2 месеца НЗОК няма да може да плаща на аптеките

Продължава да се търси решение на проблема възникнал с промените в Наредба 4, която се отнася до предписването и отпускането на лекарствени продукти по Здравна каса и заради, които се намалява плащането към аптеките за изпълнение на безплатните за пациентите рецепти. Това стана ясно след среща на собствениците на аптеките с Министъра на..

публикувано на 04.07.24 в 14:41
Костадин Костадинов

Костадин Костадинов призова за коалиция тип "всички срещу ГЕРБ и ДПС"

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов призова за коалиция тип "всички срещу ГЕРБ и ДПС" с третия мандат за съставяне на правителство.  Костадинов допусна, че "Възраждане" може да намери общ език дори с ПП-ДБ: "Независимо от това на кого бъде даден третият мандат, ключът в момента е в ръцете на ПП-ДБ. Ако те надмогнат политическото си късогледство..

публикувано на 04.07.24 в 14:15