Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Весислава Танчева: Новите областни управители няма да спрат изцяло купуването на гласове

Снимка: БГНЕС

„Смяната на областните управители цели прекъсване на купуването и на контролирането на гласове от ГЕРБ. Но не означава, че те ще прекратят всяко купуване на гласове. Замириса на власт около някои партии в 45-ото Народно събрание и предполагам, че ще се намерят достатъчно спонсори и за други партии“. Това коментира пред БНР Весислава Танчева, експерт по политически комуникации. 

Тя подчерта, че смяната на властта винаги е свързана със смяна на ключови позиции и това е нормално да се случва. 

Темата за подслушване на политиците звучи като претоплена манджа според експерта и по думите ѝ подобни разкрития имат ефект върху тесен кръг от хора с демократични инстинкти. Според Танчева мълчанието на ГЕРБ през последните дни е необичайно

„Но медийните поводи в новинарските емисии са толкова много, че дори да дадат брифинг, има вероятност да се удавят в потока на останалите теми. Друга причина е вероятно, че някои неща не могат да бъдат обяснявани веднага, защото от пиар гледна точка това означава влизане в обяснителен режим. Разбирам пиарите, но не разбирам политиците“. 

В предаването „Нещо повече“ експертът по политически комуникации коментира преговорите за нова лява коалиция

Едни хора, които до вчера не си говореха, ще трябва да работят рамо до рамо... Членовете на социалистическата партия от 8-9 години живеят в ситуация, в която трябва да се конкурират с бившите си най-близки съратници... Отцепването на Таня Дончева и на АБВ не мина безболезнено през годините. Краткото възраждане покрай избирането на Румен Радев за президент изчерпа капацитета си и това се видя на тези избори. На тези избори се случи тази странна любов на избирателите на БСП не към БСП и към отцепилите се от нея фракции, а към „Има такъв народ“. Партията на Слави Трифонов дърпа живо месо от потенциала на младите избиратели на социалистическата партия“. 

Интервюто с Весислава Танчева можете да чуете в звуковия файл. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

70 неправителствени организации с питане за натиска върху Обществения съвет за детската болница

70 неправителствени организации отправят питане към държавата с какъв мотив интересите на Търговска лига са определени като част от националната сигурност. Повод за питането е оказваният натиск върху Обществения съвет за Национална детска болница и привикването на негови членове от ДАНС. Позицията е на Националната мрежа за децата.  Според Националната..

публикувано на 14.06.24 в 16:18

Украинското външно министерство: "Мирното предложение" на Путин е "абсурдно"

Украинското външно министерство подчерта в петък, че "мирното предложение" на руския президент Владимир Путин е "абсурдно", твърдейки, че неговите "манипулативни изявления" имат за цел да "подведат" международната общност и да "подкопаят" дипломатическите усилия за постигане на мир. "Всички ултиматуми на Путин са чувани многократно от Москва..

публикувано на 14.06.24 в 16:00
Михайло Подоляк

Михайло Подоляк отхвърли поставените от Путин условия за постигане на мирно споразумение

Съветникът на украинския президент - Михайло Подоляк отхвърли "предложението за мир", представено в петък от руския президент Владимир Путин, като каза, че това не е сериозен опит за постигане на мирно споразумение и няма отношение към каквито и да е преговори. Путин с условия за започването на мирни преговори с Украйна Говорейки чрез..

публикувано на 14.06.24 в 15:47

Лекари с протестно писмо до институции и медии заради проблем с правилата за слухово протезиране

53-ма лекари-специалисти от извънболничната помощ в цялата страна са изпратили протестно писмо до здравния министър, парламентарната комисия по здравеопазване, до омбудсмана на България, до Съюза на глухите и до националните обществени медии, с настояване да се реши сериозен и дискриминационен проблем, какъвто е издаването на протоколите за..

публикувано на 14.06.24 в 15:24

Автобус с деца катастрофира край търговищкото с. Пъдарино, няма информация за сериозно пострадали

Автобус, движещ се от Добрич към Копривщица, е катастрофирал в района на село Пъдарино, oбласт Търговище. Инцидентът е станал около 12.00 часа днес. По информация на полицията автобусът е самокатастрофирал. В него са се возили 36 деца, като всички вече са прегледани в Многопрофилната болница за активно лечение в Търговище.  От там..

публикувано на 14.06.24 в 15:02

Готов е първият локомотив от договорените по ПВУ

Първият договор, който беше подписан по Плана за възстановяване и устойчивост в България , е между Министерството на транспорта и русенската фирма за производство на локомотиви "Експрес Сервиз". Само пет месеца след сключването на контракта е готов първият локомотив и министър Гвоздейков е поканен в Русе да си го получи.  Става дума за..

публикувано на 14.06.24 в 15:00
Кристиян Бойков

Кристиян Бойков не може да сключи споразумение с Темида за хакерската атака срещу НАП

Един от обвиняемите за хакерската атака срещу Националната агенция за приходите през 2019 година - Кристиян Бойков, не може да сключи споразумение с прокуратурата.  Причината - първо държавното обвинение, което се беше договорило с адвокатите на младия мъж, се отказа от споразумението, а след това съдията от Софийския градски съд Атанас Атанасов го..

публикувано на 14.06.24 в 14:16