Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ДНСК ще прави по-задълбочена проверка на "Златен век"

Снимка: БГНЕС

Служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова е разпоредила на Дирекцията Национален строителен контрол по-задълбочена проверка на случая със строежа на сградата "Златен век" в столичния квартал Лозенец.
На среща в министерството с представители на строителя „Артекс инженеринг“, на инициативен комитет от Лозенец, главния архитект на София и началника на ДНСК са обсъдени становищата на всички страни по казуса.

По-рано днес от компанията "Артекс" обявиха, че „Златен век“ ще бъде построена.

Обектът беше замразен преди около 2 години до произнасянето на съдебните инстанции. На 14 май Върховният административен съд отмени заповедта на ДНСК, с която строежът на сградата беше спрян.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Галъп" за активността към 17 часа: 23% за парламентарните избори и 24% за европейските

Към 17 часа отчетената избирателна активност за парламентарните избори е малко над 23%, а за европейските избори тя е малко над 24%. Това съобщи пред БНР социологът от "Галъп" Яница Петкова. "Това е една сравнително по-ниска активност от тази, която имахме на миналите парламентарни избори. Тогава към същия час нашата агенция е отчела 30%..

публикувано на 09.06.24 в 17:57

Младоженци от Горна Оряховица гласуваха преди сватбата

В област Велико Търново избирателната активност към 16 часа е 20,8 % за националния вот и 20 на сто за Европейски парламент. Активността е с 8 % по-ниска спрямо предишните избори. С много от машините има технически проблем като се отпечатва само едната бюлетина, посочиха от Районната избирателна комисия. На избирателите се дава право да..

публикувано на 09.06.24 в 17:55
Посолство на България в Лондон - архив

По-ниска избирателна активност на вота в Обединеното кралство

При по-ниска активност протичат изборите за Народно събрание и Европейски парламент в Обединеното кралство в сравнение с предишни години. Опашки обаче има пред посолството в Лондон поради спецификата на вота 2 в 1 за страните, които не са членки на ЕС. Около 15.30 часа българско време повече от 7000 души бяха гласували в общо 118-те секции..

публикувано на 09.06.24 в 17:45

Жена почина, след като бе нахапана от куче

Полицаите от Вълчедръм изясняват случай на починала възрастна жена след ухапване от куче. Инцидентът е станал на улицата. Кучето е намерено. 54-годишен жител на Вълчедръм е подал сигнал до полицейския участък вчера, около 09:45 минути, че е открил 85-годишната си майка в дома ѝ в града с рана на крака.  Възрастната жена споделила, че била..

публикувано на 09.06.24 в 17:37
Росица Матева

ЦИК за избирателната активност към 16:00 ч.: 20,44 % за НС, 20,89% ЕП

Избирателната активност към 16:00 ч. в изборите за членове на Европейски парламент е 20,89%, за Народно събрание е 20,44%. Това каза пред журналисти заместник-председателят и говорител на Централната избирателна комисия (ЦИК) Росица Матева. Тя добави, че активността за изборите за ЕП е най-ниска в Сливен – 14,86%, а най-висока в Кърджали – 28,57%. За..

публикувано на 09.06.24 в 17:35
В Италия към 14 часа днес местно време избирателната активност за евровота е 25,14%. Гласуването, започнало вчера, продължава до 23 часа тази вечер.

Над 20 страни от ЕС гласуват за Европарламент

Днес избирателите в 21 страни членки на Европейския съюз гласуват за Европарламент. Вотът започна първо в Нидерландия в четвъртък и последва в още 6 страни в петък и събота. Нидерландия гласува първа на евроизборите Лявоцентристка коалиция печели евроизборите в Нидерландия Днес е гласуването и във Франция, и Германия, на ключовите..

публикувано на 09.06.24 в 17:33

Петър Петров: Проевропейското мнозинство няма да изчезне, но ще се намали тежестта му в ЕП

Проевропейското мнозинство няма да изчезне, но ще се намали тежестта му в ЕП . Такава прогноза направи пред БНР Петър Петров, преподавател по политология. "Очаквам и двете крайнодесни групи да увеличат гласовете си. Традиционните партии, които са по-близо до центъра, да загубят част от своите. Те обаче няма да загубят централното си..

публикувано на 09.06.24 в 17:32