Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Антоанета Стефанова отпадна на осминафинал в Сочи

Антоанета Стефанова
Снимка: FIDE

Българката Антоанета Стефанова отпадна на осминафинал на Световната купа по шахмат в Сочи. Гросмайстор Стефанова отпадна с тайбрек на от поставената под номер 1 в схемата Александра Горячкина. 

В двете партии с класически контрол нито една от шахматистките не успя да вземе предимство. В тайбрека Горячкина спечели две победи на блиц и така спечели противостоянието с 3-1 точки. 

Така рускинята, която е номер 1 в основната схема, се класира на четвъртфинал, а съперничката й ще се определи по-късно. Също така след тайбрек напред продължава рускинята Екатерина Лагно, която отстрани Бибисара Асаубаева (Казахстан). 

По-рано място си гарантираха в топ 8 Александра Костенюк и Валентина Гунина, които отстраниха съответно Мария Музичук (Украйна) и Нина Бациашвили (Грузия).



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Ина Ананиева: Не знам дали ще остана треньор на ансамбъла след Игрите в Рио

Ина Ананиева: На Олимпиадата пожелавам късмет на момичетата ни, но той идва при подготвените

Тя е  един от най-успешните треньори в съвременната история на българската художествена гимнастика, извела българския ансамбъл до абсолютна световна титла след 18-годишна пауза, както и до бронзовия медал на олимпиадата в Рио де Жанейро. Знае какво е целият ти свят да рухне - преживяла го е не веднъж, а два пъти. Знае какво е да преминеш през целия път..

публикувано на 30.06.24 в 17:15

Стилияна Николова с четири златни отличия на турнир по художествена гимнастика в Кайро

Абсолютната европейска шампионка по художествена гимнастика от Будапеща 2024 Стилияна Николова спечели златните медали на финалите на всичките четири уреда на международния турнир "Pharaohs Cup" 2024 в Кайро (Египет). Възпитаничката на Валентина Иванова извоюва титлите на обръч с резултат от 36.350 точки, на топка с 34.800, на бухалки с 34.700 и на..

публикувано на 30.06.24 в 16:58
България - национален отбоп по естетическа гимнастика (жени)

Злато за състезателките ни по естетическа гимнастика на СК в Испания

Националният отбор на България спечели златните медали на Световна купа по естетическа групова гимнастика в Тарагона (Испания). Възпитаничките на Кристина Ташева в състав Сияна Табакова, Карина Нейкова, Катрин Тасева, Яна Стайкова, Мария Мехлемова, Християна Ковачева, Виктория Берова и Сибила Кърпачева събраха 57.100 точки от двете изигравания, след..

публикувано на 30.06.24 в 16:16
Никола Цолов

Никола Цолов е шести в Австрия

Българският пилот в автомобилната Формула 3 Никола Цолов за първи път в кариерата си завърши състезателен уикенд с две класирания в точките, след като днес той остана на 6 място в дългото състезание на пистата "Ред Бул Ринг". Вчера триумфира в спринтовия старт. Цолов стартира десети днес и се ориентира перфектно в хаотичните първи завой, за..

публикувано на 30.06.24 в 11:53
Мария Николова

Мария Николова със 7-а победа и рекорд в Обиколката на Витоша

Мария Николова направи голямото си завръщане с уникален рекорд и пореден  триумф в Обиколката на Витоша. След като два сезона тя пропусна емблематичната надпревара заради стартове в чужбина, днес тя записа седмата си победа в 100-километровото свръх изпитание и стана първата обиколила планината с бягане под 9 часа. За феноменалното постижение..

публикувано на 30.06.24 в 11:24
Георги Аспарухов и Никола Котков

Левски отбеляза 53 години от загубата на великите Георги Аспарухов и Никола Котков

Футболният Левски отбеляза 53 години от трагедията на Витиня, при която загинаха легендите на клуба Георги Аспарухов-Гунди и Никола Котков. Българският футбол скърби за двама от най-добрите футболисти в историята. "Днес се навършват 53 години след трагедията на Витиня. Ден, в който се покланяме пред двама велики спортисти и личности – пример..

публикувано на 30.06.24 в 11:19
Таня Богомилова

Таня Богомилова - една легенда празнува юбилей

Таня Богомилова – една от най-великите спортистки в българската олимпийска история, навършва днес 60 години. Тя е първата и единствена българка с олимпийско злато в плуването бе определена за "Спортист на годината" в най-успешния сезон за родния спорт. Олимпийска шампионка на 100 м бруст от Сеул 1988, с четвърто и шесто място на същите..

публикувано на 30.06.24 в 09:38