Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Група JEREMY? подготвя трети албум

Ерсин Мустафов
Снимка: Фейсбук - Ерсин Мустафов

Преди няколко дни беше открадната техника на музикантите от група JEREMY?. В предаването "Хоризонт до обед" Ерсин Мустафов, вокалист и един от създателите на инди-рок групата, сподели:

"Налага ми се няколко пъти в месеца да пътувам до София и този път трябваше да пътувам за снимките на видеоклип на новия ми сингъл, който все пак осъществихме, но веднага, след като пристигнах, паркирах колата, разтоварих част от багажа, щях да правя втори курс и докато направя този втори курс всичката техника, останала в колата заедно с дрехи, всичко, което беше останало в колата, беше откраднато", каза в предаването "Хоризонт до обед" Ерсин Мустафов. 

От няколко месеца Ерсин Мустафов е в изолация в Каварна и работи по нов музикален проект. Група JEREMY? подготвя трети албум.

"За това съм най-щастлив, защото вече ги имаме песните на демо версии, наистина са много добри, мисля, че този албум на групата ще бъде най-добрият, който е правен. Съвсем скоро пускаме радиосингъл и след това пускаме видеоклип", каза Ерсин Мустафов. 

Цялото интервю можете да чуете в звуковия файл.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Вавилонската кула на Георги Маринов в галерия "Стубел"

Чрез серията пластики на тема "Вавилонската кула", представени в галерия "Стубел", Георги Маринов продължава упорито и последователно да ни въвлича в етапите, през които той преминава, разработвайки тази вечна тема в изкуството. Това пише за изложбата Аксиния Джурова. Изложбата се открива утре - 8 октомври от 18 часа и може да се види до 26..

публикувано на 07.10.24 в 16:19
Мария Радкова

Поетесата Мария Радкова за словото и музиката в него

Непосредствено след 1-ви октомври, Деня на музиката и поезията, "Нощен хоризонт" посрещна своята специална гостенка – поетесата Мария Радкова . Разговор посветен на този вдъхновяващ празник, който обединява силата на поетичното слово и музиката – две изкуства, които Мария чувства особено близки . Тя сподели своя опит от празнуването на този..

публикувано на 07.10.24 в 14:52
Георги Маринов

Паднали ангели, воини и отломки от времето в изложба на Георги Маринов

Скулпторът и график Георги Маринов представя в столичната галерия "Стубел" изложбата си "Вавилонската кула". "Тази тема отдавна я разработвам. В нашето ежедневие тя става все по-актуална. Всички виждат стълпотворението, всемирното , и какво се случва. На практика повторение на библейската история ", каза той в интервю за БНР преди..

публикувано на 07.10.24 в 09:57
Росица Филипова

Между дигитализацията и бродираните картички - едно красиво хоби на Росица Филипова от БНР

Росица Филипова е колежка от Отдел дигитализация в Българското национално радио и нейното хоби е да бродира картички. С Росица разговаряме в трета кабина на Отел цифовизация . Тя току що е приключила с прехвърлянето на стар запис от лента в компютъра и неговата дигитална обработка. "В трета кабина дигитализираме от две - три години Фонда..

публикувано на 06.10.24 в 18:05

Един много сполучлив дебют на поетесата Мария Илиева

Вечно млада, но вече с пораснала красива дъщеря, Мария Илиева от София ни предлага своя слънчев дебют в стихосбирка "Родена съм, за да обичам". Не мога да не й повярвам, тя цялата излъчва обич и сърдечност. Такива са и стиховете й. Наниз от разнообразни чувства с основна перла - любовта. Към отминалото детство, към майката, към любимия,..

публикувано на 06.10.24 в 04:26
Камерен оркестър

Децата от проекта "Музиката вместо улицата" свириха в Женева

Инициаторите на проекта „Музика вместо улицата” - цигуларят Георги Калайджиев и неговата партньорка Мария Хаушилд - вече са убедени, че тяхната кауза носи смисъл и спасение за много деца в Сливен.  На 25 и 26 септември 2024 г. възпитаниците на музикалната школа в кв. "Надежда", ръководена от Радка Кусева, гостуваха в Женева по покана на Постоянното..

обновено на 05.10.24 в 19:10

Фестивал на занаятите и изкуствата започва в Добрич

Тридневен Фестивал на занаятите и изкуствата започва днес в Добрич. Проявата се организира за пети път от Фондация "Добруджанска задруга" и се осъществява с финансовата подкрепа на Община Добрич. На площад "Свобода" своите произведения ще покажат десетки занаятчии и творци от цялата страна. Предвидена е и богата музикална програма. Фестивалът..

публикувано на 04.10.24 в 08:42