Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 100 великотърновци участваха в новогодишния поход за здраве

Снимка: Здравка Маслянкова

Повече от 100 великотърновци се включиха в новогодишния поход за здраве от крепостта „Царевец“ до Петропавловския манастир и почистиха от отпадъци туристическите пътеки по 15-километровия преход.  

За пета поредна година любителите на движението посрещнаха 1 януари с туристически поход из живописните околности на Велико Търново. Организатор на проявата е будителят Калин Василев и неговото сдружение за здравословен начин на живот „Търново рънс“: 

„Тази мярка трябва да я има постоянно – с Covid, без Covid. Трябва да сме тук на 1 януари с хубава крачка напред към хубава година“. 

Много великотърновци избраха да посрещнат Новата година с туризъм: 

„Няма нищо по-хубаво от това човек да стане и да се раздвижи и така да ни тръгне новата година“.  

„Хубаво е да се започна новата година с движение, защото движението е здраве. Това, което ни дава природата, не може да ни го даде никой друг“. 

„Дойдох, защото мама и тате също идваха и реших и аз да дойда да видя какво е“. 

„Повече от антиковидна мярка за здравето на всички. За новата година пожелавам здраве, щастие и късмет на всички и много любов“. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов

Министър Калин Стоянов с обръщение за празника на МВР

"Не мога да ви обещая лесна битка в името на доброто, но ви обещавам безусловната си подкрепа". Това казва във видеообръщение по повод празника на МВР служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов.  Видеото е публикувано в страницата му във "Фейсбук". "Празнуваме решителността на всички вас, посветили професионалния си път на..

публикувано на 04.07.24 в 16:14
Служебният министър на отбраната Атанас Запрянов

Министърът на отбраната отрече да се обмисля връщане на наборната военна служба

Противоминната операция в Черно море е мирна по характер, за нея е информирана Русия и не се използва за изпращане на въоръжение в Украйна.  Заработи оперативна група за противоминни действия в Черно море Минният ловец "Струма" отплава от Варна, включва се в черноморската противоминна група Това заяви служебният министър на отбраната Атанас..

публикувано на 04.07.24 в 15:52

Един убит и двама ранени при престрелка в столичния кв. "Модерно предградие"

Престрелка в столичния квартал "Модерно предградие" е станала около 15 часа днес пред блок №3. Според първоначалната информация са били простреляни 3 мъже. Изпратени са екипи, които са обезопасили мястото. Към мястото пътува главният секретар на МВР Димитър Кангалджиев. От Спешна помощ съобщиха за БНР, че има един убит и още двама пострадали...

публикувано на 04.07.24 в 15:46

Единственият общински съветник от ДПС в Кюстендил с молба за напускане

Единственият общински съветник от ДПС в Кюстендил Габриела Стоянова е подала молба да напусне съвета, каза председателят на Общинската избирателна комисия Венцислав Механджийски. Причините и са лични, не ѝ е оказван натиск отникъде, коментира Стоянова за БНР. Тя вече е напуснала и ДПС. Габриела Стоянова е кадър от Академията за млади политици..

публикувано на 04.07.24 в 15:45
Аптека в Силистра

И в Силистра протестираха, не са съгласни с НЗОК

В Силистра вчера и днес фармацевтите не спряха работа, макар и само за половин час, както колегите си в страната, но това не означава, че не ги подкрепят. Категорични са, че ще преминат към ефективни протестни действия, ако промените, които НЗОК готви, влязат в сила.  Предупреждават, че фалити очакват много от собствениците на аптеки,..

публикувано на 04.07.24 в 15:43
Президентите на Китай Си Цзинпин и на Русия Владимир Путин

Путин заговори за нови договори за колективна сигурност

Президентите на Китай и Русия се обявиха за нова организация за сигурност в противовес на НАТО. В Астана, където се провежда срещата на върха на Шанхайската организация за сътрудничество, руският президент Владимир Путин говори за нов набор от евразийски договори за колективна сигурност. Новата регионална система за сигурност трябва да бъде отворена за..

публикувано на 04.07.24 в 15:11
Николай Марков

"Величие" призова Николай Марков да освободи поста на председател на ПГ

Ръководството на партия "Величие" официално призова Николай Марков да освободи поста на председател на парламентарната група, а Виктория Василева доброволно да се откаже от поста заместник председател на Народното събрание.  В публикувано на сайта на партията съобщение се казва, че това е решение на Централния съвет на партията и то е взето на извънредно..

публикувано на 04.07.24 в 15:10