Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Даниел Митов: Служебният кабинет не трябва да опитва да овладява държавата

Според него подслушванията ще се окажат поредната фалшива новина

Даниел Митов
Снимка: БГНЕС

Служебният кабинет прави неща, които не са му работа. Цел на служебните кабинети е да осигурят приемственост в администрацията, да осигурят добрата работа на държавата и на администрацията, да подготвят избори. Не разбирам смяната на шефовете на НАП, на ДНСК, на Митниците. Чисто политически е ясно какво се случва. Връщат се фигури от времето на Орешарски... Служебният кабинет не трябва да се опитва да овладява държавата, не може да прави такива радикални промени“. Това каза пред БНР Даниел Митов, зам.-председател на ГЕРБ. 

Според него няма доказателства за подслушвания и тази тема ще се окаже поредната фалшива новина:  

„Няма как да се заметат следи, както се твърди. Нека се направи проверка. Няма как да са подслушвани политици от опозицията, няма съд, който да разреши такова нещо. Процедурата е достатъчно сложна и добре подредена, за да не се допусне подобно масово подслушване. Очевидно целта на служебния кабинет е да смени шефовете на служби, което не му е работа“. 

В предаването „Неделя 150“ Митов допълни: 

Всички са в изолация в парламента. Ако само ГЕРБ беше в изолация, другите можеше да съставят кабинет. Партиите ще трябва да започнат да дават заявка, че след изборите ще има правителство. Демокрацията е разговор, а не крясъци. В предишната кампания се създаде среда, така че всички се изолираха и не успяхме да влезем в диалог. Държавата не може да стои дълго време без стабилен кабинет“. 

Интервюто с Даниел Митов можете да чуете в звуковия файл. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Правителствените лидери отложиха за 27 юни разпределянето на висшите постове в ЕС

Правителствените лидери отложиха за 27 юни решението за разпределяне на висшите постове в Европейския съюз, съобщава Франс прес. "Всъщност от самото начало беще ясно и затова изобщо няма изненада, че целта днес не беше да се вземе решение. Вземането на решение предполагам е нещо различно като правен процес и то е планирано за следващата седмица", каза..

публикувано на 18.06.24 в 18:58
Бойко Борисов

Борисов към ПП-ДБ: Сега вие трябва да се реванширате, ако искате

Към днешна дата съставянето на правителство не е възможно – това обяви в централата на партията си лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред избраните за депутати от ГЕРБ-СДС. На утрешното първо заседание на 50-то Народно събрание ГЕРБ-СДС ще предложат Рая Назарян от преговорния екип за председател на Народното събрание.  ГЕРБ-СДС ще предложат Рая..

публикувано на 18.06.24 в 18:45
Проф. Велислав Минеков

Проф. Велислав Минеков: Единствената цел на Борисов е личното му оцеляване

Единствената основна цел на Бойко Борисов е той лично да оцелее, нищо друго няма значение . Констатацията направи пред БНР проф. Велислав Минеков, бивш служебен министър на културата и бивш член на "Отровното трио", активен участник в протестите срещу управлението на Бойко Борисов през лятото на 2020 г. " Той се страхува, че може да има..

публикувано на 18.06.24 в 18:37
Палестинците издигат палестинско знаме до разрушената си къща след израелски въздушен удар срещу бежанския лагер Ал-Бурейдж, южната част на Ивицата Газа, 18 юни 2024 г.

ТВ "Кан": Разузнаването е предупредило военните в Израел за подготвяната атака на "Хамас"

При израелски удари бяха убити най-малко 13 души в централната част на Ивицата Газа, въпреки че боевете до голяма степен са затихнали. Със справка, изготвена седмици преди нападението на "Хамас" на 7 октомври, израелското разузнаване е предупредило военните служители за подготовката на палестинската групировка за нападение, съобщи израелската..

публикувано на 18.06.24 в 18:07
Петър Чолаков

Петър Чолаков: Парламентът или ще избере Рая на ГЕРБ, или отива в изборния ад

Отиване на нови предсрочни избори е напълно реалистичен вариант . Прогнозата направи пред БНР политологът доц. Петър Чолаков и добави: "Депутатите от 50-ото Народно събрание или ще изберат Рая (Назарян) на ГЕРБ, или ще отидат в изборния ад". ГЕРБ-СДС ще предложат Рая Назарян за председател за парламента Проф. Димитър Вацов: ГЕРБ и ДПС..

публикувано на 18.06.24 в 17:58
Виктор Орбан (вляво) и Марк Рюте

Унгария оттегля възраженията си срещу кандидатурата на Марк Рюте за генерален секретар на НАТО

Унгария оттегли заплахата си за вето върху кандидатурата на Марк Рюте за генерален секретар на НАТО. Унгарският премиер Виктор Орбан обяви в социалната мрежа Х, че е готов да подкрепи нидерландския си колега. Двамата са се срещнали снощи по време на конференцията на евролидерите в Брюксел, съобщава "Файненшъл Таймс". Според вестника на тази среща Орбан е..

публикувано на 18.06.24 в 17:33
Рая Назарян

ГЕРБ-СДС ще предложат Рая Назарян за председател за парламента

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че към днешна дата съставяне на правителство не е възможно. Утре Рая Назарян ще бъде предложена за председател за парламента и от гласуването на кандидатурата ѝ ще стане ясно дали продължават преговорите с други партии. ПП-ДБ няма да излъчи своя номинация за председател на НС От гласуването за нейната..

публикувано на 18.06.24 в 17:13