Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борис Митов: По-важният въпрос е не дали ще дойдат акциите на Божков, а какво ще стане след това

| обновено на 12.05.20 в 10:58
Снимка: БГНЕС

„В тази ситуация всичко може да се окаже вярно. По-важният въпрос от това дали ще пристигнат акциите на Васил Божков, е какво ще стане след това. Причината за състоянието на футболен клуб Левски не е техническото състояние на клуба, а политически и други интереси“. Това коментира пред БНР Борис Митов, фен на "синия" клуб и съдебно-криминален репортер.

В предаването „Преди всички“ Митов допълни:

В последните години Тити Папазов не случва на финансови благодетели... Винаги когато се е ангажирал със спортни клубове, винаги зад него е стоял много едър бизнес, който по-късно е търпял проблеми, защото е зависел от политически връзки, които в България не са трайни... Преди години той водеше баскетболния Левски, но не този, който е в момента, а предишното дружество, което беше финансирано от Цветан Василев, малко преди той да се наложи да избяга в Белград заради фалита на КТБ".

Според Борис Митов „безпрецедентният ентусиазъм за финансиране на клуба през парите на феновете не е работещ модел за постоянно“:

„Тази любов от милионите привърженици може да се използва. В момента две от организациите на привържениците искат, ако Папазов получи акциите, да ги прехвърли на дружеството. По този начин най-големият мажоритарен собственик на акции ще стане тръстът на привържениците „Синя България“, а няма да е някой бизнесмен, на който безвъзмездно се прехвърлят акции“.

Интервюто с Борис Митов можете да чуете в звуковия файл. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Тити Папазов.

Тити Папазов: Утре Божков ми праща акциите на Левски

Константин Папазов, който е старши треньор на баскетболния отбор на Левски Лукойл, заяви пред БиТиВи, че ще получи акциите на футболния клуб Левски от Васил Божков. Хазартният бос ще изпрати акциите в понеделник по обяд по Ди Ейч Ел, разкри Папазов. Той..

публикувано на 10.05.20 в 18:14

Левски с приходи от близо 2 милиона

Феновете на Левски са отговорни за 88 процента от приходите на футболния клуб за месеците март, април и май, обявиха от клуба. В цифрово изражение това са 1 718 374 от общо 1 955 735 лева, постъпили в касата на "сините", От клуба обявиха във..

публикувано на 11.05.20 в 20:47
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Най-дълго българско хоро в Кипър" ще се извие на брега на Средиземно море

"Най-дълго българско хоро в Кипър" ще се извие днес в Ларнака на брега на Средиземно море. То е част от провеждащия се Трети български фолклорен събор "Танцов ансамбъл "Българи" – Кипър и приятели". Българският празник на острова е под егидата на..

публикувано на 05.10.24 в 10:07
Мемориал на Делчевия род

В Благоевград честват 112 години от освобождението на Горна Джумая и Пиринска Македония

112 години от освобождението на Горна Джумая и Пиринска Македония от османско иго честват в Благоевград, а 5 октомври е и празник на град Банско.  Отбелязваме 112 години от Освобождението на Горна Джумая Банско чества 112 години от..

публикувано на 05.10.24 в 09:59
Руслан Трад

Руслан Трад: Живеем във време на екстремисти. Световните лидери са или много слаби, или много крайни

" Живеем във време на екстремисти. Имаме или много слаби световни лидери, или много крайни такива . Не виждам политическо решение. Международното право е силно компрометирано, има нужда от реформи.  Цялата рамка на международната сигурност в момента..

публикувано на 05.10.24 в 09:56

Транспортни работници протестират срещу кмета на София на 9 октомври

На 9 октомври от 14 часа Федерация на транспортните работници към КТ "Подкрепа" организира протест срещу кмета на София Васил Терзиев. Причината е, че кметът не е спазил споразумението за сътрудничество, подписано на 26  февруари тази година, в което е..

публикувано на 05.10.24 в 09:51

Москва скоро ще премахне талибаните от списъка с терористичните организации

Специалният представител на руския президент за Афганистан - Замир Кабулов съобщи, че в скоро време руските власти ще премахнат движението на талибаните от списъка с терористичните организации. По думите му съответното решение вече е взето, предстои..

публикувано на 05.10.24 в 09:34
Мирела Тодорова с децата

Проект "Силен старт" дава възможност за равен старт на деца със затруднения

Нов проект на Министерството на образованието дава възможност училищата да помагат на проблемни деца, талантливи деца, родителите, педагозите. Целта на проекта "Силен старт" е да даде възможност за силен и равен старт на различни групи деца. В..

публикувано на 05.10.24 в 09:30
Нина Ламбова

Форум - "Бъдещето в нашите ръце" с фокус нови и ГМО храни

На 12 октомври в Стара Загора, адвокат Нина Ламбова организира форум-дискусия "Бъдещето в нашите ръце". Входът е свободен. 200 човека ще могат да се включат. Лекторите и присъстващите ще обменят мисли и впечатления за това какво е нашето утре..

публикувано на 05.10.24 в 09:10