Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проф. Людмил Георгиев: Обвързването на ИТН с ДПС е спекулация

Според него страхът е обзел Борисов до дъно

Снимка: БГНЕС

"Този парламент ще успее да излъчи правителство. Но ако ИТН не бъде подкрепена и не успее да направи правителство, ще отидем на предсрочни избори". 

Това каза пред БНР проф. Людмил Георгиев, преподавател по психология в Софийския университет, преди години бил част от ръководството на ДПС. 

Президентът обяви, че няма да бърза с връчването на първия проучвателен мандат

ИТН и ДБ обявиха, че имат споделени политически посоки

Консултации на ИТН с „Изправи се БГ! Ние идваме!“: Кабинет без влиянието на ГЕРБ и ДПС

По думите на психолога ДПС ще подкрепи правителство на ИТН

"Кризата на партиите е логично следствие на политическия живот в страната ни през последните 30 години. ИТН се появява като нещо твърде различно от традиционните ни представи за партии. То се свежда до желанието да се внесе нещо ново в политическия ни живот". 

В предаването "Политически НЕкоректно" проф. Георгиев нарече спекулации обвързването на ИТН с ДПС

Карадайъ: Демонтажът на порочния модел не може да се случи със същия модел

Христо Иванов: Би ни притеснило оставането на ДПС в крайната конфигурация

Нинова: При връчен мандат ще се опитаме да съставим кабинет

"Слави Трифонов не е политик и никога не е искал да бъде такъв. Явно съдбата го е накарала. Явно, че пътят за промяна е - създаваш партия и участваш в политическия живот". 

Психологът коментира и партия ГЕРБ: 

"Това е мафиотска структура, на чийто връх стои capo di tutti capi - Бойко Борисов. По-надолу са малките "capi" и огромните комисионни се отчитат пред тях. После се чудим откъде в чекмеджето на Бойко Борисов се появяват милиони евра и кюлчета злато. Такъв е принципът на тази формация - мафиотски. Страхът е обзел Борисов до дъно - страх от възмездие, от затвор, заради всички безобразия, които сътвори... За ГЕРБ продължават да гласуват много хора, защото те разчитат да се закрепят за тази структура, за да могат да просперират". 

Проф. Георгиев подчерта, че сме тежко индивидуалистично общество, концентрирано около идеята за оцеляване

"И докато това не се преодолее, каквито и законови механизми да се измислят, промяната няма как да се случи". 

Интервюто с проф. Людмил Георгиев можете да чуете в звуковия файл. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

3 км нов водопровод ще бъде пуснат от утре във Варна

Нов водопровод с дължина над 3 км ще бъде пуснат от утре във Варна. Това съобщи Веселин Русев - управител на ВИК дружеството. Водопроводът е от местността "Пчелина" до стадион Варна в морската столица и решава до голяма степен проблема с честите аварии в града. През следващата седмица ще бъде положен  и асфалтът. ВиК превключва нов ключов водопровод,..

публикувано на 30.09.24 в 16:21

В област Ловеч през миналата седмица са станали 10 тежки катастрофи с 13 пострадали

В област Ловеч за изминалата седмица са станали десет тежки катастрофи, а пътните полицаи са съставилинад 450 акта и глоби с фиш за нарушение на Закона за движение по пътищата. Общо 26 пътно транспортни произшествия са регистрирани в област Ловеч за седмица, като при десетте тежки катастрофи са пострадали 13 души. За изминалата седмица пътните полицаи..

публикувано на 30.09.24 в 16:20

Удължава се срокът за съхранение на машините за гласуване в помещението под наем

От утре се удължава срокът за съхранение на машините за гласуване в помещението под наем, съобщиха от правителствената информационна служба. Днес е крайният срок по договора, а новите условия предвиждат срокът за съхранение да е до неповече от три години.  МС решава за обезпечаване на съхранението на машините за гласуване Правителството: Не..

публикувано на 30.09.24 в 16:00
Заседание на общинския съвет в Плевен

Отложиха делото за избора на Общинския съвет в Плевен

В Плевен отложиха делото за избора на Общински съвет. Причината са технически грешки в тройната съдебно-техническа експертиза. Грешките  са установени от вещото лице при изготвянето на последващата математическа експертиза. За да няма некоректни изчисления, съдия Даниела Дилова даде срок за изчистването им. В началото на заседанието съдия..

публикувано на 30.09.24 в 15:59

Петима души са загинали при катастрофи в Силистренско от началото на годината

Петима загинали и 60 ранени е равносметката на сектор "Пътна полиция" в Силистра от началото на годината до началото на месец септември. Сравнено със същия период на миналата година няма съществена промяна в пътнотранспортната обстановка. Трима от загиналите тази година и 12 от пострадалите са били пешеходци. Най-честата причина за..

публикувано на 30.09.24 в 15:47

Пробегът на мира мина през Габрово

Бегачи от различни европейски страни, участници в глобалната инициатива Пробег на мира преминаха през Габрово. На входа на града факела на мира от тях пое габровският лекоатлет, параолимпиецът Християн Стоянов. В центъра на Габрово ученици посрещнаха бегачите от Пробега на мира. Младите хора чуха посланията им и всеки, който пожела, задържа в..

публикувано на 30.09.24 в 15:42

Наводненията са извънредната ситуация, от която българите се чувстват най-застрашени

Наводненията са извънредната ситуация, от която българите се чувстват най-застрашени в целия Европейски съюз, според оповестено проучване на Евробарометър. То е посветено на информираността на хората от ЕС за опасността от бедствия и подготовката за тях. 34 на сто от анкетираните у нас са отговорили, че най-много се опасяват от наводнения,..

публикувано на 30.09.24 в 15:31