Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиерът: По 50 лв. за пенсионерите, докато има пандемия

Премиерът пожела успех на Цветан Цветанов

| обновено на 28.09.20 в 13:09
Бойко Борисов
Снимка: БНР

Докато има пандемия, пенсионерите ще получават добавка от 50 лева месечно, след това ще има индексация.

Това заяви премиерът Бойко Борисов пред местни жители в село Лесидрен, община Угърчин.

"Докато има пандемия, ще бъде така. Вчера говорих с началника на синдиката. Мислим за вас, но не може едновременно и да индексираме и по 50 лева отгоре да даваме, защото за радост вие сте много, това са по 108 млн. на месец“, каза той и допълни:

“Щом свърши пандемията, вчера говорих със синдикатите и социалната министърка, ще го направим и това“.

Премиерът коментира във Фейсбук и вчерашните частични местни избори, на които ГЕРБ побеждава в 11 населени места, а в две е на балотаж.

Той определя резултатите като "добра представителна извадка": "Водихме люта битка с БСП и ДПС, които бяха заедно, както и са единни в парламента. И ние отново ги победихме. Доказахме, че ГЕРБ е в добра кондиция", пише още Борисов.

Преди това премиерът пожела успех на бившия втори човек в ГЕРБ - Цветан Цветанов, който вчера официално учреди партията си "Републиканци за България".

"Само му пожелавам успех. Няма как да коментирам нещо за човек, който 20 години е бил при мене и сега да кажа нещо лошо. Пожелавам му успех. Ние сме като едно семейство. След 20-годишен брак сме се разделили. Той си има ново семейство, при мене останаха децата", каза Бойко Борисов по време на посещение в Ловеч. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

100 държави и организации са потвърдили участие на конференцията за мир в Украйна, провеждаща се в Швейцария

92 държави и 8 международни организации са потвърдили, че ще изпратят делегати на конференцията за мир в Украйна, която ще се проведе утре и в неделя в курорта Бюргенщок край швейцарския град Люцерн, предаде Ройтерс. За това съобщиха от страната-домакин. България също ще бъде представена - за Швейцария в събота ще пътува служебният..

публикувано на 14.06.24 в 19:20
Служебният министър-председател Димитър Главчев

Димитър Главчев ще представя България на конференцията за мир в Украйна

92 държави и 8 международни организации са потвърдили, че ще изпратят делегати на конференцията за мир в Украйна, която ще се проведе утре и в неделя в курорта Бюргенщок край швейцарския град Люцерн, съобщиха от страната-домакин, предаде Ройтерс. България също ще бъде представена - за Швейцария в събота ще пътува служебният премиер Димитър Главчев.

публикувано на 14.06.24 в 19:18

Един загинал и четирима ранени след руски въздушен удар в северната украинска област Суми

При руски въздушен удар днес е загинал един човек, а най-малко четирима са били ранени в северната област Суми, съобщиха от военната администрация в Украйна, цитирани от Ройтерс. Ударът е бил нанесен в град Шостка, на около 45 км от границата с Русия, съобщиха от военната администрация в Украйна в Telegram. Повече подробности не се съобщават.

публикувано на 14.06.24 в 19:07

Над 4 млн. лева са материалните щети от градушката във великотърновските села

Повече от 4 милиона лева са материалните щети във великотърновските села, които нанесе градушката от сряда вечерта. Огледите и оценките на общинските комисии и държавната дирекция "Социално подпомагане" по засегнатите имоти продължават. Остава бедственото положение в Лясковец и село Драгижево. Много дарители се отзовават и изпращат камиони с..

публикувано на 14.06.24 в 18:55

Пълен одит на Изпълнителната агенция за борба с градушките е разпоредил министърът Георги Тахов

Пълен одит и проверка на Изпълнителната агенция за борба с градушките е разпоредил министърът на земеделието Георги Тахов. Проверката е разпоредена на база медийни публикации и информация в публичното пространство за ефективността на структурата при работата ѝ. Министър Тахов заедно с министъра на транспорта Георги Гвоздейков участваха в..

публикувано на 14.06.24 в 18:36

Андрей Слабаков: "Възраждане" практически няма да могат да участват в работата на ЕП

"Възраждане" практически няма да могат да участват в работата на Европарламента . Това каза в предаването "РадиоТочка" режисьорът Андрей Слабаков, евродепутат от ВМРО в приключващия на 15-и юли работа Европейски парламент.  "Притеснявам се от това, че България има 17 евродепутати, но всъщност ще са 14, защото трима души практически няма да могат..

публикувано на 14.06.24 в 18:36
Володимир Зеленски

Зеленски: Предложението на Путин е ултиматум, на който не може да се вярва

Предложението за прекратяване на огъня, направено от руския президент Владимир Путин, е ултиматум, на който не може да се вярва, заяви украинският президент Володимир Зеленски, предаде Ройтерс. По-рано в петък Путин заяви в своя реч, Русия ще сложи край на войната в Украйна, ако Киев се съгласи да се откаже от амбициите си за НАТО и да..

публикувано на 14.06.24 в 18:01