Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Отровното трио" няма да прави партия, но ще търси широка коалиция против ГЕРБ

Отровното трио - Бабикян, Хаджигенов, Минеков
Снимка: БГНЕС

"Отровното трио" няма да прави партия, а ще работи за създаване на широка коалиция против ГЕРБ, която да включва и партии. Триото разговаря тази вечер с граждани във Фейсбук.

Условието към партиите за присъединяване към широката анти-ГЕРБ  коалиция е да са демократични, да не са крайни и да се съгласят начело на листите за следващия парламент да застанат граждани.

Пиар специалистът Арман Бабикян посочи:

„Нямаме партия и не правим партия, но, както виждате, правим граждански комитети в цялата страна. Тоест ще присъединим тези хора, които вярват на "Отровното трио" и гражданите и са се борили заедно през всички тези дни и имат желание за промяна на системата. Към тези партии, които са извън системата на парламентарно представените и имат желание, за да се променят нещата в България“.

Скулпторът Велислав Минеков призова политическите формации за компромиси в името на целта - разбиване на статуквото и промяна, което според адвокат Николай Хаджигенов може да се постигне само чрез влизане в парламента:

„Това, което искам да направим, е да постигнем революционни, драстични промени, ненаправени у нас в последните 30 години. Бидейки парламентарна република по закон, единственият начин е това. Няма друг начин. Това, за съжаление, не става на площада. На площада се постигат определени цели. Следващите цели се постигат в парламента“.

"Отровното трио" се обяви за гласуване по пощата като анти-Covid мярка и улеснение за българите в чужбина.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Социалистите в Гърция избират нов лидер на партията

Социалистите в Гърция избират нов лидер на партията. Много е силна активността както в страната, така и в чужбина. Социалистите от ПАСОК направиха оценка на резултатите от евроизборите и решиха, че трябва да се смени лидера и ръководството на партията. По последни социологически проучвания реално социалистите са водеща опозиционна партия в..

публикувано на 06.10.24 в 20:26

В Ямбол продължава засиленият интерес към ваксинирането срещу Covid-19

В Ямбол продължава засиленият интерес към ваксинирането срещу Covid-19, отчитат от здравната инспекция. Голямо е търсенето и на противогрипни ваксини, но те все още липсват в аптечната мрежа. От   средата на септември интересът към ваксинация срещу Covid-19 е голям, особено от хората над 60-65 години, уточни директорът на здравната..

публикувано на 06.10.24 в 20:21
Диаграма на 50 най-големи неврона в конектома на плодовата мушица

Първата в света диаграма на мозъка на мушица ще създаде революция в невронауката

Изследователи създадоха първата в света диаграма на мозъка на плодова мушица. Очаква се постижението да доведе до революция в невронауката и лечението на разстройствата на мозъка. Всичко, което правим мислим или чувстваме, произлиза от модел на дейност в мозъка ни, който е резултат от това как са свързани мозъчните ни клетки, обяснява..

публикувано на 06.10.24 в 20:19

Чуждестранни спасителни екипи пристигнаха в Босна и Херцеговина след опустошителните наводнения

Чуждестранни спасителни екипи пристигнаха в Босна и Херцеговина, за да помогнат след опустошителните наводнения, отнели човешки животи по-рано тази седмица. Спасителни екипи от съседните на Босна и Херцеговина страни и от Европейския съюз се присъединиха към усилията за разчистване на разрушенията и издирване на хора, които все още са в..

публикувано на 06.10.24 в 20:14

Китайски хакери са проникнали в системите за подслушване на американското правителство

Китайски хакери са проникнали в системите за подслушване на американското правителство, съобщи "Уолстрийт джърнъл". Китайски хакери са получили достъп до мрежите на американските доставчици на широколентови услуги. Те са се сдобили и с информация от системите, които Федералното правителство на САЩ използва за разрешено от съда подслушване..

публикувано на 06.10.24 в 19:53

Европейците спестяват повече, а американците харчат повече спрямо нивата преди пандемията

Европейските домакинства спестяват повече в сравнение с нивата преди пандемията от коронавирус, докато американците пък харчат повече и така задвижват икономическото възстановяване на САЩ, пише "Файненшъл Таймс". Изданието цитира данни на Евростат, според които спестяванията на европейските домакинства са стигнали 3- годишен връх от 15,7%..

публикувано на 06.10.24 в 19:49
Франският президент Еманюел Макрон и министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху

Нетаняху към Макрон: Оръжейното ембарго ще укрепи оста на Иран

Израелският премиер Бенямин Нетаняху разговаря по телефона с френския президент Еманюел Макрон в неделя, предупреждавайки го, че оръжейно ембарго спрямо Израел ще "укрепи оста на Иран", се посочва в изявление на канцеларията на Нетаняху, предаде Ройтерс. "Премиерът подчерта, че действията на Израел срещу "Хизбула" създават възможност за..

публикувано на 06.10.24 в 19:44