Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трус с магнитуд 5,1 разлюля Гърция

Снимка: архив

Земетресение с магнитуд 5,1 беше регистрирано в Гърция, предаде ТАСС, като се позова на Европейско-средиземноморския сеизмологичен център.

Епицентърът на труса е на 22 километра североизточно от град Патра, който има население около 168 000 души и се намира на около 200 км западно от столицата Атина.

Данни за пострадали и ранени към момента няма. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Хамас" иска САЩ да окажат натиск над Израел

Преди днешното посещение на американския държавен секретар Антъни Блинкън в Израел радикалната палестинска групировка "Хамас" призова Съединените щати да окажат натиск върху правителството на Бенямин Нетаняху да сложи край на войната. "Отнасяме се положително към всяка инициатива, която осигурява край на бойните действия", се казва в изявление на..

публикувано на 10.06.24 в 12:14

Близо 100 държави и организации на Срещата за мир в Украйна

Общо 90 държави и организации ще се включат в Срещата за мир в Украйна, която ще се проведе в Швейцария в края на седмицата. Форумът има за цел да проправи път към мира в Украйна, съобщи швейцарското правителство. Русия не е поканена на мирната конференция за Украйна, но в изявление на правителството се казва, че срещата ще има за цел..

публикувано на 10.06.24 в 12:07
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов гласува в Банкя - 9 юни 2024 г.

Борисов на посещение във велинградско село, обеща средства за довършване на път

В първия ден след изборите лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заедно с бившия регионален министър Николай Нанков и бившия външен министър и водач на листата на ГЕРБ-СДС в Пазарджик Екатерина Захариева посетиха велинградското село Магерово. Пред хората Борисов обеща да се отпуснат средства за довършване на пътна отсечка от над 4 км, която свързва няколко..

публикувано на 10.06.24 в 12:05

Змия в секцията за гласуване в кюстендилското с. Смоличано в изборния ден

Змия е изпълзяла в сградата на кметството в с. Смоличано, където се помещавала секцията за гласуване – сигналът за пълзящото по стената влечуго е подаден от председателката на намиращата се в сградата СИК, казаха от полицията. Змията е уловена от пристигналия дежурен екип на РСПБЗН Кюстендил и е пусната на безопасно място в природата...

публикувано на 10.06.24 в 11:56

Над 70% са протоколите с грешки във Велико Търново

Последните секционни комисии влизат в Районната избирателна комисия във Велико Търново за обработка на изборните резултати. Протоколите с грешки са поне 70%. При 48% обработени протоколи първа политическа сила в областта за Народно събрание и Европейски парламент е ГЕРБ-СДС с еднакъв резултат от 24,93 % от гласовете. Близо 4 на сто от избирателите..

публикувано на 10.06.24 в 11:53

Военно учение на зенитен полигон "Шабла"

Военно учение със стрелби на зенитен полигон "Шабла" започва днес. Стрелбите са част от учение на НАТО, което вече започна и се провежда до 13 юни във въздушните пространства на България и Румъния.   В българското учение участват формированията за противовъздушна отбрана от Сухопътните войски и Военновъздушните сили. Самолети МиГ-29 и Су-25..

публикувано на 10.06.24 в 11:48

Над 54 хил. десетокласници на изпит за НВО по български език и литература

Над 54 000 десетокласници са на национално външно оценяване (НВО) по български език и литература. Изпитът се провежда в повече от 1000 училища в страната и ще продължи до 12:30 часа. Той съдържа 21 задачи - с две по-малко от миналата година.  Минути преди началото на изпита десетокласничка от столичното 35 Средно езиково училище "Добри..

публикувано на 10.06.24 в 11:46