Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Промяна:

Големите магазини за нехранителни стоки могат да работят с обособена площ до 300 кв. м

Снимка: архив БГНЕС

Част от въведените преди дни строги мерки срещу коронавируса се облекчават по отношение на големите магазини. Това стана ясно на седмичния брифинг по темата.

Самостоятелните обекти и магазините за нехранителни стоки в търговските центрове, до които има директен достъп - вход от улица или паркинг, могат да заработят отново, обяви министърът на икономиката Лъчезар Борисов.

„Магазините с нетна търговска площ над 300 кв. м, предлагащи нехранителни стоки, могат да продължат своята дейност, като обособят и ограничат по подходящ начин търговската площ, достъпна за клиентите до 300 кв. м.“, обясни той.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Противоминната група на България, Румъния и Турция се включва в учението "Бриз 2024"

Новоформираната противоминна група на България, Румъния и Турция се включва във военноморското учение "Бриз 2024“". За първи път то ще премине без участието на двете постоянни групи на НАТО.  На Морската гара в Бургас с тържествена церемония бяха посрещнати корабите на Противоминната група. Намираме се в различна ситуация и за първи път..

публикувано на 06.07.24 в 12:25
Кирил Петков гласува в 133 СУ

Кирил Петков: Няма да преговаряме за правителство с "Възраждане"!

Съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков заяви, че няма да преговарят с "Възраждане" за съставянето на правителство. В публикация във Facebook Петков коментира, че в 50-oто Народно събрание има две потенциални мнозинства - първото - от ГЕРБ и ДПС и второто - от "Възраждане", БСП, "Величие" и ИТН. "Нека да е ясно, ПП-ДБ не може да бъде..

публикувано на 06.07.24 в 12:07
Лидерът на лейбъристите Киър Стармър.

Веселин Паунов: Правителството на Стармър има потенциала да преобрази Великобритания

Исторически резултат за Лейбъристка партия на Киър Стармър във Великобритания. Те спечелиха общите избори на Острова и ще управляват в Кралството за първи път от 14 години.  Стармър представи доста амбициозно правителство. То има потенциала да преобрази Великобритания, изказа мнение в предаването "Събота 150" кореспондентът на БНР Веселин Паунов...

публикувано на 06.07.24 в 11:55
Президентът на САЩ Джо Байдън

Избори: Завой наляво във Великобритания, надясно във Франция и ще се оттегли ли Байдън?

Цяла една ера за Великобритания приключи тази седмица. Насред стагнация, упадък на обществените услуги и безкраен низ от политически скандали, Консервативната партия слезе от власт след 14-годишно управление. Риши Сунак обяви решението си да подаде оставка от ръководството на партията и от министър-председателския пост: "На хората бих..

публикувано на 06.07.24 в 11:41

Матю Болдуин: Енергийният преход и освобождаването от зависимостта от руски газ са като скачени съдове

Украйна няма да поднови договора за транзит на руски газ през територията си, който изтича в края на годината. Това отново бе потвърдено от властите в Киев през седмицата, макар че руският енергиен министър Александър Новак заяви, че Москва е готова да продължи да пренася синьо гориво по този маршрут. Въпреки че голяма част от европейските държави..

публикувано на 06.07.24 в 11:34
Жозеп Борел

Борел посети щаба на европейската мисия за защита на търговските кораби в Червено море

Върховният представител на Европейския съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел посети разположения в Гърция оперативен щаб на европейската мисия за защита на търговските кораби в Червено море. Жозеп Борел е бил запознат с развитието на операцията, в която участва и гръцка фрегата, съобщиха от министерството на отбраната в Атина...

публикувано на 06.07.24 в 11:30

Фестивал "Баницата в делник и празник" се провежда във великотърновското село Балван

Великотърновското село Балван днес е домакин на кулинарния фестивал "Баницата в делник и празник". Жените в Балван са всепризнати майсторки на дърпаната баница. Кметството и читалище "Нива - 1898" за седма година организират Фестивалът на баницата. Празникът набира все по-голяма популярност и привлича много гости, разказа кметът на..

публикувано на 06.07.24 в 11:22