Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Михаил Христов: Решенията в групата на БСП се вземат еднолично

Не мога, а и не искам да бъда причисляван към нито една група в НС, заяви независимият депутат

2
Михаил Христов (вдясно) и Драгомир Стойнев
Снимка: БГНЕС

"Решенията в групата на БСП се вземат еднолично или в много малък кръг от хора, които са приближени на лидера Корнелия Нинова. Те я хвалят, а не я критикуват, един лидер има нужда повече от критика", каза пред БНР Михаил Христов, депутат от гражданската квота на БСП, който напусна парламентарната група на "БСП за България" и става независим народен представител. 

Той беше категоричен, че не трябва да напуска парламента, след като излезе от групата на БСП, защото е представител на избирателите, гласували за него, а не е представител на социалистическата партия в Народното събрание:

"Воденето на политика на инат и винаги като контрапункт на предложенията на управляващите, това за мен не е логично. Не може да се води винаги такава политика", подчерта Христов и уточни, че е имало предложения на ГЕРБ, които би подкрепил, но не го е правил заради политиката на парламентарната група на социалистите.

Не мога, а и не искам да бъда причисляван към нито една група в Народното събрание, категорично подчерта независимият депутат.

Михаил Христов подчерта, че Нинова не се вслушва във всички гласове в ПГ на БСП и определи като нелогично изваждането на Драгомир Стойнев от управлението на групата:

"Не може хора, с които допреди време сте били заедно, когато изразят различно мнение, да бъдат изваждани".

Цялото интервю на Снежана Иванова с Михаил Христов в предаването "12+3" можете да чуете от звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Галерия

Свързани новини

Депутатът Михаил Христов потвърди, че напуска БСП

Депутатът от БСП Михаил Христов напуска социалистическата партия и става независим. Това той лично потвърди за "Хоризонт". Така 10 -и депутат напуска редиците на БСП. Очаква се неговото решение да бъде обявено в началото на пленарното заседание в..

публикувано на 27.10.20 в 21:55
ВИЖТЕ ОЩЕ
Орлин Гигов в съда, 2 юли 2024 г.

Съдът потвърди: Постоянен арест за Орлин Гигов, убил приятелката си

Апелативният съд в София потвърди постоянния арест на Орлин Гигов, който в края на юни преби до смърт приятелката си Силвия Киркова. Въпреки твърденията на защитата на обвиняемия, че става дума за нещастен случай, съдът откри достатъчно..

публикувано на 02.07.24 в 11:08

Нарастват случаите на денга в Европа, тигровият комар – трайно установен у нас

В Европа има нарастване на случаите на денга, пренесени на континента от региони, в които този вирус редовно се появява, както и увеличаване на местните огнища с денга и западнонилска треска. Това сочат последните данни на Европейския център за..

публикувано на 02.07.24 в 10:59

Напрежение заради преминаването на ВиК - Дупница към "Кюстендилска вода"

Преминаването на фалиралото дружество ВиК-Дупница към регионалния оператор "Кюстендилска вода" от 1 юли породи напрежение заради незавършени процедури. Това съобщи за БНР председателят на Общинския съвет в Дупница Костадин Костадинов. Според него..

публикувано на 02.07.24 в 10:57

Двама задържани за кражба от локомотивно депо в Димитровград

Двама мъже са задържани за кражба от локомотивно депо в Димитровград, съобщават от полицията. Вчера по обяд е получен сигнал от служител в депото, че в рамките на месец от хале към ремонтна работилница е извършена кражба на около 1 тон чугунени..

публикувано на 02.07.24 в 10:40

Макс Баклаян: Все още не се наблюдава тенденция да се обменят левове в евро

Все още не виждаме огромна тенденция на хората да обменят левове в евро и да се подготвят за влизането ни в еврозоната . Това каза пред БНР финансистът Макс Баклаян. Очакванията са, че с влизането в еврозоната цените ще се покачат. Анализът на..

публикувано на 02.07.24 в 10:37

Големи пожари на три гръцки острова, евакуират туристи

На три гръцки острова пламнаха големи пожари. Евакуират туристи. Сложна е пожарната обстановка на остров Кос в Егейско море. Огънят достигна до къщи и хотели. Властите евакуираха над 10 хиляди туристи. Те са настанени в спортни зали, защото..

публикувано на 02.07.24 в 10:30

От "Величие" отрекоха за разцепление в парламентарната им група

Няма да има разцепление в парламентарната група на "Величие", съобщиха за "Хоризонт" от пресцентъра на партията. Следобед от групата се събират на заседание, на което ще обсъдят и отправените обвинения от един от основателите на формацията -..

публикувано на 02.07.24 в 10:03